Szerintetek ezért megbocsát vagy megbüntet isten?
- Megbocsátani biztos nem fog neked azért, ha nem imádkozol többet. (vagy imádkozni egy rossz szokás, amiről erény lemondani és a lemondás pedig jutalmat kíván?)
- Ha nem káromkodsz, akkor értelemszerűen a káromkodásodat nem kell megbocsátania, maximum más dolgokat (amik nem a káromkodásodtól függőek).
- Megbüntetni sem fog téged Isten, ha nem káromkodsz.
A kérdésed gondolom arról szól, hogy ha nem imádkozol többet, akkor meg fog-e büntetni Isten? Meg fog neked bocsátani ezért? (ha úgy hízelegsz, hogy nem káromkodsz).
Nos, tedd fel magadnak a kérdés, hogy mi értelme van imádkozni?
Tényleg miért nem imádkozol többet? Mi benne a jó/rossz?
Miért érdekel Isten?
Miért döntöttél úgy, hogy soha többet nem fogsz imádkozni?
Egyébként meg Isten nem büntet azért, mert nem imádkozol. Nem kötelező.
Azzal ha nem imádkozol leginkább magadnak ártasz, mert így eltávolodsz Istentől és az elég rossz érzés. Isten nem fog megbüntetni legfeljebb hagyja hogy elrontsd a dolgokat. (Isten nélkül az ember általában ezt teszi)
Én úgy voltam vele hogy éveken keresztül úgymond megsértődtem Istenre és nem álltam szóba vele. Erre neki az volt a válasza hogy kb. 15 év múlva szépen szelíden jelentkezett és tudatta velem hogy ő létezik és vár rám. Ezután visszatértem hozzá és azóta olyan szinten javult meg az életem hogy azt előtte el se tudtam volna képzelni.
"A bűn büntetése a halál, a kegyelemmé pedig az Örök Élet a Mi Urunk Jézus Krisztuban."
Mindig azt vegyük alapnak, hogy Isten Kegyelmes Úr hisz azért küldte el a Fiát, hogy megkönyörüljön rajtunk.
"Ha megvalljuk bűneinket, Ő Hű és Igaz, megbocsájta vétkeinket és megtisztít minket"
Azoknak akik megbánják bűneiket, megvallják őket Istennek, az Úr Jézus Krisztusért Megbocsájt neki, de akik makacsul maradnak a bűnben, bár nagyon fáj Istennek mert Ő meg akar bocsájtani, de el kell ítélni azt az embert, mert nem tért meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!