Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi motíválhatta, indíthatta...

KZitus kérdése:

Mi motíválhatta, indíthatta Hitlert a zsidó nép módszeres kiírtására? Mit tudtok erről?

Figyelt kérdés

Azért vetődött föl bennem ez, mert már kiírtak egy kérdést a támával kapcsolatban:

"A zsidók tudtak volna tenni valamit, hogy ne gyilkolják őket halomra?" - amelyre sok érdekes válasz érkezett.

Hihetetlen kegyetlenség, ahogyan írtották a táborlakókat.

Én azt olvastam Hitlerről, hogy az édesanyja házvezetőnő volt egy családnál, ahol a zsidó gazda megerőszakolta az édessanyját, így született meg Hitler. A könyv szerunt ezért gyűlölte annyira a zsidókat. Nem tudom mennyi a valóságalapja ennek. Ez lenne a magyarázat a zsidógyűlöletére?

2014. febr. 15. 12:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A hitleristak olyan tomeggyilkolasi rendszert fejlesztettek ki, szerveztek meg es hajtottak vegre, amilyen meg nem volt a tortenelemben.

Es kulon hangsuly azon, hogy ezt a tervet a XX. szazadban egy fejlett europai nep dolgozta es vitelezte ki.

2014. febr. 17. 09:50
 12/12 habsburg válasza:

Hitler Bécsben gyűlölte meg a zsidókat. Braunauban még nem volt antiszemita. Abban az időben Bécsben az összes vezető pozíciót zsidók töltötték be. Ehhez jön hogy az első világháború után nagyon nehéz volt az élet, illetve sokan elégedetlenek voltak az új határvonalakkal. Az első világháborút a Habsburgnak köszönhetjük, ő meg zsidó volt.

De elmesélek egy történetet 38-ból.

Ahol élek (Ausztriában) volt egy fűrészüzem, ami egy magyar zsidóé volt. 38-ban eladta, és kivitte a pénzt Magyarországra a nagynénjéhez. Ezt akkor bűntették, 1-2 nap múlva le is tartóztatták és elvitték Birkenauba. Akkor jött a nagynéni ahhoz aki megvette ezt a fűrészüzemet, és kérte a segítségét mert tudta hogy az személyesen ismeri Hitlert. Együtt harcoltak az első világháborúban. Ez az ember elment a nagynénivel Münchenbe Hitlerhez. A zsidó nagynénit be sem engedték a kapun, mert lerítt az arcáról hogy zsidó. Az öreg meg bement egyenesen Hitlerhez és beszélt vele. A zsidó másban Triesztben hajóra szállhatott és az összes vagyonát elvihette magával. Ausztráliába ment és ott telepedett le.

Csak azért írtam le, mert sokan voltak így akik csupán pár napot töltöttek valamilyen táborban, ma meg úgy adják elő hogy mekkora kínzásoknak voltak kitéve.

2014. márc. 20. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!