H hívják mikor hiszek istenben de nem foglalkozok vele?
Akkor hívő vagy, de nem gyakorlod a vallásod. Ennyi.
hívő: teista
istentagadó: ateista
aki elismeri Istent, de csak mint teremtőt: deista
aki nem foglal állást a létezésével kapcsolatban: agnosztikus
Hogy hívják azt a viselkedést, amikor egy gyereknek van egy nagylelkű, szerető, gondoskodó apja, aki mindent megtesz és még többet is megtenne érte, ám a gyerek nem foglakozik vele?
Istentől kaptad magát a létezésed. Ő az oka egyáltalán, hogy te vagy.
Picit sem érzed azt, hogy tartozol valamivel?
Szerintem ez hálátlanság, egoizmus, keménység, konokság...
Passzív "keresztény"
Jézus ellenben önfeláldozó, és aktív keresztény életet mutatott, akkor követjük ha mi egyénenként is éljük a hitünket és amit vallunk, nem csak mondjuk.
Penu
Olyan a hited, amilyenek a cselekedeteid. :-)
Az Isten beszéde alapján kell elkezdeni gondolkodni és cselekedni, akkor lesz igaz hited. Addig csak üres hitről van szó.
Egy mondatból alapján ki mondhatná meg? Kérdezd a fentieket. Milyen vallás, milyen Isten?
Olyanról viszont beszél a Biblia, hogy holt hit, amikor nem követik gyümölcsök, cselekedetek a hitet:
Jak 2,17. Azonképen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában. 18. De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet. 19. Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek. 20. Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt? 21. Avagy Ábrahám, a mi atyánk, nem cselekedetekből igazíttatott-é meg, felvivén Izsákot, az ő fiát az oltárra? 22. Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő cselekedeteivel, és a cselekedetekből lett teljessé a hit; 23. És beteljesedett az Írás, a mely ezt mondja: Hitt pedig Ábrahám az Istennek, és tulajdoníttatott néki igazságul, és Isten barátjának neveztetett. 24. Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán hitből. 25. Hasonlatosképen pedig a tisztátalan Ráháb is, avagy nem cselekedetekből igazíttatott é meg, a mikor a követeket házába fogadta, és más úton bocsátotta ki? 26. Mert a miképen holt a test lélek nélkül, akképen holt a hit is cselekedetek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!