Jehova tanúi miért tartják úgy, hogy Jézust kínpadon feszítették meg, és nem kereszten?

Grkaty te meg mindig nem érted a lényeget igaz? Ne légy már ennyire értetlen! Itt arról van szó,hogy miért tesztek vesztek ki meg be a Bibliából kedvetek szerint. Ha egyszer kereszt van odaírva évezredeken keresztül akkor mi a jó abban,hogy átírjátok oszlopnak. És még csak semmi bizonyíték sincs rá,hogy tényleg oszlop volt.
Tudod azért nem tudjátok elfogadni,mert ha ezt elfogadjátok és beismeritek,hogy tévedtek akkor már automatikusan felmerül a következő kérdés,hogy "MI VAN AKKOR A TÖBBI MEGMÁSITOTT IGERÉSZEKKEL"? És ennek nem szabad megtörténnie! Le merném fogadni,hogy sok tanú tudja ezzel kapcsolatban az igazat csak még saját magának sem meri bevallani.
Tehát értsd már meg,hogy mi ennek a kérdésnek a lényege.

Kérdezö, nem mi írtuk be a Bibliába a görög stauros szót.
Nem is imádjuk, nem csókolgatjuk a keresztet.... no és megkérdezhetem töled miért annyira fontos neked a kereszt?

"Nem is imádjuk, nem csókolgatjuk a keresztet.... no és megkérdezhetem töled miért annyira fontos neked a kereszt?"
Itt nem kicseszett tárgy bálványozásról van szó. Több ezer felekezet van, aki szintén a keresztet tartja kivégzőeszköznek, de ők sem vetnek keresztet és úgy egész egyszerűen lesz*rják ezt a részletét a vallásuknak.
A kínoszlopra meg nincs bizonyíték...sőt a történelmi tények pont azt mondják, hogy ez valószínűtlen.
Felmerül a kérdés: Miért makacskodtok az oszlop mellet, ha még szerintetek is értelmetlen erről vitázni? Miért nem sz*rjátok le ti is ezt a témát, és mondjátok azt, hogy kereszten halt meg, de ennek semmi jelentősége?
Szerintem ez csak egy a sok másik dolog közül, amivel feltűnőbbe akartak válni anno a szervezeti fejesek.

Sörpocak, és neked ez nem mindegy?
Nem is gondoltam, hogy ez téged ennyire érint...Különben itt nem a tradició a fontos, hanem a tények. Gondoltam, hogy te semleges nézetü vagy ezen a téren.
Ha érdekel ez a téma, egy pár nappal ezelött is tárgyalva volt, ott találhatsz a történelemböl nagyon érdekes magyarázatot, ami azt hiszem meg fog téged lepni
Te mégiscsak tudós ember vagy, azt hiszem nem zárod el magad az információk elöl ugye?

Legyél szíves linkelt be azt az említett oldalt, ahol ezt tárgyalták, mert én nem találtam. Természetesen az információ elől nem zárom el magamat.
És ez a téma közvetlenül tényleg nem érint engem, de rossz volt nézni, hogy milyen apró-cseprő dolgon összelehet veszni, méghozzá logikusan és logikátlanul egyaránt.

Sörpocak, hát ha majd lesz rá idöm belinkelem, de lehet hogy neked több idöd van rá, a napokban folyt ez a vita.
Tudod az igazság az, hogy annyira engem sem érdekel ez a vita, számomra nem olyan fontos. Nekünk a Tanúknak az a fontos hogy Jézus Krisztus meghalt értünk.
Valamikor mi is azt hittük a kereszten halt meg, mert ezt terjesztette az egyház, de tudod a Tanúk állandóan kutatnak- keresnek, így aztán rájöttek, hogy a kivégzési eszköz nem is a kereszt volt.
De itt a lényeg az, hogy a tradició szerint az emberek évszázadok óta imádják a keresztet. Azért nagyon sértö a számukra, ha lehull a lepel a kereszt eredetéröl.
Neked nehéz lehet ez látni, hogy ekkora "butaságon" vitatkoznak az emberek, De akik el fogadják a Bibliát, rájöttek hogy a kereszt imádata, csókolgatása a valóságban bálványimádás. Ezt neked írom, akinek úgyis mindegy :-D
Különben törülöm ezt a kérdést, mert úgyis ezt még felteszik milliószor. Ha nem felejtem el, és megtalálom a linket, elküldöm neked privát szia

Nagyon bírom amikor azt olvasom a tanúk válaszaiban,hogy "rájöttünk,ráébredtünk, megvitattuk,megmutattuk,stb.stb". De vajon tényleg így van ez? Ki jött rá? Ti, vagy az a 6-8 ember akik irányították és irányítják a Testületet.
Ilyenkor biza nem esik le nektek,hogy tulajdonképpen ki az aki "rájött,megvitatta,megmutatta." ? :)
Ami meg a keresztet illeti , nagyot tévedsz mert nincs semmi bizonyítékotok csak ebben az esetben egy kis hazugság belefér. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!