Vallásos emberek/egyháztagok (akármilyen) /nem egyháztagok! Kíváncsi vagyok a véleményetekre. (? )
Statisztikát készítettél a földön élő 1,5 milliárd katolikusról, hogy kijelented, hogy a legtöbbre igaz az üresség? Már bocs, de nem ítélkezel könnyelműen? Ha meg nem akarsz beszélgetni, akkor minek vagy itt?
Tanácsot meg kérhetsz úgy is, hogy nem taposod porba a másik ember hitét, hovatartozását a véleményeddel, csak azért, mert te nem érted és ezért hülyeségnek, sőt macerának tartod.
Ha jól emlékszem, a kérdéskifejtésben írtam, hogy bántani nem akarok senkit.
Sajnos nem állt módomban statisztikát készíteni, de tudom ajánlani az eddig általam írtakat a megértéshez. Hangsúly a "szerintemen" és a "tapasztalatom szerint"-en van.
Nem, nemhogy könnyelműen, de egyáltalán nem ítélkezem. Veletek ellentétben (lusta vagyok és egyebek).
Nem beszélgetni nem akarok, okításra nincs szükségem, véleményem szerint nem ugyan az.
Felvilágosítanál, hogy taposom porba a másik hitét? Ha emlékezetem nem csal, azt is írtam, hogy nekem teljesen mindegy ki mit csinál, ki miben hisz, mert nem a meggyőzés a célom, távol áll tőlem. Ha porba lehet taposni a hitet, a hovatartozást egy véleménnyel, akkor ez el is mond mindent a dologról.
A hülyeség szóról meg szálljatok már le, soha nem mondtam ilyet, hogy valami hülyeség, és valakik hülyék. És miért? Mert nem érdekel.
Az általam leírtakat teljes egészében tapasztalatra alapoztam, mindegy egyes szót.
Isten hozott köztem Kérdező! Ha nem gond, hogy így köszöntelek! :)
Én katolikus voltam, majd Isten kegyelméből megismertetett velem rengeteg igazságot, ami elhúzott engem az egyháztól. Azóta sem tartozom földi egyházhoz. Sok felekezetet vizsgáltunk át a feleségemmel, és nem találtunk olyat, ahol képmutatás nélkül azonosulni tudtunk volna a hittételeikkel. Bármelyikbe is mentünk (volna), szinte üdvkérdést csináltak bizonyos dolgokból, amit persze sokan nem vallanának meg nyíltan. Vagy meghatározzák, hogy hogyan nevezd Istent, vagy el kell fogadnod egy halott prófétanőt, és megtartanod egy napot, vagy vasárnap ott kell lenned, vagy megtartják az ószövetség megannyi ünnepét, vagy halandzsa nyelven kell megszólalnod tudni, mert különben nem töltekeztél be, és persze ezeket mind a Bibliára alapozva. Ez törvénykezés, mert aki nem teszi ezeket, az nem tart még ott, ahol Ők, nem vagy azon a szinten, stb.
Felőlem tegyék, mit tehetnék én ezek ellen, egyszerűen nem akarok ezek részese lenni.
Jézus szavai nyilvánvalók. Ne ítélj, ne törvénykezz, szeress mindenkit, és bizony magadat is. Mert hogyan tölthetnéd be azt, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagadat, ha nem szereted magadat. Ne vess ki magad mellől senkit, csak azért, mert valami nem tetszik benne. Légy irgalmas mindenkihez, ahogyan a mennyei Atya is irgalmas hozzád, mert kegyelem által lettél megtartva, és nem magadtól. A kegyelem a fia, Krisztus által jött a világba, kit hirdetett az ószövetség az ünnepekkel, a szombattal, a teremtés hét napjával, és mindennel, amit Isten kinyilatkoztatott a népnek, és nekünk is immár.
Végre Isten mutatott egy gyülekezetet, akiktől először hallottam a kegyelem hirdetését. Ők a Szövétnek Gyülekezet Kubinyi Károly vezetésével. Sok hittételük ellent mond azokkal a dolgokkal, amit én vallok, de a kegyelem és a szeretet hirdetését nem hallottam más gyülekezettől úgy, ahogy Ők hirdetik. Nem szeretnék hozzájuk tartozni, mellékesen a távolság is akadályoz, de az előadásait szívesen hallgatom. Van facebook oldala, de rengeteg előadását a youtube-on is megtalálod, ha érdekel.
Nem szeretem én sem a ceremóniás szertartásokat. Így vagyok az úrvacsorával is. Radikális elgondolásom van az Úrvacsorával kapcsolatban is. Úgy vélem, Jézus nem mondta egyetlen szóval sem, hogy ceremóniázzuk az úrvacsorát. Azt mondta, hogy senkiben nincs nagyobb szeretet annál, mintha valaki az életét adja a barátaiért. Azt is mondta, hogy úgy szeressük egymást, ahogy Ő szeretett minket (a tanítványokat). Majd az utolsó vacsorán azt mondta, hogy a kenyér, melyet megtört az a testét jelképezte, amit megtörve a tanítványoknak adott. Ezt cselekedjük az Ő emlékezetére, azaz törjük meg testünket, és adjuk oda másnak.
A katolikus (nevezzük bálványimádónak tűnő) szertartások sokak számára borzasztóak, a szobrok előtti imádságok olyanokhoz, kik évszázadokkal ezelőtt meghaltak, közbenjárásukat kérve, holott Krisztus az egyetlen közbenjáró. Gyónni egy másik embernek, ezzel még csak ellennék, de vajon Isten előtt is megbánja az a bűneit? Vagy azért, mert felvesz valaki egy csuhát, már Isten képében tetszeleghet? De nem sorolom tovább, hiszen Te mindezeket tudod, láttad. Viszont ezek az emberek nem nekem és nem neked kell, hogy megfeleljenek, és nem tőlünk kell, hogy bűnbocsánatot szerezzenek. Isten kegyelméből Krisztus előtt kell számot adniuk, ha egyáltalán számot kell adniuk, hacsak nem kegyelmez ítélet nélkül az Úr nekik, hiszen a szívekbe csak Ő láthat be, Ő tudja cselekedeteiket. Nekünk szeretettel és igaz öleléssel kell hozzájuk állni, ha éheznek, enni kell adnunk nekik, ha szomjaznak inni adunk nekik. A szeretet nem rója fel a gonoszt, így nem szabad egyetlen bűnükkel sem szembesítenünk Őket, mert Isten munkáját nem kell átvennünk. Ő a szőlőműves, ő metszi le az ágakat, nem mi. Nekünk a szőlőtőn kell maradnunk, aki a Názáreti Jézus, és gyümölcsöket, jó gyümölcsöket kell teremnünk. Ami nem a metszőolló.
Így az írásod alapján elkezdtél járni egy úton, ami nem biztos, hogy könnyűnek látsz. Nemcsak a világgal mész szembe, hanem a vallással is. De hidd el, ez a teher könnyű, és ez az iga gyönyörűség. Évek óta ebben vagyok, és nagyon jó. Akit Krisztus megszabadít, egészen szabad lesz. Szabad a világtól, a bűnöktől, még a szabályoktól is szabad, és a vallásoktól is szabad.
Sok sikert, és az Isten áldjon Téged. És áldja az Isten kiváltképp mindazokat, akik megbotránkozva az írásunktól ellenségként válaszolnak, vagy válaszolnának vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!