Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az apám pap, de én mégsem...

Az apám pap, de én mégsem hiszek Istenben. Véleményetek erről? Többi lent.

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy képtelen vagyok elhinni,hogy a tömérdek vallás között,majd pont a keresztény lesz a "valós".Kicsit bűntudatom van,hogy nem hiszek Istenben,mégis csak pap az apám...Szerintetek ez normális?És van valakinek valami ötlete,hogyan tudna megerősödni a hitem?(Már ha ez lehetséges)

#vallás #pap #Isten #Isten hit
2014. febr. 24. 14:49
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Már tettem rá célzásokat apámnál,de egyértelműen még nem mondtam neki.Az egész családom keresztény és nem szívesen mondanám el nekik..Biztos vagyok benne,hogy megértenék,de nem ti vagytok az én helyzetemben,így nem tudjátok milyen nehéz lenne elmondani nekik.Apa így is azt érzi,hogy semmit nem ér a munkája,mert rokonaink közül,többen is nem járnak hozzánk,templomba.
2014. febr. 25. 14:48
 12/19 A kérdező kommentje:
Egyénként meg,nem kell félre érteni,apám tényleg hisz Istenben és mások is mondták,hogy jól végzi a munkáját.Nem tudom,akkor miért van az,hogy én nem hiszek az egész Bibliában,Jézusban,meg úgy nem érdekel az egész keresztény vallás.
2014. febr. 25. 14:51
 13/19 barátkozó ***** válasza:

Kedves kérdező!

A legnagyobb fájdalom az apának az ha fia nem hisz Istenben. Ettől pedig még nagyob ha rájön hogy nem vele beszéled meg.

Feltételezem hogy rendes fiú vagy . Ezért én is azt javasolnám vele beszéld meg és kérd őt személyesen hogy segítsen neked a megértésben. Beszéljetek róla.

Isten létezik akár hiszel benne akár nem!

Keressétek együtt az okokat és legyél nyitott és őszinte.

2014. febr. 26. 06:57
 14/19 A kérdező kommentje:
Először is lány vagyok,nem fiú.És igen,igazad van,vele kéne megbeszélnem,csak elég nehéz.
2014. febr. 26. 14:34
 15/19 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Úgy tedd fel neki a kérdéseket mintha valaki más szeretné tudni.

Pl. Apa! Te mit felelnél annak az embernek aki azt kérdezi ,hogy miért lehet hinni a Bibliának?

Talán így könnyebb lesz.

2014. febr. 26. 16:43
 16/19 KZitus ***** válasza:

Kedves # 7/15 tegnapelőtt 17:05

Erre gondoltam(hisz a Bibliából idézem): „Hit nélkül pedig lehetetlen Isten kedvére lenni, mert aki elébe járul, annak HINNIE KELL, HOGY Ő VAN, és hogy megjutalmazója lesz azoknak, akik komoly igyekezettel keresik őt” (Héberek 11:6).

2014. febr. 26. 19:52
 17/19 barátkozó ***** válasza:

Kedves kérdező.

Bocsánat nem tudtam hogy lány vagy.

Nekem is van fiam is lányom is.

Biztosan rendes leány vagy aki nagyon szereti az apuját. Írj lelkésznek privibe név nélkül .A kérdéseire válaszolj őszintén . Segíteni akar.

2014. febr. 27. 12:00
 18/19 homo ludensz ***** válasza:
A Teremtő Isten sosem hagyja el a teremtményeit de az életük különböző ciklusaiban a teremtmények bizony elfeledkeznek róla. Mindenki tudat alatt vágyik az állandóságra van aki tagadja még önmaga előtt is és az állandóság csak a Teremtő Isten maga. Minden változik,születik és elmúlik csak egy jelenség egy pillanatig él míg más tavasztól őszig és megint más évtizedekig van ami évszázadokig. Értelmes emberként gondold végig kicsit kiemelkedve az anyagba süppedésből.
2014. febr. 27. 20:00
 19/19 Girgoy ***** válasza:

Kedves Kérdező! Édesapád nyílván szomorú amiatt, hogy nem hiszenk sokan a környezetében, rokonságában. Ez érthető, hiszen papként tudja, hoyg a legtragikusabb, ami valakivel történhet, hogy elkárhozik, és nagyon fáj, ha a családtagjainkon látjuk ennek jeleit (vagy legalábbis a folyamat egyelőre ebbe az irányba megy...). Nyílván a sjaát gyerekénél se örülne ennek. De elképzelhető, hogy a Te esetedben pusztán arról van szó, hoyg a világban lévő keresztényellenes globális áramlat a Te hitedet is gyengíti. MOst a végső időket éljük, amikor a kereszténység hosszú dicsőó korszaka után a világban feltámadnak a pogány vallások, kihűl a szeretet, eltávolodnak Istentől és Maga az Egyház is hatalmas ördögi támadásnak van kitéve. Ez Isten terve, ez van, van benne logika, nekünk viszont tudatosítani kell a helyzetet és itt megmaradni Isten tanítása mellett. Nyílván amikro ilyen szívatás megy a világban, az igaz hívőknek mégjobban össze kell tartania, erősíteni egymást, hogy mentsék, aki menthető. Éppen ezért fontos, hoyg beszélj édesapáddal, mert jobban szeret ő Téged, mint a világ, és Ő sem akarja, hogy a világban lévő keresztényellenes áramlatok meghülyítsenek. Én sem akarom egyik gyerekemnek sem, pedig nem vagyok pap. Édesapádban megbízhatsz. És nyugi, valószínűleg nem valami óriási tragikus szégyenletes hitehagyás történt benned, hanem egyszerűen a világ áramlata mossa lelked partjait - mint mindenkinek. Menj édesapádhoz és segíteni fog, Neked is jobb lesz!

(Egyébként ha a vallások között nem tudsz kiigazodni, akkor itt is elolvashatod, miket vartyogtam, de édesapáddal mindenképpen beszélj, ha még nem tetted meg: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

2014. márc. 2. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!