Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi motíválhatta, indíthatta...

KZitus kérdése:

Mi motíválhatta, indíthatta Hitlert a zsidó nép módszeres kiírtására? Mit tudtok erről?

Figyelt kérdés

Azért vetődött föl bennem ez, mert már kiírtak egy kérdést a támával kapcsolatban:

"A zsidók tudtak volna tenni valamit, hogy ne gyilkolják őket halomra?" - amelyre sok érdekes válasz érkezett.

Hihetetlen kegyetlenség, ahogyan írtották a táborlakókat.

Én azt olvastam Hitlerről, hogy az édesanyja házvezetőnő volt egy családnál, ahol a zsidó gazda megerőszakolta az édessanyját, így született meg Hitler. A könyv szerunt ezért gyűlölte annyira a zsidókat. Nem tudom mennyi a valóságalapja ennek. Ez lenne a magyarázat a zsidógyűlöletére?

2014. febr. 15. 12:18
1 2
 1/12 rajcziz ***** válasza:
100%
Sokkal egyszerűbb a magyarázat: a világválság alatt Németországban nagyon elterjedt volt az a nézet, hogy a válságot a zsidók okozták (mivelhogy bolttulajdonosok voltak, általában gazdagok). Emellett még az első világháború elvesztését is megpróbálták rájuk kenni. Ez volt az akkori antiszemitizmus alapja.
2014. febr. 15. 12:24
 2/12 Szeressük egymást ***** válasza:
73%
Jó az előző válasz. Szerintem a legtöbb antiszemita gyűlölete irígységből fakad.
2014. febr. 15. 12:29
 3/12 anonim ***** válasza:
36%

Meg akarta akadályozni a zsidók világuralmi törekvéseit, de végül nem sikerült neki. Persze a módszerei nyilván elég kegyetlenek voltak.

Egyébként nem igaz, amit olvastál az anyja megerőszakolásáról, a zsidók rengeteg ehhez hasonló hazugságot terjesztenek.

2014. febr. 15. 16:09
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem igaz, hogy gyermekkori tapasztalatok, esemenyek miatt lett antiszemita. Akkoriban mindenki az volt; az 1930-as evekben kb mindenki utalta a zsidokat, oket okoltak a gazdasagi osszeomlas, az orosz forradalom, az I. vilaghaboru stb miatt. Hitler csak kamatoztatta ezt a politikai hangulatot.
2014. febr. 16. 11:11
 5/12 anonim ***** válasza:
egyebkent nem csak a zsidokat, ciganyokat, homokosokat stb akarta kinyirni, csak kezdetben ok voltak a keze ugyeben. Utana kovetkeztek volna az oroszok, egyeb szlav nepek, majd masok... amig vegul csak az "arja" nep marad.
2014. febr. 16. 11:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Utolsó, a szláv népeket nem akarta kiirtani, őket szolganépként képzelte el. Más európai népeket szintén nem.
2014. febr. 16. 12:15
 7/12 anonim ***** válasza:
Errol megoszlanak a velemenyek. Hogy mit mondott, az egy dolog; viszont ha leigazza Europat, nem biztos, hogy kesztyus kezzel bant volna a nem-arjakkal. Mint o is mondta, kellett a keleti eletter az arjaknak.
2014. febr. 16. 14:08
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Ha egy mép kiírtását ilyen szörnyű módszerekkel, és módszerességgel csinálja valaki,nekem nem tűnik épeszünek. De erről biztosan megoszlanak a nézetek.

2014. febr. 16. 19:00
 9/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet az egeszert Hitlert okolni; szerepe volt annak a rengeteg embernek is, aki onkent segedkezett neki.

Ha nem osztotta volna annyi ember es nemzet a nezeteit, akkor nem lett volna holokauszt. Kirohogtek volna es elkuldtek volna a francba.

Egyebkent megjegyeznem, hogy a holokauszt nem volt egyedi dolog; a tortenelem soran szamos hasonlo nepirtas volt, csak azokrol keves szo esik.

2014. febr. 16. 20:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Így van, a kommunizmusnak pl. nagyjából tízszer annyi áldozata volt, de azt mégsem kell manapság annyira elítélni, mert nem a zsidók ellen irányult.
2014. febr. 16. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!