Lehet valaki wicca és keresztény egyszerre?
"Viccnek szántam, amit írtam..."
Kár pedig már hallottam elméleteket, hogy a buddhisták képesek kereszténnyé válni anélkül, hogy kizárnák a saját vallásukat.
"Ha kereszténységnek ezt az alapdogmáját nem fogadod el, akkor miért fogadnád el a többit."
Maga a kereszténység az, ami olykor felhasználta a pogány isteneket, és kultuszukat. Például Szent Brigitta Írországban, vagy sokak Boldogasszony-kultuszt a magyarságban.
"Ezzel nem azt akarom írni, hogy a kereszténység az igaz vagy sem, hanem azt, hogy vagy azt hiszed el, vagy valami mást, de a kettő egyszerre üti egymást."
Engem csak az zavar, hogy a Mindenható - véleményem szerint - nem lehet olyan korlátolt, hogy kárhozatra küldje azokat, akik bár tisztelik a Szentháromságot, de elfogadják, hogy isten a férfi és női princínium együttese, így a wiccához is vonzódik.
Kivéve, ha Bibliában szereplő Isten nem az igazi Isten, hanem egy helyi istenségből nőtte ki magát, mert akkor érthető ez az "emberi" viselkedés.
"A másik óriási veszély, hogy idegyűlnek a vadkeresztények, és mindenféle bibliai idézettel traktálnak, amitől végképp elmegy a kedved mindentől."
Engem ez nem zavar. Csak azért, mert nem értenek egyet velem, még dühít a dolog.
De ha Isten a saját képmására teremtve minket, lettünk férfiak és nők, akkor az Istenanya és Istenatya együttese alkotja magát Istent. Megjegyzem, nem egy wicca mondta magáról azt, hogy ők politeisták, hanem monoteisták. Éppen ezért.
7-es: És akkor azok, akik soha nem ismerték a kereszténységet a pokolra kerülnek?
És ha nem, akkor mi a különbség köztük és mondjuk köztem?
Dehát akkor minek kérdezed? Higyj amit hinni akarsz. De keresztény/zsidó/buddhista/muzulmán stb akarsz lenni, akkor meg kell ismerd az adott vallás szent könyvét. És az a rossz hírem van, hogy a kereszténység/zsidóság kizárja a wacca-t
Ez nem olyan, hogy bemegyek a szupermarketbe aztán mindenből dobok egy kicsit a kosaramba. Minden vallásnak megvan a maga szabálya.
7-es vagyok.
Aki nem kapott világosságot, az a cselekedetei, és a lelkiismerete alapján fog örök ítéletre menni.
Nehézkesen, mivel a kereszténység kizárja, hogy amellett még más vallásod is legyen.
Egyébként keresztényként is lehet tanulni más vallásoktól, lehet átvenni dolgokat, ha azok nem ellentétesek a keresztény tanításokkal! Biztos lesznek, akik ezzel nem értenek egyet, de szerintem nem kell olyan bigottnak lenni. Két vallásod viszont biztosan nem lehet egyszerre, abba csak belezavarodnál. Más vallások is ezt mondják, nem csak a kereszténység. Azt azonban nem tiltja semmi, hogy saját értelmezésed legyen (és a bigottak úgysem tudják leellenőrizni).
"Dehát akkor minek kérdezed? Higyj amit hinni akarsz."
1. Mert olyan emberek válaszát várom, akiknek megy a kettő. Akik tudják miről beszélek, csak már előrébb tartanak. Ezért - veled ellentétben - engem nem zavar mások ellentétes véleménye.
2. A második mondatodnál visszautalok az elsőre: nem hitet keresek itt, hanem bizonyosságot és útmutatást olyanoktól, akik már jártak/járnak azon az ösvényen, ahol most én.
"Minden vallásnak megvan a maga szabálya."
De csak egy az Isten.
Köszönöm 15-ös eddig te írtad a legokosabb hozzászólást.
"Nehézkesen, mivel a kereszténység kizárja, hogy amellett még más vallásod is legyen."
Igen, ennek van értelme, mert ahogy te is írtad a ember csak belezavarodna. Attól tartok azért, mert ilyen a természetünk.
"Egyébként keresztényként is lehet tanulni más vallásoktól, lehet átvenni dolgokat, ha azok nem ellentétesek a keresztény tanításokkal!"
Köszönöm ezt a mondatot.
Szerinted az Istenanya és az Istenatya
"Azt azonban nem tiltja semmi, hogy saját értelmezésed legyen (és a bigottak úgysem tudják leellenőrizni)."
Köszönöm.
Azt reméltem, hogy olyan emberrel találkozok itt, aki a kereszténységet, és a wiccat is gyakorolja (mellesleg hallottam is egy ilyen itáliai egyházról), de eddig a tiéd volt a legértelmesebb hozzászólás.
Dehát akkor fogalmazhatnál pontosabban és nem rabolnád mások idejét... A kérdésed helyesen:
"Lehet valaki wicca és keresztény egyszerre? (csak azok írnak akik szerint igen)"
És le lenne tudva. Nem tudtuk, hogy vannak ilyen előfeltételek.
Nem zavar mások véleménye, de ez olyan, hogy ha valaki szerinte a 2+2=3 attól az még 4.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!