Jehova Tanúi. Honnan jöttetek rá mikor kapott Jézus hatalmat?
Azt olvastam a jw.org-on hogy 1914 végére(!) jött létre a Messiási királyság az égben. Érdekelne hogy mi alapján jöttetek rá arra hogy az év végén történt ez? Mi történt ami erre engedett következtetni?
Tényleg érdekelne. :)
A legtobbet Daniel profeciaibol tudunk meg errol.
Alaposan volt tanulmanyozva,meg az abban az idoben elt zsidok tortenelme,es bizonyitekok vannak ennek az idopontnak a letrejotterol.
Ha egy evszam nem jo felborul az egesz,ezert folyamatosan van vizsgalva,megalljak-e a helyuket ezek a profeciak.
Ez a datum rengeteg,mas mar beteljesult profeciaval van osszhangban.
A Tanuknak vannak erre vonatkozo kiadvanyaik,kerjel toluk eggyet.
Sehonnan! Azt várták 1914-re, hogy Jézus vissza fog jönni.
Ez a hamis prófécia nem teljesedett be, és azután ki kellett azt valahogyan magyarázni.
Szia
a Kettes válaszolónak üzenem, hogy nem szép dolog így viselkedni,
Egyébként ha azonnal kezdte el volna az uralmát, akkor a bibliában egy csomó dolog fals lenne.
PL:
(Zsoltárok 110:1) 110 Ez Jehova kijelentése az én Uramhoz: „Ülj az én jobbomon, Mígnem ellenségeidet lábad zsámolyává teszem.”
E prófécia rámutat, hogy Jézus nem közvetlenül az égbemenetele után kezdi meg uralmát. Inkább arról van szó, hogy várakozik Isten jobbján (Zsidók 10:12, 13).
(Héberek 10:11–13) . . .. 12 Ez az ember viszont e g y áldozatot ajánlott fel a bűnökért mindenkorra, és leült az Isten jobbjához, 13 és attól fogva vár, míg oda nem helyezik ellenségeit zsámolyul a lábának.
S akkor a pogányok meghatározott idejének kezdete, és vége is hamis lenne pedig ezt a Dániel próféciájából kilehet számolni
Az a „hét idő” tehát, amelyben nem zsidó hatalmak anélkül uralkodtak a földön, hogy Isten Királysága akadályozta volna őket, 2520 évig tartott. Júda és Jeruzsálem kifosztásával kezdődött i. e. 607-ben, a hetedik holdhónapban (tisri 15-én) (2Királyok 25:8, 9, 25, 26). Ettől az időponttól i. e. 1-ig 606 év van. A fennmaradó 1914 év pedig i. sz. 1914-ig tart. A „hét idő”, vagyis a 2520 év tehát i. sz. 1914. tisri 15-én, vagyis október 4/5-én telt le.
A pogányok ideje i.e 607-ben kezdődött, és Hét időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Jézus beiktasson mint király.
azt tudni kell, hogy a Zsidók, nem úgy számolták az időket és a hónapokat, mint mi.
Mi a Gergely naptár szerint "élünk" ők nem, és nekik a nap is más kép telik.
De ehhez ismerni kell a Zsidó történelmet, amit sokan nem is tudnak, mert más idő számítás szerint élünk s ezt nem mindenhol tanítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!