Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi kell tennem, hogy örök...

Mi kell tennem, hogy örök életem legyen?

Figyelt kérdés

- Gyülekezethez kell tartoznom?

- Isten törvényét maradéktalanul be kell tartanom? Akkor hogy jön a képbe Jézus?

- Házról házra kell járnom?

- El kell fogadnom E.G.White-ot?

- Meg kell keresztelkednem? De hol? Ennyi az egész?

- Vegetáriánusnak kell lennem?

- Ismeretlen nyelveken kell megszólalnom, és úgy imádkoznom?

- Csodákat, gyógyításokat kell tudnom véghez vinnem?

- Ismernem kell a Bibliát?

- Naponta kell olvasnom egy könyvet, melynek Biblia a címe?

- Rendszeres áhítattal?

- Jehovának kell hívnom az Istent?

- Ha megtartom a tízparancsolatot, és nincs vagyonom, akkor elnyertem az örök életet?

- Elég néhány, gyülekezetek számára elfogadott parancsolatokat megtartanom?

- El kell hinnem, hogy van Isten?

- El kell fogadjam, hogy Jézus Isten fia?

Függ-e bármi kegyelem tőlem?

2014. febr. 24. 09:37
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
A boldogságot időlegesen elérheted, sok és kitartó munkával, de örök nincs, semmiben. Esetleg mikor majd látod szeretteid boldogságát akkor kívánhatod, hogy ezek a pillanatok bár örökké tartanának. De sokat kell tenni a következő ilyen pillanatokért. Ez a valóság, erre kell berendezkedned, akármilyen szomorú is, hogy egyszer nem leszel, az a tényen semmit nem változtat. Persze hihetsz mesevilágok ábrázolásaiban, mint a fenti kommentelők, de minden vallásos egymásnak folyamatosan ellentmond, a saját igazát hirdetve. Lehet bármelyik csoporthoz tartozni, de attól még nem lesz igaz. Éld az életet, amíg egészséges vagy, utána már úgyis mindegy...
2014. febr. 24. 11:11
 12/46 anonim ***** válasza:

János 15

"

9

Amiképpen az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket: maradjatok meg ebben az én szeretetemben.

10

Ha az én parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok az én szeretetemben; amiképpen én megtartottam az én Atyámnak parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében.

11

Ezeket beszéltem néktek, hogy megmaradjon ti bennetek az én örömem és a ti örömetek beteljék.

12

Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket.

13

Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.

"

János 15

"

22

Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket.

23

Aki engem gyűlöl, gyűlöli az én Atyámat is.

24

Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, amelyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.

25

De azért lőn így, hogy beteljesedjék a mondás, amely megiratott az ő törvényökben: Ok nélkül gyűlöltek engem.

"

A cselekedet és a szándék számít a körülmények figyelembevételével. (becsületes, jó embernek kellene lenni)

Ez alapján leszünk ítélve, illetve, hogy mi hogyan ítéltünk meg másokat. Ha megbánjuk őszintén szívből a bűneinket (igyekszünk jóvátenni és többé elkövetni), csak akkor bocsátható meg és csak abban az esetben, ha mi is képesek vagyunk megbocsátani másoknak. Mindenki azt fogja kapni, amit érdemel.

Vannak akik mások ellen élnek, vannak akik magukért élnek, de a helyes viselkedés, a magunkért és másokért.

2014. febr. 24. 11:19
 13/46 A kérdező kommentje:

sandor76!

- Tehát ha nem tartozom gyülekezethez, nincs jogom az örök élethez.

- A maradéktalan törvények betartását hogyan képzeljem? Szombat, tisztátalan állatok, áldozati törvények? Mi az, hogy Jézus a közbenjáró? Odabiggyesztem minden imám végére, hogy Jézus Krisztus által, és kész? Vagy hozzá imádkozzam?

- Ha nem járok házról házra, akkor nem üdvözülök ezek szerint,

- Ha nem merítkezek alá, akkor nincs jogom az örök élethez.

- A Biblia nem ismerete kizárttá tesz az üdvösségtől.

- Ha nem olvasom napi szintem a Bibliát, nem nyerhetem el az örök életet.

- Ha nem fogadom el, hogy Jehova a neve, és Atyámnak vagy Istennek hívom, nem vagyok méltó, és nem is lesz lehetőségem, hogy örök életem legyen.

- És természetesen el kell fogadnom Istent és Jézust. Bár nem tudom, hogy pontosan ez mit jelent, elég ha csak elhiszem?

Megfordítva és összefoglalva kijelenthetem, hogy szerinted, ha minden nap olvasom a Bibliát, ha alaposan megismertem, hogy abban a könyvben mi miért van, ha Jehovának szólítom az Istent, járok házról házra, osztogatom a kiadványokat, és Jehova Tanúi gyülekezetébe tartozom, ott megkeresztelkedem, akkor egyenes az út az örök élethez, az üdvösséghez.

(Mondjuk az egészben azt nem értem, hogy Isten miért nem tudta ezt ilyen jól összefoglalni, mint én most, és miért kellett meghalnia a fiának, csak azért, hogy egyel több dolgot kelljen elhinnünk…)

2014. febr. 24. 11:25
 14/46 anonim ***** válasza:

A Biblia alapján a rászorultokat, szegényeket, árvákat, özvegyeket segíteni szükséges. Aki nem szereti felebarátját vagy szájjal imádja csak Istent + villog, az képmutató.

Nem kárhoztatni kell egymást, hanem segíteni egymást. Mert amit egymással teszünk, Istennel tesszük.

Sokan mondják azon a napon, hogy Uram, de az Úr nem ismeri azokat az embereket, akik gonoszak, könyörületlenek, szövetséget törők, magukat felsőbbrendűnek ítélő, másoknak ártó igazságtalan embereket.

2014. febr. 24. 11:25
 15/46 sandor76 ***** válasza:

Latod kerdezo neked semmi sem jo,mar az elejen gondoltam,hogy ez lessz a kovetkeztetesed.

Megadtak a valaszt ,alatamasztottak,neked hosszu.

En roviden valaszoltam,az neked nem tetszik.

Eloszor dontsd el mit varjon el toled Isten,hogy ha raersz majd megteszed,aztan valaki majd talan ir neked valamit.

2014. febr. 24. 15:50
 16/46 anonim ***** válasza:
Olvasd a Bibliát kedves kérdező és menj el egy keresztény gyülekezetbe, ahol másokkal tudsz fejlődni a hitedben :)
2014. febr. 24. 16:04
 17/46 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha örök életet szeretnél, akkor ENGEDELMESKEDJ JÉZUSNAK! Bárki bármit mond, nincs más út az örök élethez.

Az örök élet beszédei Nála vannak. Vedd komolyan a szavait, mert az Ő beszéde fog megítélni az utolsó napon! Ha nem engedelmeskedsz Jézusnak, akkor nem ismered Őt. Nem szolgálhatunk egyszerre két úrnak, mert az egyiküket gyűlöljük és megvetjük. Aki szereti Őt, az csak Neki szolgál, és megtartja az Ő parancsolatait. A szolga, amelyik tudja az Urának akaratát, és büntetésre méltó dolgokat cselekszik, többel büntettetik meg annál, aki nem ismeri az Ő akaratát. Az engedetlenség bűne olyan, mint a varázslás!

Az az igaz Őelőtte, aki igaz módon él, az a szent, aki szentül él, az a tiszta, aki tisztán él. Nem mindenki, aki azt mondja Jézusnak, hogy "Uram, Uram", megy be a mennyek országába, hanem csak az, aki cselekszi az Atya akaratát. Gyűlöld a hamisságot, a bűnt, élj szentül, Hozzá méltóan! Kövesd Őt, és tedd azt, amit Ő mond neked! Tartsd meg az Ő parancsolatait, hogy jogod lehessen az élet fájához, és bemehess a szent városba!

A kegyelmet nem ingyen kaptad, hanem DRÁGA VÉREN - becsüld meg ezt nagyon!

Nem csak a kapu szoros, amin be kell mennünk, hanem az az Út is NAGYON KESKENY, amin járnunk kell. KEVESEN vannak, akik ezt megtalálják!

Isten áldjon!

2014. febr. 24. 16:49
 18/46 A kérdező kommentje:

Kedves sandor76!

Azért, mert nem érted (értitek) a kérdést, ne engem ítélj meg. Azért nem érted (vagy nem akarod érteni) a kérdést, mert valószínűsítem nem tudod rá a választ.

16-os!

Nem az volt a kérdés, hogy mi a hasznos nekem.

17-es!

Köszönöm, hogy válaszoltál. Szépeket írtál, de egyetlen konkrétumot sem említettél. Tartsak meg, de mit? Jézus parancsait. Oké, éspedig?

Ezt írtad:

„A kegyelmet nem ingyen kaptad, hanem DRÁGA VÉREN - becsüld meg ezt nagyon!”

Én meg ezt olvastam:

Rm 3,24 Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által,

És Isten bizony van olyan, hogy ingyen ad olyat, ami a legdrágább:

Hós 14,5 Kigyógyítom őket hűtlenségökből; szeretem őket ingyen kegyelemből, mert elfordult tőlök az én haragom.

Értem, hogy mit írtál, hogy drága véren váltattunk meg, de ez számunkra viszont ingyen van. Tehát ki lett fizetve a váltságunk.

Isten az, ki megigazít, és nincs olyan, hogy nekem bármit is csinálnom kellene egyfajta tudatossággal, mintha azáltal megváltást szerezhetnék.

2014. febr. 24. 17:42
 19/46 A kérdező kommentje:

Rivulets of Silver Tears!

Na, ez már legalább válasz volt a kérdésemre.

2014. febr. 24. 17:42
 20/46 sandor76 ***** válasza:

Mate,24;14.Olvasd el.

Ez teljesedik napjainkban,amit Jezus megmondott.

Eggyetlen szervezet teszi ezt meg ahogy Jezus meghagyta.

Ingyenes Biblia tanulmanyozassal segitenek abban amit kerdeztel.

Sok mindent takar ,ezert kell tanulmanyozni,es az ismerettel osszhangban fogsz haladni az orok elet fele.

2014. febr. 24. 18:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!