Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a velemenyetek a harom...

Mi a velemenyetek a harom fatimai titokrol? Mennyire tartjatok hitelesnek?

Figyelt kérdés

Bovebb ismerteto:

[link]

2012. aug. 21. 04:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Ezekkel a jóslatokkal az a legnagyobb baj, hogy töménytelen mennyiségű van belőlük - valamelyik biztosan igaz lesz. Azt kikapjuk a tömegből, "lássátok, egy igaz jóslat" ami meg mutatóban sem igazítható a valósághoz, azt meg elfelejtik a népek. Semmi szokatlan nincs benne.
2012. aug. 21. 07:19
 2/12 anonim ***** válasza:
70%

Biztos van jó néhány jelenés ami nem túl hiteles, de ezt speciel az Egyház is hitelesnek tartja, amit alapos vizsgálatok előztek meg, nem beszélve arról, hogy mindhárom be is teljesedett. A fatimai napcsodának pedig több tízezer szemtanúja volt és a tudósok nem találtak rá tudományos magyarázatot.

Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a 3. titoknak tényleg a teljes szövege nyilvánosságra lett-e hozva.

2012. aug. 21. 11:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az Egyház is megvizsgálta... :D
2012. aug. 21. 12:42
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
Az, hogy valaki a kelleténél kicsit többet ivott.
2012. aug. 21. 12:45
 5/12 anonim ***** válasza:
42%

Az ördög mesterkedései.

Jézus megmondta, sokan lesznek, akiket megtévesztenek.

2012. aug. 21. 12:49
 6/12 anonim ***** válasza:
42%
Nem kell bennük hinniük, még ha 99,99%-ban igazak is.
2012. aug. 21. 13:15
 7/12 anonim ***** válasza:
29%

Semennyire ! Nem az adta a gyerekeknek, akinek mondta magát... van egy tucat árulkodó részlet... kezdjük mondjuk a tartalmukkal... 1. nem mond semmilyen titkot! az ún. titkok dezinformációk (ha titoknak állítják be, akkor jobban terjed! ugyanúgy mint a nagyfigyelmeztes.hu ) 2. a kommunizmus forrása nem Oroszország, hanem a zsidó sátánisták, akik között orosz állampolgárok is voltak (előfutáruk Marx is sátánista volt, Luciferhez írt verseket)

3. nem Oroszország terjeszti tévtanait, hanem az orosz állampolgár zsidó sátánisták bomlasztottak, ahol amennyire sikerült nekik...

minden titok benne van a Szentírásban, komolyan! előre megírva, most is az történik, ami benne van a Jelenések könyvében, nem kell más titkot keresni !!

Aztán nézzük a két Lucia problémáját! Az a hír járja, hogy Lucia 1. az igazi, meghalt még 1949 május 31-én. Aztán helyettesítették Lucia2-vel, aki eljátszotta a

szerepét. Itt vannak összehasonlítható képek:

[link]

[link]

és további linkek a lap alján

Gyerekkoromban találtam otthon egy háború előtti kiadású könyvet a Fatimai jelenésekről, abban az volt, hogy Lucia addig meg nem halt, amíg a végidő be nem következik. Meghalt, ezért helyettesíteni kellett, aztán a színész is meghalt, s ezzel a faimai "titkokhoz" fűződő további "titokról" senki nem beszél... nyilván hazugság volt. De fenn kellett tartani jó ideig a látszatot, mert az nagy arcvesztés lett volna.

2012. aug. 21. 16:25
 8/12 anonim ***** válasza:
44%

Az utolsó jelenést elég sokan látták, és nem hinném, hogy pár befüvezett gyerek bűvésztrükkje lett volna. Szerintem ami megtörtént, az megtörtént, még a nem is az mondta el aki.

A gond csak az, hogy nem csak Istennek van hatalma a festményeken lévő Máriához hasonló nőket felküldeni a földre, aki rejtélyes dolgokról beszél. Nem csak Istennek van hatalma megjósolni a jövőt. És nem csak Istennek van hatalma befolyásolni a napot kinézetét. Mindhármat tudja a sátán is, sőt, Istennek nem szokása ezeket csinálni.

Ettől függetlenül, persze lehet, hogy mind úgy igaz ahogy elmondták, de ha tényleg Lúcia életében kellett bekövetkezniük, és már a helyettes is meghalt, akkor úgyis érvényét vesztette.

2012. aug. 21. 17:55
 9/12 anonim ***** válasza:
42%

Leggyakrabban azzal a magyarázattal találkozom, ha jelenkori jelenések kerülnek szóba, hogy nem Istentől erednek, hanem a Sátántól.

Nem kétlem, nem tudhatom, hogy így van-e, viszont ha arra gondolok, hogy milyen Istentelen világban élünk, ahol még az önmagukat kereszténynek valló emberek is egymás torkának esnek vallási kérdések miatt,majd elolvasom ezen üzenetek tartalmát, mely legfőképpen az Istenhez való visszatérésre, szeretetre,egymásért való imádságra buzdít, akkor valahogy nem az az érzésem támad, hogy Sátán állhat ezek mögött.

Ami miatt mégis óvatos vagyok a témával kapcsolatban, az csupán az, hogy az üzenetek a pozitív mondanivaló mellett általában erősen félelemkeltőek is.

Lehet, hogy tévedek, de szerintem csak a szeretetre épülő hitnek van értelme, és mindig is taszított ha valaki úgy akarta az embereket Istenhez vezetni, hogy szörnyű pusztulással, pokollal, Isten haragjával riogatta őket.

2012. aug. 21. 19:21
 10/12 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Nekem is santit az egesz dolog, megpedig itt:

Az utolsó jelenéskor, 1917. október 13-án az egyes becslésektől függően 30-70 000 ember volt jelen. A megjelenő hölgy azt mondta, ő a Rózsafüzér Királynője, és ezen a helyen állítsanak kápolnát a tiszteletére.

Maria, Jezus anyja miert kert volna ilyesmire? Meg Rozsafuzer Kiralynoje? Miert ilyen nevvel "azonositotta" magat? Zavaros nekem ez az egesz...

2012. aug. 21. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!