Az ábrahámi vallások melyiket preferálják ezek közül?
Aki nincs velünk, az ellenünk van.
vagy
Aki nincs ellenünk, az velünk van.
Szervusz
Ez Jézus tanításai közé tartozik:
Lukács 11:23 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, szétszór.
Ez is Jézus tanítása:
Lk 9,50 És monda néki Jézus: Ne tiltsátok el: mert a ki nincs ellenünk, mellettünk van.
Szia.
Ilyen hogy Ábrahámi vallások nem létezik.
s a többit az előttem szólók megírták,
Alsó tagozatos matematika.
Aki nincs velünk ellenünk van, vagyis aki ellenünk van az nincs velünk.
Aki nincs ellenünk az velünk van, vagyis aki velünk van, nincs ellenünk.
Ergo:
Aki nincs velünk, ellenünk van.
Aki velünk van, nincs ellenünk.
Vagyis a két megállapítás logikailag ugyanazt a relációt fejezi ki, csak az emberek hajlamosak az egyiket máshogyan érteni, mint a másikat, pedig ugyanannak a viszonynak a két nézőpontból való megközelítése.
Aki ellenünk van, csak az van ellenünk.
(fontos megjegyezni, hogy erkölcsi (belső) értelemben vallunk azonosat. Nem teológia hit vagy intézmény image szinten.
Valamit nagyon félre értesz!
Elolvastam amit belinkeltél, és azt tudnám rá válaszolni:
Minden államrend és BTK a világon -törvény könyv- a Mózes törvénye alapján lett megírva! Akkor mózesisták a törvényalkotók???
Gondold meg, mi köze van Ábrahámnak Mohamed prófétához?
Jézus azért más mert Ő meg lett jövendölve mint Messiás
és zsidó volt.
Lehet valami hasonlóság egyik vallás és a másik között, de csak a külső szemlélőnek. Nem megyek bele vallás-tudományi fejtegetésekbe, de hidd el, azon kívül hogy az arabok -Izmaeliták- Ábrahám leszármazottai semmi köze Ábrahámnak az Iszlám valláshoz.
Nem is azért Ábrahámi az Iszlám mert közvetlen köze van hozzá. A fejlődési ágakat kell nézni.
Ábrahámi vallás:Judaizmus amiből ered a Kereszténység és az Iszlám. A közös tő a fontos.
Nem ábrahámi vallás: Az összes többi.
Kedves Asperrimus,ezt kifejtenéd bővebben,mert szerintem ez kapufa.Leírtál két mondatot,ami nem ugyanazt jelenti,majd kiemelted az egyiknek az első tagmondatát,a másiknak a második tagmondatát,és kijelentetted,hogy a kettő ugyanaz.
Lehet,hogy én vagyok béna,de nekem ez nem jött le.Pedig jó matekos voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!