Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az imádságunkban hogyan kell...

Az imádságunkban hogyan kell helyesen kérni, hogy teljesüljön?

Figyelt kérdés

Aki jártas e témában,kérem írjon,cikkeket és olvasmányokat is szívesen fogadok.

Privátban is beszélgetnék erről,amennyiben lehetséges!

Köszönöm

2014. febr. 22. 20:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"1. használd Jézus nevét"

Mint valami varázsigét? Mikor nyílik már fel a karizmatikus hívők szeme, hogy ez elsősorban róluk szól:

'Nem minden, aki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki CSELEKSZI AZ ÉN MENNYEI ATYÁM AKARATÁT. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a TE NEVEDBEN prófétáltunk-é, és nem a TE NEVEDBEN űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a TE NEVEDBEN? És akkor vallást teszek majd nékik: SOHASEM ISMERTELEK TITEKET; távozzatok tőlem, ti GONOSZTEVŐK.' Máté 7:21-23?

"2. higgy"

A démonok is hisznek, és rettegnek (Jak 2:19).

Az, hogy valaki Jézus nevét használja és hisz, semmit sem jelent. Jézus egy sokkal komolyabb feltételről beszélt az imameghallgatással kapcsolatban:

'És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban. Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt. HA ENGEM SZERETTEK, AZ ÉN PARANCSOLATAIMAT MEGTARTSÁTOK...' Ján 14:13-15

Még a képmutató farizeusok is tudták azt, amit ma sokan nem akarnak elfogadni:

'Pedig tudjuk, hogy az Isten nem hallgatja meg a bűnösöket; hanem ha valaki ISTENFÉLŐ, ÉS AZ Ő AKARATÁT CSELEKSZI, azt hallgatja meg.' Ján 9:31

A 0. pont ezek miatt ez:

'Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.' Mt 22:37

Ha szereted az Urat teljes szívedből, akkor féled Őt, engedelmes vagy Neki, és az Ő akaratát cselekszed. Ha ez hiányzik, akkor bármit is teszel, az engedetlenség - és ez olyan bűn, mint a varázslás (1 Sám 15:23).

Az IGAZAK imádságát hallgatja meg Isten (Zsolt 34:18), és azok az igazak, akiknek már nincs szükségük megtérésre. Aki hívő létére engedetlenségben, bűnben él, az nem igaz Isten előtt, mert megtérésre van szüksége (Luk 15:7). János azt írta, senki el ne hitessen minket, mert az az igaz, aki igazságot CSELEKSZIK (1 Ján 3:7). Ha a mi igazságunk nem több, mint az írástudók és farizeusok igazsága, és versek idézgetése a Bibliából, nem fogunk üdvözülni (Máté 5:20).

Nem az megy haza megigazulva, aki megvallja, hogy igaz ember, hanem az, aki a mellét verve megtér a bűneiből, és így imádkozik:

'ISTEN, LÉGY IRGALMAS NEKEM BŰNÖSNEK!' (Luk 18:10-14)

Tehát, ha bűn van az életedben, akár hívő vagy, akár nem, ezzel kezdd!

Isten áldjon!

2014. febr. 23. 14:18
 12/14 anonim ***** válasza:
Bocs, azt hittem, a megigazulás az alap, így hívők közt... na mindegy
2014. febr. 23. 21:13
 13/14 anonim ***** válasza:
Csak nem az az igaz, aki elmondott valamikor egy imádságot, vagy aki megvallja, hogy ő igaz, hanem az, aki engedelmes az Úrnak, megtartja az Ő parancsolatait, és igaz módon él. Ma a legtöbb tanító ezzel szemben bűnben, és engedetlenségben élő hívőkre mondja, hogy igazak.
2014. febr. 23. 21:31
 14/14 anonim ***** válasza:
János apostol megjegyzi: „mi azzal a bizalommal vagyunk iránta, hogy bármit kérünk is az akarata szerint, ő meghallgat minket” (1János 5:14). A kéréseinknek összeegyeztethetőnek kell lenniük Isten akaratával. Néhányan az imájukban olyasmit kérnek, ami egyértelműen nem Isten akarata, például hogy nyerjenek a lottón, vagy hogy megnyerjenek valamilyen fogadást. Ezenkivül imáinkon érződnie kell, hogy megbízunk Istenben.
2014. febr. 25. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!