Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos emberek/egyháztagok...

Vallásos emberek/egyháztagok (akármilyen) /nem egyháztagok! Kíváncsi vagyok a véleményetekre. (? )

Figyelt kérdés
Na most itt vagyok én. Megkereszteltek, katolikus középiskolába is jártam, aminek az lett az eredménye hogy komolyan elkezdtem hinni istenben, viszont amennyire hiszek benne, annyira utasítom el az egyházat. Azt vettem észre, hogy a papok, akik tanítottak, sérült emberek. Úgy láttam, hogy boldogtalanok, fásultak. Ezt akár rá is lehetne fogni a sok hülyegyerekre,de a családomból is ismerek pár papot, ők dettó. A hívekről meg hadd ne beszéljek (megsérteni nem akarok itt senkit, csak a tapasztalatom írom le). Rengeteg olyan "dolga" van az egyháznak, amivel nem értek egyet (cölibátus, ellentmondások, különböző ügyeik, stb). Kérdésem: létezik olyan vallás, amibe "beleférek"? Ami nem kér semmit/ami nem követel semmit. Ahol a középpontban Isten áll és nem a szabályok. Gondolom fogjátok írni, hogy a katolikusoknál Isten áll a középpontban. Szerintem nem. Gyónás, áldozás, szertartások. Nekem ez abszolut nem tetszik. Az a véleményem, hogy ha valaki kapcsolatban áll istennel, akkor nem kellenek szimbolikus dolgok, hogy kifejezzük azt, amit érzünk (esetetekben ami kötelező). Halott ügy a vallással való kapcsolatom, vagy létezik olyan, ami kielégít?
2014. márc. 5. 20:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
45%

Én is ezt éreztem amit te, így lettem baptista. Menekültem a katolikus szentségek elől, ugyanígy nem tudtam és nem tudom mai napig összeegyeztetni a Bibliát a tanításukkal, de rudtam, hogy akarom az Urat, ezért ő vezérelt el a gyülekezetembe, ahol be is merítkeztem.

Nem én kerestem őket, ismétlem, Isten vezérelt oda. Ez azért fontos, mert itt kapásból két jehovista is levadászott téged, újabb lelkeket akarnak az őrtoronynak. Vigyázz, csak Istent kövesd, ő a tévedhetetlen.

2014. márc. 5. 23:01
 12/23 Szeressük egymást ***** válasza:
55%
A jó döntéshez kell az is, hogy Isten tudjon Téged terelgetni, tanítani. Ne keress különleges élményeket, csak legyen rendszeres kapcsolatod Isten Igéjével. Én sem mentem volna el soha pl. egy katolikus misére. Mindigis szobrok előtti térdepelés jutott eszembe, ha a katolicizmusra gondoltam. Amire elkezdtem komolyan keresni Istent, és először elmentem megnézni egy Istentiszteletet egy bizonyos felekezetbe, addig eltelt kb. 2 év. Ennyi kellett mire rászántam magam, és megbizonyosodtam, hogy ez az Isten kedves akarata. Nem tévedtem, mert elsőre megtaláltam az igazi családom, és Jézus megkeresztelt Szentlélekkel. (Máté 3:11) Isten Szentlelke nélkül csak üres bigott hiábavaló vallásoskodásban élnek az emberek. Sokan azért mert megelégszenek ennyivel és tényleg így érzik jól magukat. Másokat félrevezetnek, pedig lehet hogy Istent keresik, csak hát vak akar vakot vezetni.
2014. márc. 5. 23:09
 13/23 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek. Ma is hamvazòszerda van. Örülök, hogy írtál így még van időm egy kis kolbászt enni. Bár már hülyére ettem magamat!

Na jò csak vicc volt, nem direkt csinálom, csak nekem semmit nem jelent. Istent belül és a tetteinkben élhetjük meg. Ahol szeretet és igazság van, ott az Ùr. Nem baj, ha valaki szívesen böjtöl, vagy rituálézik, de ránk erőszakolni és kárhoztatni miatta másokat?

Így kell kifejezni a szeretetet?

2014. márc. 5. 23:37
 14/23 anonim ***** válasza:
38%

11-es válaszoló.

"levadászni?"

Már ne haragudj, De nem vagyok Jehovista, és nem vadászok le senkit.

Itt nem káromolták a Testvérek a Te hitedet, Te pedig azonnal támadásba lendültél.

Mi nem beszéltük le a kérdezőt vagy nem beszéltük rá a kérdezőt semmire, csak utaltunk a bibliára, hogy abból megtalálhatja a választ.

Te pedig itt személyeskedsz.

Hát igen... :((

Katy Weaver

2014. márc. 5. 23:44
 15/23 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönök minden választ! :)

Rivulets of Silver Tears, egyetértek.

2014. márc. 6. 11:31
 16/23 A kérdező kommentje:

11-es. számítottam rá, hogy levadásznak, ahogy páran meg is tették üzenetben:D Meglehet, hogy tényleg ennyire félreérthető volt a kérdésem, ami arra irányult, hogy hasonló cipőben járt-e már valaki, és talált-e rá megoldást.. Mindegy, ez van. Nekem az így most ó, így is marad akkor.

Egyébként nehéz eset ez a vallás téma mert tényleg érzékeny, ahogy észrevettem. Inkább kiosztásra számítottam, de kellemeset csalódtam

Katy, köszönöm a segítséget:)

2014. márc. 6. 11:46
 17/23 anonim ***** válasza:

Nos! Vallástól, felekezettől függetlenül.Ha "csak" Istennel akarsz kapcsolatban lenni, akkor először tanuld meg tisztelni legalább annyival, hogy nagybetűvel kezded a nevét leírni.

Olyan felekezetet meg nem fogsz találni, ahol nincsenek szabályok, "nem kér semmit/ami nem követel semmit".Egyébként egyik sem követel, mert semmi nem kötelező.

Az, hogy neked mi tetszik és mi nem tetszik, csak egy dolog.Saját kényelmedre akarsz találni közösséget ,mert nem mered vállalni a "macerát", mert lusta ember vagy és nem vállalod a felelősséget a tetteidért, mint egy gyónásban ugye. Te egy "langyos" embernek tűnsz, amit Isten a legjobban utál. "Jel 3.16

De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból."

Persze ki vagyok én, hogy elítéljelek.Egy senki.Ezért csak imádkozni tudok érted, hogy megtaláld a közösséged és rá jöjj, hogy mi az értelme a szertartásoknak, még ha nem is gyakorlod őket.

2014. márc. 6. 11:49
 18/23 A kérdező kommentje:

Nos. Pont ezért nem szívesen beszélgetek veletek. Annyi a közös bennünk, hogy hiszünk. És milyen érdekes, hogy ez a leggyengébb kapocs, nem?? Válaszod bizonyítja. Attól, hogy az egyház számomra idegen, illetve nem tudom elfogadni, és nem tartom egyáltalán méltónak rá, nem kell egyből hurrogni. Így gondolom, tanácsot kértem.

Én sem imádkozom az üdvötökért, csak mert számomra jelentéktelen szertartásokat végeztek miközben belül üresek vagytok (igen, ez a legtöbbetekre igaz!!)

2014. márc. 6. 12:26
 19/23 anonim ***** válasza:

Én Isten képmása vagyok, nem egy senki, megvetendő, jelentéktelen por. És nem tartom elítélendőnek szeretni magamat és környezetemet + jòl érezni magamat. A többi ember is értékes és nekik is szeretetre és jòlétre volna szükségük. Inkább ebben kellene élni! Én csak saját magam miatt vagyok bűnös, amin változtatni kell mindenkiért. (szeretetből, igazságbòl, bölcsességből)

Nem önmarcangolni kell magunkat, ítélkezni és szopogatni tárgyakat. Persxe így is ki lehet fejezni Isten iránti tiszteletünket. De aki az emberekkel kegyetlen, annzk szívében nem vert gyökeret a tanítás.

Aki szereti Istent, mit szeret benne? Ha Jézus azt mondta, hogy ùgy szeressük egymást, ahogy ő bennünket?

2014. márc. 6. 13:00
 20/23 anonim ***** válasza:

Statisztikát készítettél a földön élő 1,5 milliárd katolikusról, hogy kijelented, hogy a legtöbbre igaz az üresség? Már bocs, de nem ítélkezel könnyelműen? Ha meg nem akarsz beszélgetni, akkor minek vagy itt?

Tanácsot meg kérhetsz úgy is, hogy nem taposod porba a másik ember hitét, hovatartozását a véleményeddel, csak azért, mert te nem érted és ezért hülyeségnek, sőt macerának tartod.

2014. márc. 6. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!