Kedves Tanúk! Ti hogyan mutattok be imádatot?
kEDVES KÉRDEZŐ
:) tulajdonképpen miért tetted fel a kérdést, ha szabad kérnem?
Egyetlen válasszal sem értettél egyet.
A kérdésedből úgy tűnik sszeretnél megtudni valamit, választ valamire. amit nem tudsz, vagy nem értesz.
A kommentekből, amelyeket írtál, az látszik, inkább csak le szeretted volna írni azt, ami neked nem tetszik Jehova imádatában. De hát te nem szolgálod Jehovát(ahogyan az írásaidból kitűnik), és ez senkinek sem fáj, senki nem kritizál ezért téged, hiszen szabad akaratod van neked is és a tunúknak is.
Űgy éled keresztény életedet(ha így van), ahogan akarod. De miért zavar téged az, ahogyan Jehova Tanúi imádják Istenüket? Mi indít arra, hogy nemtetszésedet fejezd ki velük kapcsolatban? Miért zavar tégedet az, hogy ők is élnek szabad akaratukkal, és úgy imádják Istenüket Jehovát, ahogyan azt megtanulták a Bibliából?
És miér tartod őket "Kedves Tanúk!"-nak, ha nem kedvesen beszélgetel velük ezen az oldalon?
Kedves kérdező. A Bibliában az van írva, hogy mindenfajta embert tiszteljünk, a felebarátunkat szeressük. Egyetértesz ezzel?
Tisztelettel: Zita
11-es, 35 %-os válaszoló! Válaszoltam Neked is, olvasd el a 10-es válaszomat, javarészt a kommentedre válaszoltam. Szerinted mire nem válaszoltam?
Katy!
Hát nem azért tettem fel a kérdést, hogy mellébeszéléseiteket elfogadjam, igazad van. Hogyne ellenkeznék a válaszaitokra, mikor azok nem válaszolnak a kérdésemre?
Szerintetek az imádat, mikor szót fogadunk az Istennek, és erkölcsileg rendben vagyunk. Viszont ez ellenkezik azzal, hogy Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj, mivel rengeteg embernek is szót fogadtok ti magatok is, tehát az erkölcsi mérce és szófogadásnak semmi köze az imádathoz. Tehát egy gyermek is imádja a szüleit? Egy jó beosztott imádja a jó főnökét?
„Kedves kérdező. A Bibliában az van írva, hogy mindenfajta embert tiszteljünk, a felebarátunkat szeressük. Egyetértesz ezzel?”
Nem, nem értek egyet, mert az nincs benne, és logikátlan is lenne, ha tisztelnék minden embert. Viszont az, hogy mindenkit szeressek, az benne van. De nehogy azt mondjad, hogy a szeretet hiánya az, ha nem fogadom el a magyarázataitokat, és marhaságnak, át nem gondolt, bele nem gondolt hittételeknek vallom. Hiszen ti talán nem ezt teszitek megannyi vallással? Ha azt mondod, hogy nem tisztellek, és nem szeretlek azzal, hogy belekötök, értetlenkedek, és ellentmondok a magyarázataitoknak, akkor magatok ellen is szóltok ezzel.
„És miér tartod őket "Kedves Tanúk!"-nak, ha nem kedvesen beszélgetel velük ezen az oldalon?”
Mert nem azt mondtam, hogy én vagyok kedves, hanem azt, hogy „kedves Tanúk”.
Másfelől pont a Bibliában nem azt jelenti a kedves szó, hogy bájolgás. Jézus Urunk talán bájolgott a farizeusoknak, írástudóknak, az árusoknak a templomban?
Nem vitát akarok szítani, vagy háborúságot szeretnék a kérdésemmel, hanem bizonyságot akartam, hogy a kérdésemre nem tudtok felelni. Ehhez hasonló kérdést már tettem fel az elmúlt években, mint például, hogy mi a különbség cselekedetekben az Istennek adott imádat, és Krisztus tisztelete között? Erre sem tudtatok semmi kézzelfogható válasszal szolgálni. Ahogy ezt a kérdést megválaszoltátok, ugyan ez illik arra is, amit Jézussal tesztek. Tehát az, hogy hallgattok rá (most ne folyjunk bele abba, hogy mennyire nem vagy igen), erkölcsi mércét ad, és követitek. Tehát Jézust imádjátok, holott többször hangoztattátok már, hogy „Jehovát” imádjátok. Nem bírjátok bevallani, hogy fogalmatok sincs, mit jelent az igaz imádat kifejezés, és mi a különbség Isten imádata és Jézus tisztelete között. Mivel titeket úgy „neveltek”, hogy nem lehet olyan, amire ne tudnátok válaszolni.
Tehát a kérdésem lényege én vagyok, és a bizonyítékok keresése a hittételeitek, és szava-járásotok ellen saját magamnak, és nem az, hogy ellenetek menjek.
Remélem kielégítő volt a válaszom a kíváncsiságodra.
Sziasztok
:)
„Kedves kérdező. A Bibliában az van írva, hogy mindenfajta embert tiszteljünk, a felebarátunkat szeressük. Egyetértesz ezzel?”
"Nem, nem értek egyet, mert az nincs benne, és logikátlan is lenne, ha tisztelnék minden embert"
De, kedves kérdező benne van, mint a többi is, amit írtam: „Mindenfajta embert tiszteljetek” (1PÉTER 2:17) Sajnos mások is azt állítják nincsen benne az, amit nem akarnak megtenni, bár Isten kéri, nem mi.
Az a fajta tisztelet, ahogyan én értelmezem, és szerintem, ahogy a köztudatba is inkább jelen van, úgy nincs benne. Tiszteld a másságot, tiszteld más emberek tetteit, cselekedeteit, gondolatait, stb. Ez nincs benne, ahogy én is értelmezem. Ahogy benne van a tisztelet a Máté 15;4-ben, hogy tiszteld szüleidet, és mellé is van téve, hogy aki szidalmazza őket, halállal lakoljon. Tehát itt a tisztelet úgy van jelen, hogy ne bántsuk, ne szidjuk, ne sértsük. Ez valóban benne van. Vagy talán sértégettek, szidtalak?
De miért is ezt emeled ki mindazok közül, amit válaszoltam? Csak nem azért, mert megint olyan mezsgyére terelnéd a kérdést, hogy úgy állítsad be, mintha más lenne a rossz, te meg a na megmondtam, hogy igazam van? Az, ha nem is tudok minden idézetet a Bibliából, és Isten elnézi a tudatlanság idejét, (te miért is nem teszed ezt?) attól még nem következik az, hogy minden, amit mondtam, marhaság, és ha neked ebben igazad is van, nem következik, hogy minden, amit mondtál igaz. Ahogy írtam is, ha szerinted az tiszteletlenség, hogy szembe megyek a hamis, és bemagolt tanaitokkal, akkor az is tiszteletlenség, amit ti tesztek, mert ugyan ezt teszitek más tanokkal.
Nem kaptam választ arra, hogy mi az imádat. Hogyan mutattok be imádatot, olyat, amit csak Istennek tesztek. Nem kaptam választ arra, hogy mi az Isten iránti imádat, és Jézus tisztelete közötti gyakorlati különbség nálatok.
Eddig egyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!