Sajnos aki nem ért meg valamit elsőre, az talán másodjára, de lehet, hogy soha, hiszen írja is a Szent írás:
(2Timóteusz 3:7) 7 akik mindig tanulnak, ámde soha nem képesek eljutni az igazság pontos ismeretére.
Mihály fejedelem, mint arkangyal, Jézus aki ebben a dicsőségben volt, mielőtt a földre jött.
Ő volt mindig is a jó angyalok fejedelme, és ezt a hatalmat a vissza téréskor nem hogy vissza kapta, hanem még királyi hatalmat is kapott ezer évre.
a kedves Kérdezőnek a kérdésére, hogy hogyan tud egy angyal teremteni?
Sehogy, Jézus a teremtésben közre működött, De az élet erőt Jehova adja.
S egyik angyal sem vehette ki a részét abban hogy részt vegyen a teremtésben, csak Jézus egyedül.
Jehova olyan képességet adott Jézusnak, ami által közreműködhetett ebben,
Gondold el, hogy az apostolok, hogyan tudtak gyógyítani, vagy halottakat támasztani, amikor erre ember nem képes.
Úgy hogy a Teremtő adott némi képességet a szelleme kibocsátásán keresztül ezeknek az embereknek, De természetesen ezeket Isten tette az embereken keresztül, és ettől nem lettek mindenható Istenek.
Jézus sem saját maga rendelkező hatalmával, vagy képességével tette azt amit elvégzett, hanem az Atyjától kapott erre lehetőséget
Nem véletlen hangsúlyozta Jézus, hogy amit tesz, mond, vagy kér, az nem az Övé hanem azé aki küldte-. S azt a feladatot ellássa.
ezért az tény, hogy Jézusnak hálával, köszönettel és szót fogadással engedelmeskedéssel tartozunk, De Ő az Atyját képviseli, képviselte, és nem saját magát, agy amikor Jézusnak szót fogadunk, akkor Jehovának fogadunk szót, mert most Jézust nevezte ki Királynak egy időre. amit majd Jézus idővel vissza ad.
Sziasztok!
Akkor egy kis nyelvtan. Az "arkangyal" összetett kifejezés, és ha az "ark" előtagot nézzük, akkor azt találjuk, hogy az arch- előtag jelentése első, fejedelem, fő, vezető.
Dániel könyve szerint Mihály az Isten népének fejedelme. (Dán. 10,21.) Ez a fejedelem azonban maga is Isten. (Józs. 5,13-15.) Júdás apostol pedig "arkangyalnak" lefordítva az angyalok fejedelmének, vagy vezetőjének mondja Mihályt. (Júd. 9.)
Pál apostol viszont arról beszél, hogy Jézus visszajövetelekor az igazak feltámadása "arkangyal szózatára" történik. (I.Thess. 4,16.) Jézus pedig azt mondja el, hogy a halottak az Ő szavára, az "ember Fiának" szavára támadnak majd fel. (Ján. 5,28.)
Jézus Krisztus a történelem folyamán mindig akkor lépett fel "Mihály"-ként, amikor Isten és az Ő népe oldalán a gonoszság erőivel szemben küzdelembe indult. A perzsa uralkodóval szemben azért, hogy az Ő népét bocsássa el, és engedélyezze Jeruzsálem és a templom felépítését. (Dán. 10,13.) Mózes sírja felett Sátánnal szemben. (Júd. 9.) A végső időben, amikor Isten népét megszabadítja a bűn világából. (Dán. 12,1.)
Üdv. Péter
Nos Péternek totál zöld kezet nyomtam.
Congratulation, ez így jó :D
A biblia erről ír, és nem Péter, sem a Tanúk nem találták ki, hanem a biblia írja, és jól látható az összefüggés is, ami nem homályos, és nem misztikus.
Ha lenne kalapom megemelném Péter előtt. Ilyen szépen senki nem írta le. Pedig nem mindenben értünk egyet, de ez jó volt, határozottan.
Látszik Péter, hogy nem messze állsz az igazságtól.
Penu
Mikael jelentése: ki olyan, mint Isten?
Gabriel név jelentése: Isten erősnek bizonyult
Egyik név sem fedezi Péter állítást, ahhoz csúsztatás kell. Az arkangyali szózathoz pedig csak annyit, hogy nem tudom elképzelni Mikaelt az angyalok élén síri csendben, mimt minden hadvezérnek, ott is el fog hangzani egy parancs szó. Jézus szavára, aki minden szem által láthatóan fog megjelenni, halottak támadnak fel.
Az, hogy az adventisták is ezt vallják, csöppet sem meglepő, mivel közös múltjuk van a jehovistákkal és ál-prófétanőjük révén sok olyan dologban hisznek, amik vagy benne sincs a Bibliában, vagy kemény félreértelmezéssel magyaráznak.
Minden névnek van jelentése, de ettől Jézus még nem egyenlő Mikaellel, akinek a neve szerint sincs köze Krisztushoz, maximum annyi, hogy az egyik angyala.
Sziasztok!
Nos én szeretem a kritikát, főképp, ha az építő. Szeretném megtudni, milyen csúsztatást véltél felfedezni kedves 25-ös hozzászóló az általam felvázolt gondolatmenetben?
Már bocsánat, de az nem érv, hogy én adventista vagyok, mert én erre a gondolatmenetemben sehol sem hivatkoztam, mint ahogyan egyetlen olyan dologra sem, ami nincs benne a Bibliában. A félrételemezés kérdésével azonban hajlandó vagyok szóba állni, ember vagyok, tévedhetek, ha ezt megtettem kérlek mutass rá mely hivatkozott igét értettem félre.
Kedves Penu köszönöm a zöld kezet, tőled azért várnék egy respektet a Józsué 5-tel kapcsolatos állításomra, mert tudomásom szerint ezzel nem szabadna egyetértened... :-)
Üdv. Péter
Kedves Péter.
A Józsué 5:13-15 versekkel a következőket szeretném elmondani.
Persze Jézus nem Isten hanem isteni
— Kicsoda „Jehova seregének fejedelme”? A fejedelem, aki azért jön, hogy megerősítse Józsuét az Ígéret földjének bevétele előtt, valószínűleg nem más, mint „a Szó”, vagyis Jézus Krisztus, emberi léte előtt (János 1:1; Dániel 10:13). Mennyire megerősít minket az a biztos tudat, hogy a megdicsőült Jézus Krisztus ma is Isten népének oldalán áll a szellemi háborúban!
*** w98 6/15 24. o. Jézus az uralkodó, „a kinek származása eleitől fogva . . . van” ***
Izráel ezután megkezdte Kanaánnak, az Ígéret földjének a meghódítását. Jerikó városa mellett Józsuét biztosították arról, hogy a Szó továbbra is figyel a nemzetre. Ott találkozott egy férfival, aki kivont kardot viselt. Józsué odament az idegenhez, és ezt kérdezte: „Közülünk való vagy-é te, vagy ellenségeink közül?” Képzeld el, mennyire meglepődhetett Józsué, amikor az idegen feltárta kilétét, ezt mondva: „Nem, mert én az Úr seregének fejedelme vagyok, most jöttem.” Nem csoda, hogy Józsué arcra borult Jehova ezen felmagasztalt megbízottja előtt, aki kétségtelenül az emberré válása előtti Jézus volt — aki később a „Messiás-fejedelem” lett (Józsué 5:13–15; Dániel 9:25).
. Ráadásul megjelent Józsuénak „Jehova seregének fejedelme” , aki kétségtelenül az emberi létezése előtti Logosz, és bátorította őt. Józsué pedig alázatosan elismerte annak jelenlétét. Mindebben megfigyelhetjük a párhuzamot Jehova mai tanúinak tapasztalatával, miután átadták magukat az előttük álló munkának. Szellemi táplálékunk egyre változatosabb, tartalma pedig bőségesebb lett, ahogy a „hű és értelmes rabszolga” fokozatosan előrehaladt az Úr Jézus Krisztus vezetése alatt. (Józsué 5:1–15.)
Penu
Bocsánat az le maradt:
Jézus szól Józsuéhoz, hogy Ő Jehova angyali seregének, fejedelme.
Az Úr ebben az esetben maga az Atya , Jehova, és Jézus mint Jehova küldötte jött segítségére Józsuénak.
Sziasztok!
Most komolyan azt gondolja bárki is, hogy az "arkangyal szózata" csak egy mellékes megjegyzés? Erre a "szózatra" támadnak fel a halottak! Egyébként a görögben ugyanaz a szó áll mind a két helyen: φωνῇ - hang!
A Dániel könyvében szereplő "fejedelem" szóval is ugyanez a helyzet, a görög "arch" kifejezés, ami az arkangyal előtagja etimológiailag megegyezik a héber "fejedelemnek" fordított "sar" kifejezéssel, ami a héber "sárar" uralkodó alapszóból ered. Ráadásul maga Dániel nevezi Jézust "Messiás-fejedelem"-nek a híres messiási próféciában, amely Jézus megjelenésének idejéről szól.
Egyébként az eredeti szövegben a Dániel 10:13-ban az "ehád risón" héber kifejezés áll, ami szó szerint "egyetlen első"-t jelent, vagyis a helyes fordításban: "egyetlen első Fejedelem"
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!