Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az imádságunkban hogyan kell...

Az imádságunkban hogyan kell helyesen kérni, hogy teljesüljön?

Figyelt kérdés

Aki jártas e témában,kérem írjon,cikkeket és olvasmányokat is szívesen fogadok.

Privátban is beszélgetnék erről,amennyiben lehetséges!

Köszönöm

2014. febr. 22. 20:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem azon múlik, hogy teljesül-e, hogy milyen módon kéred.

Akkor fog teljesülni a kérésed, ha az Isten szándékával megegyezik (mivel Isten jót akar neked, ezért ha csak nem kérsz olyat, amivel másnak ártasz, nagy eséllyel teljesíti is a kérésedet).

2014. febr. 22. 21:13
 2/14 kefa 2000 ***** válasza:

T.Kérdező!Jézus imádságában elhangzik egy mondat,úgy gondolom minden kérésnek ez a lényege: Mindazon által legyen meg a te akaratod!

Ha belegondolunk valójában miért is imádkozunk sok esetben láthatjuk,nem mindig "jogos a kérés így az "elvárás"sem indokolt. Érdekelne az is hogy te milyen formában kérsz ez is érdekes lehet. Üdv.

2014. febr. 22. 21:43
 3/14 anonim ***** válasza:
Szívből,látva a pozitív végeredményt.
2014. febr. 22. 22:16
 4/14 anonim ***** válasza:
Magadnak kérj erőt, bölcsességet, hogy másoknak is ezt tudj adni. (az Isten szeretetét)
2014. febr. 22. 22:49
 5/14 anonim ***** válasza:

Ézsaiás 59

1 Ímé, nem oly rövid az Úr keze, hogy meg ne szabadíthatna, és nem oly süket az ő füle, hogy meg nem hallgathatna;

2 Hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orcáját ti előttetek, hogy meg nem hallgatott.

Zsoltárok 34:16

Az Úr szemei az igazakon vannak, és az ő fülei azoknak kiáltásán

János 9:31

Pedig tudjuk, hogy az Isten nem hallgatja meg a bűnösöket; hanem ha valaki istenfélő, és az ő akaratát cselekszi, azt hallgatja meg.

2014. febr. 22. 23:10
 6/14 anonim ***** válasza:

Ez pont erről szól:

[link]

2014. febr. 22. 23:11
 7/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Leginkább alázattal. Az ember ugyanis korlátozott módon tudja és érti, hogy mire van szüksége, az Isten azonban pontosan tudja. Ezért az a leghelyesebb, ha rábízzuk a döntést. Természetesen ennek ellenére őszintén feltárhatjuk neki a kívánságainkat, ami a szívünkben van.

Mindez a legegyszerűbben történik meg, ha az ember az őszinte hit és segítségül hívás lelki magatartását tanúsítja. A valódi imádkozáshoz, vagyis az Istennel való tényleges kapcsolatba lépéshez az ember vágyakozásán kívül csak a következők szükségesek:

– A teljes belső egyszerűség és őszinteség magatartása minden önszuggerálás, önmanipulálás, pózolás, szerepjátszás, önhittség, érzelem- vagy élményhajszolás stb. helyett.

– Isten személyének bizonyos szintű megismerése a hiteles forrás, a Biblia kinyilatkoztatása által, hogy az ember tudja, kihez szól bizalommal.

– A Biblia kijelentései által felismert személyes bűnök megbánása, a tőlük való szabadulás igaz vágya és kérése.

– Kitartás a gondolatok összpontosításában, a belső ellenérzések, aggodalmak és kételyek leküzdésében. Mintegy belekapaszkodás az imádság általi kapcsolatteremtés és az imameghallgatás valóságára nézve tett isteni ígéretekbe. Sok-sok ilyen ígéret van a Bibliában. Kettő ezek közül:

„Aki énhozzám jön, semmiképpen ki nem vetem.” (János 6,37)

„Közel van a Úr minden Őt hívóhoz, mindenkihez, aki hűséggel hívja Őt.” (Zsoltárok 145,18)

Az imameghallgatás tapasztalatának megörökítésével is gyakran találkozunk a Bibliában. Ezek úgy tárulnak elénk, mint amelyek minden őszinte imádkozó életében megismétlődnek:

„Várván vártam az Urat, és hozzám hajolt, s meghallgatta kiáltásomat. És kivont engem a pusztulás gödréből, a sáros fertőből, sziklára állította lábamat, megerősítvén lépteimet.” (Zsoltárok 40,2–3)

„Mikor kiáltottam, meghallgattál engem, felbátorítottál engem, lelkemben erő támadt.” (Zsoltárok 138,3)

„Megkerestem az Urat és meghallgatott engem, és minden félelmemből kimentett engem.” (Zsoltárok 34,5).

Üdv. Péter

2014. febr. 23. 01:25
 8/14 anonim ***** válasza:

Jézus két feltételről beszélt:

"Ján 16:26 Azon a napon az ÉN NEVEMBEN kértek majd: és nem mondom néktek, hogy én kérni fogom az Atyát ti értetek;

Ján 16:27 Mert maga az Atya szeret titeket, mivelhogy ti szerettetek engem, és ELHITTÉTEK, hogy én az Istentől jöttem ki." (kiemelések tőlem)

1. használd Jézus nevét

2. higgy

Ennyi kell! :)

2014. febr. 23. 11:13
 9/14 anonim ***** válasza:

Nyitottsággal:Legyél nyitott arra,hogy az életben bármi lehetséges,hiszen maga az élet is egy csoda.Ne foglalkozz a negatív,kishitű,bekorlátolt gondolatokkal,egyszerűen engedd el őket,hadd menjenek,és bízd rá magad a teremtőre-mi tagadás,ehhez kell bátorság.Ehhez tartozik még,hogy ne erőltesd a hitet.Csak lény nyitott,befogadó.Sokan mondják,hogy "csak higgy,higgy,erősen higgy!" Persze jól van,csak az erős hittel van egy olyan probléma,hogy minél inkább akarod a dolgot,annál nagyobb a valószínűsége,hogy pofára esel...és itt jön be egy lényeges pont,az őszinteség.ha nem vagy őszinte magadhoz,nagy eséllyel melléfogsz.elmondom mire gondolok:Van egy fóbiás,fél mondjuk a metrón.Elkezdi mondogatni magában,hogy "nem félek,nem félek,nem félek,hiszem,hogy nem félek" és az történik,hogy egyre jobban fél.Miért? mert a túlbuzgóságával elárulja azt,hogy egyáltalán nem hisz abban,amiben szeretne,hiszen ha valóban hinne benne nem kellene semmit ismételgetnie,csak nyugodtan tudomásul venné magában,hogy nem fél.A teremtő ismeri a gondolatainkat,ezért nem lehet félrevezetni úgy,mint az embereket.Amit őszintén érzel magadban,azt fogod kapni.A teremtő reagál a kérésedre.te jelzed felé az érzéseid,szándékod,ő meg azt mondja:"tessék,itt van" Te meg meglepődsz,hogy miért nem sikerül az,amit eredetileg szerettél volna.Hát ezért...

Hálaadás:Tehát mint írtam,az erőltetett hit nem igen visz előre.A kulcs az,hogy ne hidd,hanem TUDD.ELŐRE ADJ HÁLÁT annak a beteljesüléséért,amit kérsz.Ha előre hálát adsz,ezzel azt igazolod,hogy tudod,hogy már a tiéd.Ha pedig tudod,akkor tudod.Bizonyosságod van róla.Na,de,hogy juss el a tudásig? hiszen ha nem tudod,akkor nem tudod.De akkor honnan tudhatnád,ha egyszer nem tudod? igen,ebben áll a nehézség....mint ahogy írtam az elején,legyél nyitott és befogadó,bízd rá magad a teremtőre,és meg fog jönni a válasz.

2014. febr. 23. 11:37
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezek is fontosak:

1Ján 3:21 Szeretteim, ha szívünk nem vádol minket, bizodalmunk van az Istenhez;

1Ján 3:22 És akármit kérjünk, megnyerjük tőle, mert megtartjuk az ő parancsolatait, és azokat cselekesszük, amik kedvesek előtte.

1Ján 3:23 Ez pedig az ő parancsolata, hogy higgyünk az ő Fiának, a Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást, amint megparancsolta nékünk.

2014. febr. 23. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.