Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia beszél az örök...

A Biblia beszél az örök életről melyik ez az örök élet?

Figyelt kérdés
2014. jan. 17. 08:40
1 2
 1/12 megfelelő ***** válasza:
23%
Amit Jézus ad,miután eltörli a bűneidet:-)
2014. jan. 17. 08:57
 2/12 KZitus ***** válasza:
56%

Szervusz

Sokat beszél a Biblia az örök életről. Arról az örök életről, amelyiket Ádám és Éva elveszített a bűnbeesés miatt. Ha ők akkor nem vétkeznek, még ma is élnének, és mi sem élnénk a tőlük örökölt bűn átka alatt. Jézus azért halt meg, hogy minket kivásároljon ebből a bűnös állapotból. Ez egy hihetetlen kedves, szerető lehetőség Istentől,minden ember számára.

2014. jan. 17. 08:58
 3/12 KZitus ***** válasza:
40%

Elnézést, ez lemaradt, hiszen azt kérdezted, a Biblia beszél-e?

János 17:3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.

2014. jan. 17. 09:00
 4/12 KZitus ***** válasza:
56%

„Úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (János 3:16, Károli-fordítás)

Róma 6:22 Most azonban, mivel megszabadultatok a bűntől, de rabszolgái lettetek az Istennek, megvan a gyümölcsötök a szentségre nézve, a vég pedig az örök élet.

1János 5:20 Ám tudjuk, hogy az Isten Fia eljött, és értelmi képességet adott nekünk, hogy megszerezzük az igaznak ismeretét. És mi egységben vagyunk az igazzal az ő Fia, Jézus Krisztus által. Ez az igaz+ Isten és az örök élet.

és ez igazán csak néhány...

2014. jan. 17. 09:07
 5/12 megfelelő ***** válasza:

És mit jelent ismerni őket?

ján.14.7 Ha engem megismertetek volna, Atyámat is ismernétek. Mostantól fogva ismeritek, és látjátok őt.”8 „Uram - mondta neki Fülöp -, mutasd meg nekünk az Atyát, és ez elég nekünk.”9 „Annyi idő óta veletek vagyok - felelte neki Jézus -, és te nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogy mondhatod: Mutasd meg nekünk az Atyát?10 Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya énbennem? A beszédeket, melyeket nektek szólok, nem magamtól szólom. Az Atya, ki bennem marad, végzi a maga munkáit.11 Higgyétek el nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem. Ha nem, magukért a tettekért higgyetek.

ján.8.19 „Hol van a te Atyád?” - kérdezték Tőle. Jézus így felelt: „Se engem nem ismertek, sem Atyámat; ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek.”

2014. jan. 17. 09:08
 6/12 anonim ***** válasza:

"Jézus azért halt meg, hogy minket kivásároljon ebből a bűnös állapotból."

Ez rendes volt tőle. De Jézus nem azonos Istennel? Aki mindenható? Szóval Istent zavarta, hogy az emberek bűnbe estek és így nem juthatnak be a mennybe, ezért kitalálta a földön megszületős-keresztrefeszítős-feltámadós akciót. Ok.

De hogyha mindenható, nem lett volna hatalmában simán megbocsátani? Ha annyira zavarta volna, hogy a szeretett emberei meghalnak és "elvesznek" (akármit is jelent ez), egy csettintéssel meg tudta volna oldani, hogy ez ne legyen így. Azt sem értem, hogy miért kellett a bűnbeesés után több ezer évig várni, és csak i. sz. 33-ban meglépni ezt a dolgot, hogy közben elveszik emberek több száz generációja. Addigra esett le neki, hogy az emberek elvesznek? Vagy ennyire nem érdekelte pár milliárd ember elvesztése? Ha az utóbbi igaz, akkor nem mondhatjuk, hogy szereti az embereket.

2014. jan. 17. 09:18
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem kedves előttem szóló. :)

tudod van jog rendszer Istennél is. Ő felállította ezt a "törvény" keretet, hogy az emberek ne menjenek már túl ezen, valamint tanuljanak mások hibájából.

s nem a mennybe hanem itt a földön. szörnyű, hogy az eredeti szándékot átvariálták a "vallások" és ezért mindenki a mennybe akar menni, pedig az embernek az örök életet a földre tervezte. És itt is fogja megvalósítani.

A Teremtő betartja a szavát, a kérdés mi miért nem tartjuk be?

2014. jan. 17. 10:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Kedves 6-os válaszoló!

Jogos a kérdésed.

És hasznos a 7-es válaszoló válasza!

Isten már a bünbeesés után közvetlenül eltervezte, hogy hogyan oldja meg ezt a helyzetet. Ez volt az elsö profécia, amt Isten elhatározott, hogy megvalósitja:

(1Mózes 3:15) 15 És ellenségeskedést támasztok közted és az asszony között, a te magod és az ő magva között. Az összezúzza a fejed, te pedig annak sarkát zúzod szét.”

Ha érdekel, hogy mit jelent ez, hogyan oldotta meg Isten a problémát és hogy miért a lehetö legjobb ez a megoldás, akkor megkérdezheted itt vagy akár privátban is. Most nincs türelmem leirni, de ha érdekel, megteszem...

2014. jan. 17. 11:58
 9/12 Danont válasza:
0%

Képzeljük csak el azt a helyzetet, hogy van egy bíró, akihez rengeteg embert odavisznek mint bűnösöket, és az összes ember esetében be is bizonyosodik a vád. A bíró mindezek után csak legyint és azt mondja, hogy semmi baj, megsimogatja a fejét és elengedi. Ezek alapján jó bíró? A válasz egyértelmű. Nem! Isten viszont ahhoz a bíróhoz hasonlít, aki ebben a történetben szerepel (a történetet egy Több mind ács című könyvben olvastam, sajnos most nincs egy példányom se, ezért nem tudok pontos hivatkozást adni). Egy lányt elkapnak gyorshajtásért. Beviszik a bíróságra, a bíró megvizsgálja az ügyet, majd kimondja az ítéletet. Pénzbírság, nem is kicsi. Ezek után érdekes dolog történik, a bíró föláll a helyéről, megkerüli a pulpitust, leveszi a köpenyét, előveszi a pénztárcáját és kifizeti a bírságot. Ez mindez azért történt, mert a bíró a vétkes apja. Ebben a példában egy jó bíróról beszélhetünk, mert kiszabja a megfelelő büntetést. Emellett, mivel szereti a bűnöst, kifizeti a büntetést. Isten is ezt tette. El kellett ítélnie a bűnöst. A büntetés halál volt (a halál az Isten nélküli élet, ennél rosszabb nincsen, mert Isten hozza a világba az összes jó dolgot). De szerette az embereket annyira, hogy Ő maga vállalta a büntetést helyettünk. Ezért jött a Földre, lealacsonyodva hozzánk, feladva a mennyei nagyon kényelmes helyet és emberi testbe öltözött. Meghalt, majd feltámadt, hogy nekünk ne kelljen lelkileg meghalnunk, hanem attól a pillanattól fogva, hogy Jézust (Istent, ők egyek) elfogadja az ember megváltójának, és bocsánatot kér tőle, és kéri hogy költözzön be az életébe, onnantól egy új élet kezdődik el lelki értelemben. Ezt hívjuk örök életnek, ami majd folytatódni fog a földi élet után is, de már itt a földön elkezdődik, úgy ahogy leírtam fentebb. Erről az örök életről beszél a Biblia a már fentebb említett igeversekben is, de persze van még jó pár másik amit lehetne hozni példának.

Remélem kielégítő választ sikerült adnom mindenkinek. Ha bárkinek lenne még kérdése felteheti nyugodtan, akár privátban is.

Üdvözlettel: Danont

2014. jan. 17. 13:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

Igen, a Biblia valoban beszel egy orok eletrol.

Hogy megertsuk hogy ez valojaban mit jelent, vissza kell menni az elso emberparhoz az Edenben. Isten mi volt az eredeti szandeka az elso emberrel? Ahogy bizonyara tudod is, az volt a szandeka, hogy az emberek elszaporodjanak a foldon, vagyis toltsek be a foldet. Ahogy szaporodtak volna, ugy tettek volna a foldet paradicsomma.

Nem lett volna betegseg es halal. Az ember es az allatok kozott is beke volt. Az egesz emberi nem csaladket elt volna a foldon, elvezve Isten minden aldasat.

Mindezt elveszitettek. Azonban Isten gondoskodott arrol, hogy az emberek /akik tiszta szivvel kozelednek hozza, es betartjak a parancsait/, visszakapjak ezeket az aldasokat.

A fold nemsokara megtisztul a gonosz emberi tarsadalomtol. Miutan megtisztult a fold, akik megmaradnak, elkezdik a helyreallitasi munkat. Mire megtorteneik a halottak feltamadasa, a fold teljes egeszeben elo lesz keszitve arra, hogy fogadja az elojovoket.

Az Esaias konyveben olvashatjuk /most nem irom ki az idezeteket, de ha kered megteszem/, hogy milyen allapotok lesznek a foldon.

Mindenki a maga hazaban lakik, es a maga termeset eszi.

Az allatok ujbol szelidek lesznek. Nem lesz betegseg, haborusag, oldoklesek, ehinseg, bunozes, igazsagtalansagok, es megszunik a halal is.

Az emberek mindannyian egysegben imadjak Istent.

Nem lesznek kulonbsegek, sem faji, sem politikai, sem vallasi szempontbol. A foldon beke, es szeretet fog uralkodni. A Korintus I.2:9 verse ezt irja: "Amiket szem nem latott, es ful nem hallott, amiket Isten keszitett az Ot szeretoknek". Elkepzelni sem tudjuk hogy meg milyen aldasokban lesz reszunk.

Hat ez lesz az orok elet itt a foldon. Ha kerdesed lenne, szivesen valaszolok. Udv: Judit!

2014. jan. 17. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!