Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi kell tennem, hogy örök...

Mi kell tennem, hogy örök életem legyen?

Figyelt kérdés

- Gyülekezethez kell tartoznom?

- Isten törvényét maradéktalanul be kell tartanom? Akkor hogy jön a képbe Jézus?

- Házról házra kell járnom?

- El kell fogadnom E.G.White-ot?

- Meg kell keresztelkednem? De hol? Ennyi az egész?

- Vegetáriánusnak kell lennem?

- Ismeretlen nyelveken kell megszólalnom, és úgy imádkoznom?

- Csodákat, gyógyításokat kell tudnom véghez vinnem?

- Ismernem kell a Bibliát?

- Naponta kell olvasnom egy könyvet, melynek Biblia a címe?

- Rendszeres áhítattal?

- Jehovának kell hívnom az Istent?

- Ha megtartom a tízparancsolatot, és nincs vagyonom, akkor elnyertem az örök életet?

- Elég néhány, gyülekezetek számára elfogadott parancsolatokat megtartanom?

- El kell hinnem, hogy van Isten?

- El kell fogadjam, hogy Jézus Isten fia?

Függ-e bármi kegyelem tőlem?

2014. febr. 24. 09:37
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de kihagynám ezt a lehetőséget.

Viszont erről egy példázat jutott eszembe:

Lukács 18; 10-14

2014. febr. 24. 19:07
 22/46 anonim ***** válasza:

" Függ-e bármi kegyelem tőlem?"

Igen és nem. Nem a te munkád a hit, azt majd Isten kimunkálja benned. Ha megvan a szeretete, akkor meg kell maradni benne. Ha egyszer elfordultál a bűntől, akkor nem kellene újra visszaesni, de az ember gyarló és gyenge, sokszor elbukunk, viszont kegyelemben élünk.

Jézus célja mindenki üdvössége, aki őbenne hisz, de a hitnek muszáj cselekedetekben is megmutatkoznia, ami nem egy név kántálása, nem egy nap megtartása, hanem az önzetlen szeretet, amit Jézus mutatott nekünk.

2014. febr. 24. 19:13
 23/46 A kérdező kommentje:

Utolsó! 22-es!

No comment! Ott a pont!

Ez az evangélium, a jó hír. Nem az, hogy mit kell tenned, hanem a kegyelem, a szeretet, hogy Isten úgy szerette a világot (és nem azokat, akik bármit is tett, vagy a Biblia ismerőket), hogy egyszülött fiát adta....

2014. febr. 24. 19:57
 24/46 anonim ***** válasza:

Igen, ez is egy fajta evangélium, éveken keresztül én is ezt hallgattam. Egészen addig, ameddig ki nem nyitottam a Bibliámat Jézus szavainál, és el nem kezdtem azt olvasni, hogy Ő mit gondol erről.

Például a hegyi beszéd végén Jézus beszélt a szoros kapuról, és keskeny útról. Gondolom, ismerős.

Közvetlenül ezután a hamis prófétákról, akik úgy néznek ki, mint a juhok, de belül ragadozó farkasok. Vajon mi köze lehet a hamis prófétáknak az üdvösségre vezető keskeny úthoz? Csak költői kérdés.

Közvetlenül ezután a hamis próféták áldozatairól tanított Jézus. Azokról a keresztényekről, akik Úrnak hívják Őt, de nem cselekszik az Ő akaratát (pedig prófétáltak, démonokat űznek, sok hatalmas dolgokat tesznek az Ő nevében).

És mi ezután a következő üzenete Jézusnak, ami egyben a hegyi beszéd záró példázata? Keresd meg és olvasd el! Érdekes módon, az engedelmességről tanított az Úr...

A tanítványainak azt parancsolta Jézus, hogy hirdessék az evangéliumot, kereszteljék meg az embereket, és TANÍTSÁK MEG NEKIK, HOGY MEGTARTSÁK MINDAZT, AMIT Ő PARANCSOLT! Ha nem tudod, hogy mik Jézus parancsolatai, nyisd ki a 4 evangéliumot, és olvasgasd kicsit gyakrabban.

Vedd komolyan Jézus szavait!

Isten áldjon!

2014. febr. 24. 20:59
 25/46 A kérdező kommentje:
Miért nem mondod meg, hogy mit parancsolt Jézus? Miért titkolod? Vagy nem tudod?
2014. febr. 24. 21:03
 26/46 anonim ***** válasza:

Jézus ezt mondta:

"Aki hisz Énbennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket Én cselekszem..." Ján 14:12

Karizmatikus gyülekezetben nőttem fel, erről mindig a jelek és csodák jutottak az eszembe, de érdekes módon, ez SOHA:

"Én mindenkor azokat cselekszem, amelyek Neki kedvesek." Ján 8:29

Isten áldjon!

2014. febr. 24. 21:10
 27/46 anonim ***** válasza:
Elolvashatod az evangéliumokban, hogy Jézus miket parancsolt.
2014. febr. 24. 21:12
 28/46 anonim ***** válasza:

És nem írok listát, Jézus a tanítványait 3 és fél éven keresztül tanította. Te is lehetsz az Ő tanítványa. Menj hozzá, és Ő tanítani fog téged.

Isten áldjon!

2014. febr. 24. 21:16
 29/46 anonim ***** válasza:
Hihetetlen, hogy bele tudtok gabalyodni a nagy, mélységes semmibe?!?!?! Egymásnak magyaráztok élet utáni dolgokat,miközben nem értitek a saját életeteket...' Ismerd meg tenmagadat..' Ez az antik görög mondás a létezés lényege, de ti a nem létező után ácsingóztok...
2014. febr. 24. 23:02
 30/46 A kérdező kommentje:

Kedves 53%-os. Hidd el, ismeretem van mind a 4 evangéliumról, nem véletlen, hogy megkérdeztem, melyek azok a parancsolatok, amelyeket Jézus parancsolt.

Azért nem sorolod fel szerintem, mert te sem tudsz olyat, amelyik alátámasztaná az álláspontodat. A legegyszerűbb, hogy rám háritasz. Ha nincs válaszod a kérdésemre, miért kell válaszolni?

2014. febr. 24. 23:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!