Ti hisztek a reinkarnációban?
A Biblia nem ír róla? A Bibliát eleve átírták, már elég régen.. Ugyanmár.
Ha valóban nincs reinkarnáció miért van az, hogy valaki él 70-80 évet, más meg egy napot kb? Vagy pár órát? És akkor hol van Isten meg az igazságosság?
Jó, de láttatok már olyat, hogy a csecsemő integrál vagy rácsap a babysitter fenekére?
Attól még, hogy xy embernek xy kép ugrik a fejébe xy dolog miatt, az még nem érv a reinkarnáció mellett.
Esetleg egy kutya miért nem írta a homokba a nevét a mancsával?
Ha meg nem emlékszünk semmire vagy tök új lények leszünk, akkor már nem önmagunk vagyunk.
Mi az a virtuális lufi, ahol a képesség tárolva lennének?
Vagy mit jelent nektek reinkarnálódni?
Isten létét nem lehet sem bizonyítani sem cáfolni (egy ateista azért nem hisz benne, mert nincs bizonyítva).
Ez így logikus is.
Olyan állításokat viszont lehet cáfolni, amelyek olyat állítanak, amit lehet vizsgálni.
A reinkarnáció állításaira sem jel nincs, hogy valaha megtörtént volna.
Vagy mi értelme van, ha magától csak kering a lélek (az mi?)
Istennel még nehezen összehozható a reinkarnáció. Például úgy, hogy aki nem tudta teljesíteni a feladatát, mert csecsemő volt, kap még egy lehetőséget.
De még így is nagyon eröltetett.
Azert nincs reinkarnacio mert a Biblia nem emliti? :D Ez azten az ellenerv!
Egy rakas mas vallas meg emliti es Foldon elok tobb mint fele meg hisz benne.
Egyebkent teljesen logikus is, szamomra sok mindent megmagyaraz.
Én nem hiszek benne, nyilván a kérdező által említett halálfélelem miatt alakult ki.
Viszont pont nemrég gondolkoztam azon, hogy aki hisz a reinkarnációban, az hány "lélekben" hisz? Úgy értem, hogy a világ kezdetén volt X számú lélek, és azok azóta újrahasznosulnak? Hogy keletkeztek? A népesség nő, akkor honnan lesznek új lelkek? A mai napon létrejöhetett egy új lélek, ami majd újjászületik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!