Lehet valaki wicca és keresztény egyszerre?
Hát az általad leírt anyaisten és az Istenanya között jelentős különbség van. Az Istenanya nem más, mint az Isten egyik fele. A női princínium ereje, és megjelenése a világban. A férfi princínummal.
Persze vannak dianikus wiccak, de őket nem tekintem monoteistáknak, hanem csak Isten felében hívőknek. Nem tudok, hogy nekik mi a jelölésük. Eddig még - tudtommal - nincs rájuk szó.
15-ös vagyok.
"Szerinted az Istenanya és az Istenatya" - nem fejezted be a mondatot, de kitaláltam, hogy arról kérdezel, összeférne-e az Istenanya és Istenatya fogalma a kereszténységgel. Mivel én Istent nem nélkülinek képzelem (rendben, Atyának szólítjuk, de ez nem jelenti, hogy férfi; a szülő-gyermek kapcsolatra utal a megnevezés), ezért úgy gondolom, felesleges "szétszedni" férfi és női lényre és két istent csinálni belőle. A nem Nála éppen hogy nem számít semmit sem. Isten a gyűjtőfogalma minden jónak, nem testi lény, akkor hogyan lenne neki neme? Nincs neme a szeretetnek, a jóságnak, a kedvességnek stb. sem. Tehát nem fér össze. Isten csak egy van.
20-as: "Akkor mi alapján döntesz? Az egyiket mindenképp előnyben kell részesítened a másikkal szemben."
Akkor a lelkiismeretemre hallgatok.
Nem ismerem igazán ezt a wicca dolgot, de ha van vallásod amit gyakorolsz és hiszel, akkor egy nem elég?
Én nem vagyok vallásos, sem ateista sem semmilyen, mert minden vallásban van ami szimpatikus és van ami taszító számomra. Nem itélem el egyiket sem, nem is választom egyiket sem. Nem is értem miért kell ebből ilyen nagy ügyet csinálni.
Lehetsz ami akarsz, hogy az ellentmondásokat hogyan magyarázod, a te dolgod....
Nem lehet, mert aki megismeri a valódi kereszténységet, az megtalálta az igazságot, a kérdéseire a választ. Amíg keresgélsz, addig ez nem történt meg.
Az én szomjam már oltva.
A bigottozónak: ne kérkedjen keresztény megnevezéssel az, aki a Biblia mellé más igazságokat keres, mert nem is ismeri, meg sincs térve és csak a maga ötleteivel van tele a feje. Az igéket azért másoljuk általában, hogy megmutassuk: egy több ezer éves könyvben megvan a mai kérdésre a válasz.
Én wicca vagyok, és jelenleg nem tudnám elképzelni együtt a kettőt. Nincs bajom a kereszténységgel, én csupán nem ebben hiszek. Persze értem, hogy mire gondolsz, csak próbáltam a másik szemszögből is választ írni :)
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!