Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért Biblia ellenes az ökumené?

Miért Biblia ellenes az ökumené?

Figyelt kérdés
Adventista ismerős mondta, hogy az ördögtől van. Miért? Kérdeztem őt, de a bemagolt gyűlölet-dogmákon túl nem adott épkézláb választ (köztudottan gyűlölik a katolikusokat) és beszélgetni sem lehetett erről vele.
2014. febr. 15. 08:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Az ökumené egyáltalán nem bibliaellenes, éppen ellenkezőleg!
2014. febr. 15. 09:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Szerintem sem az, mivel nekem minden keresztény testvérem, aki Úrnak vallja Jézust, ezért nem értem. Voltam ökumenikus Istentiszteleten és bár számomra ismeretlen volt a liturgia, mégis ugyanarról szólt, amiről a mi Istentiszteleteink. Ezért nem értem, hogy honnan ez a gyűlölet.
2014. febr. 15. 09:19
 3/5 yuda ***** válasza:

A bibliai igazságok egyik alapja a sötétség és világosság kibékíthetetlen ellentéte.

Az igazságé és gonoszságé.

Az üdvösség és kárhozat útja.

Istennek engedelmesség, vagy ellene lázadás.

Istennek tetszeni akarás, vagy inkább emberi törvényeknek megfelelés.

Még folytathatnám a sort, de szerintem ebből már érzékelhető egyfajta kibékíthetetlen ellentét.

Vallás és felekezet megnevezése nélkül írom, de szerintem fogod érteni.

Ha egyik felekezet jó lelkiismerettel keresi Istent és nem emberi rendelkezéseket akar betartani, hanem hűen követi Őt, akkor az a felekezet nem tud ökumenében lenni egy másikkal, akik gyakorlatilag minden igazságot tagadnak, kifordítanak, és emberi rendelkezéseket egyenrangúnak, vagy fontosabbnak állítják be Istenével, ami kifejezetten igazság ellenes dolog.

Bevallom, konkrét esetben a katolikusokat elég jól ismerem, és meg van a véleményem a rendtartásaikról, de az adventistákról keveset tudok.

Lényegesnek tartom újfenn hangsúlyozni, hogy az ökumené veszélyes azokra nézve, akik világosságban járnak és konszenzust akarnak azokkal, akik viszont sötétségben.

Ők nyílván nem akarnak leépülni és feladni a már megszerzett világosságukat és beolvadni egy halott vallásba. Felcserélni az élő Isten imádását halott bálványokkal. Ez meggyőződésem szerint járhatatlan út.

A zászló mindenkinek áll:

-Isten senkit nem kényszerít, hogy beleszületettség miatt tartson ki egy halott, ill. bálványimádó felekezetnél. Ilyen esetekben Isten akarata az, hogy fusson ki onnan az illető és fogadja el Jézus Krisztus valódi személyét és megváltását, hogy élvezhesse annak minden áldását.

Az, hogy mennyire biblikus amit írtam, alátámasztásul egy eléggé ismert igerész:

Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?

15

És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?

16

Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.

17

Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,

2014. febr. 15. 09:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Meg arra is int, hogy ne ítélj, a magadfajta gondolkodású pedig a saját feje után tartja távol azokat az egyéneket, akiket nem is ismer.
2014. febr. 15. 11:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez a cikk jól leírja, hogy miért nem helyes az ökumené:

[link]

2014. febr. 22. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!