Hogyan definiálnád Istent?
Csak minimumfeltételt tudok mondani:
- intelligens,
- nagyon nagy hatalmú,
- nem halandó (vagyis magától nem hal meg),
- élőlény.
Persze lehet, hogy 1000 év múlva az ember is ilyen lesz.
Ja, és ez egy tetszőleges istenre vonatkozik.
A keresztények istene ezen kívül még végtelen is, és innen lehet tudni, hogy nem létezik.
Az emberi tudatlanság és az ismeretlentől való félelem manifesztációja. A személyes istenség az egyik legdestruktívabb eszme amit valaha kitaláltak, mert elhiteti az emberekkel hogy mindent tudnak és a feljődés rossz (ezért kínoztak halálra annyi tudóst a középkorban, és a muszlim országokban most is), hogy a vallási háborúkról ne is beszéljünk.
Elnézést a hívőktől, de ha van Isten, akkor az biztos nem egy felhőkön ücsörgő zsidó tündér vagy egy kövér, turbános pedofil, hanem egy érzékelhetetlen, teremtő erő ami mindenhol jelen van.
Nekem ez a nézetem, én így látom a világot, ha te máshogy teszed tedd nyugodtan, a vallás olyan mint a pénisz:
Rendben van, ha van egy.
Rendben van, ha büszke vagy rá.
Csak ne lóbáld nyilvánosan, és ne próbáld leerőltetni más emberek torkán, főleg ne a gyerekekén.
Szia.
A Teremtő Isten, egy intelligens kifogyhatatlan energia forrás. Főbb jellemző tulajdonságai, a szeretet mellett, a hatalma bölcsessége, és igazságossága, stb.
Mivel Ő maga a szeretet, ezért arra jutott, hogy életet hoz létre, hogy megossza másokkal is az élet érzését.
Katy Weaver
Szervusz
A tökéletes Isten hatalmát, bölcsességét és igazságosságát nehezen tudjuk fölfogni tökéletlen agyunkkal. Minden döntése, cselekedete tökéletes, és mindezek mögött a szeretete van. Mindenre a szeretet motíválja. Bármit tesz, mindenre a szeretete indítja.
Bár tökéletlen vétkező, állandóan bűnt követő emberek vagyunk, mégsem modott le rólunk a Teremtőnk. Az, hogy elküldte Fiát értünk, szintén arra mutat mennyire tud szeretni.
Sokszor gondolkodom Isten tulajdonságain, de nem tudom teljesen felfogni a türelmét, kedvességét, törődését, gondoskodását,....ha figyelembe veszem, mi zajlik a világban, milyen mértékben nem veszi az ember figyelembe Őt.
Csak ámulok, és imádom a Teremtőmet.
Egyetértek kedves negyedik válaszolòval (Katy). Miben lesz más ez az Isten a végtelen kedves világítò varázsgombátòl?
Abban, hogy nem gomba vagy spagetti, hanem Isten. Isten pedig teremtő és nem kialakult matéria/vegyület.
Köszönöm a válaszokat, érdekesek főleg a hármas és a négyes álláspontja. Jöhetnek még válaszok :)
Élőlény Istenben én sem hiszek, és szerintem sok vallás rengeteg dologban megegyezik, csak mások a köré kialakított mítoszok, történetek, és a népszokások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!