Hogyan tudnék beszélni az embereknek Istenről? Miképp ismertessem meg őket a hit erejéről és Jézus szeretetéről?
Márk 16,15
"És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek. Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül; a ki pedig nem hisz, elkárhozik.
Hirdesd az evangéliumot, a többit bízd Istenre...
Na álljatok meg!
Én aztán senkit nem próbálnék "hitre téríteni", ahogy mondjátok, segítséget szerettem volna kérni erre vonatkozólag, de nem mennék oda senkihez, hogy "Te, legyé' má' hívő!"
Kicsit sem...
Azt hiszem, inkább maradok magamban, köszönöm a sok segítséget!
Kedves Kérdező!
Én ateistaként szeretnék mesélni neked egy hívő emberről, aki, úgy gondolom, jó példa lehet neked.
Egy idősödő hölgyről van szó, aki a környezetemben tevékenykedik és kiépített egy nagyon szép közösséget. Keresztény közösség ugyan, de nem csak imádkoznak, nekem nagyon megtetszett ez a társaság, és úgy állítottam oda hozzájuk, teljesen őszintén, hogy ateista vagyok, de ha így is szívesen látnak, akkor csatlakoznék. Ez a hölgy úgy kezdte velem az első napon, hogy megkérdezett, nem sért e engem azzal, hogy a jelenlétemben imádkozik, holott én vagyok ebben a közösségben a "különc". Mellesleg van közöttünk katolikus, református, evangélikus, és néha természetesen beszélgetnek a vallásról, de nekem csak akkor mondanak dolgokat, ha én kérdezem. Szerintem a legjobban azzal teheted "kívánatossá" a nézeteidet, ha ilyen befogadó és emberséges vagy, mint ők. Én azóta sem tértem meg, nem is fogok, de ha valakiben egy kicsi hajlandóság is van a megtérésre, és ebbe a társaságba kerül, az szerintem egy percet sem tétovázna tovább.
Miért kevered és sajnos sokan mások is ISTENT Jézussal ?
Én hiszek egy ISTENBEN, de mintha jézus más valaki lenne..
Vagy két Istenben hiszel? hhoz hogy valaki Istent , a mindenek felett valót, a TEREMTŐT elfogadja nem feltétlenül kell Jézusban is szinte ugyan ugy hinnie.
Jézus egy nagyon nagytudásu ember lehetett, de ember akár milyen ügyes, vagy jó orvos, esetleg jó szemfényvesztő és mindenkép kiváló-magálvalragadó szónoki tehetség.Ráadásul amiket mondott vagy igaz volt, vagy benne volt a az akkori valóság igazsága...(László)
prédikátor vagy talán?
Ha már annyira a keresztény hitet akarod közzé tenni, akkor legegyszerűbb az ha a biblia olvasását szorgalmazod.
Jn. 20,28: "Tamás fölkiáltott: Én Uram és Istenem!
Jézus cssak ennyit mondott: Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek."
Jézus nem szemfényvesztő! Benne öltött testet az Ige.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!