A pápa megbocsát annak az iratlopó pasasnak?
Kellene, de nem fog.
Attól, hogy a katolikusokra mindenféle, gyakran szigorú szabály vonatkozik, nem kell azt hinni, hogy ők jobb emberek, az esetek döntő többségében csak képmutatóbbak.
Számit ez valamit?
Nézd,ha megbocsát nekem az is jó,meg,ha nem,az is:
Szóval szerintem teljesen mindegy.A pápa számomra egy úgyan olyan ember,mint akár ki más.Én speciál magasról teszek a pápára.
Szia!
Hivatalból természetes kellene, hogy legyen, ahogy írtad is a kérdéshez fűzött kommentedben. Azt pedig, hogy szívből megbocsát-e mi nem tudhatjuk, mert a szívét csak Isten látja.
Üdv. Péter
Most akkor azt várod el tőle, hogy pusztán tetszelgésből nyilatkozzon ilyet?
Döntsük már el, hogy őszinteséget várunk-e el, vagy képmutatást. Az, hogy a pápa személyesen kinek bocsát meg, az rájuk tartozik, nem a nagyközönségre. Ha esetleg kiátkozás történt volna, akkor elvárhatnánk ilyen publikus szereplést, de szerintem itt értelmetlen.
"Kellene, de nem fog.
Attól, hogy a katolikusokra mindenféle, gyakran szigorú szabály vonatkozik, nem kell azt hinni, hogy ők jobb emberek, az esetek döntő többségében csak képmutatóbbak."
Erre csak annyit mondok, hogy II. János Pál pápa a börtönben meglátogatta azt az embert, aki merényletet követett el ellene, és majdnem belehalt, és ott a börtönben megbocsájtott neki. De hát, mi katolikusok már csak ilyen képmutatóak maradunk...
Amúgy előtte Titus jól írta, ez csak a Szentatyára és a pasasra tartozik, Jézus se azt tanította, hogy kürtöljünk ki mindent a nagyvilágba, mint a farizeusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!