Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet valaki "keresztén...

Hogyan lehet valaki "keresztény", ha homoszexuális?

Figyelt kérdés
Átírják a Bibliát, vagy tényleg nem értem?!
2008. júl. 20. 15:57
1 2 3
 21/22 Gyula Hargitai ***** válasza:
Sehogyan, csak ugy hogy abbahagyja az Isten szamara undorito tevekenyseget!
2010. dec. 22. 05:10
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Néhány évvel később, de én is hozzászolnék a témához. A 2008-09-25 00:31 és a kérdező (utolsó két) párbeszédére reagálnék. Ha már Pálról (is) van szó...

Pálnak - mint tudjuk - egy nem ismert betegsége volt, csak találgatni lehet, hogy pontosan mi is volt az ő tövise. Itt reagálnék a fórumot indító egyik utolsó soraiban leírtakra; "...van biztos módszer." Az imádkozással kapcsolatban írta a tisztelt téma indító. Ezt "a biztos módszert" alkalmazta maga Pál is; háromszor könyörgött az Úrnak, hogy vegye el testi tövisét (és minden bizonnyal az "Igaz Istentől" kérte). Isten azonban ezt nem tette meg. Neki pontosan akképpen volt szüksége Pálra...

A kérdés felvetés is érdekes számomra, mivel a kérdező további kommentjeiből kitűnik, hogy nagyon is jól tudta a választ már a kérdés feltevése előtt (a saját maga által elfogadhatónak tartott választ). Csak azt nem érte, hogy akkor miért tette fel? Provokálásból, vagy önmaga megerősítésének szándékából?

Ennyi erővel akár azt is kérdezhetné; hogyan lehet valaki "keresztény", ha lop, hazudik, csal, stb.? Nap, mint nap hazudunk, magunknak, vagy másoknak. Még sem írjuk át a Bibliát, hogy legálissá tegyük azt, amit teszünk. Hanem vagy nem veszünk tudomást arról, hogy hazudtunk, vagy elismerjük, mint ahogyan azt is, hogy emberek vagyunk! A Biblia, ha úgy tetszik, egy mérce. Hányszor, de hányszor szegjük meg naponta a Bibliában leírtakat? Nem ugyanúgy bűnök azok a "hétköznapi" bűnök, mint a homoszexualitás? És nem azzal van teli a Biblia, hogy Isten és Jézus szeret minket?

Nem akarom megsérteni a kérdezőt, de úgy látom, hogy nem lesz sokkal jobb a helyzet, ha a keresztény világban hasonlóan elutasító emberekkel találkozhat az "arra tévedő". Úgy látom, hogy az emberek többsége, és általában a hívők, egyházak nem csupán a bűnt, hanem a bűnöst is elutasítják. Pedig Isten a bűnös embert szereti! Csak a bűnt nem. És ezt sokan összekeverik. Ahelyett, hogy elutasítóak lennénk, inkább elfogadóknak kéne lennünk. Mindannyian emberek vagyunk. Ebből fakadóan tökéletlenek, és bűnöktől roskadozók. Ha valóban nem lenne Isten szeretete és kegyelme mérhetetlenül hatalmas, akkor mostanra ugyan bűn sem, de bűnös (mi emberek) sem lenne.

A valódi kérdésre az én személyes meglátásom és válaszom; Egy homoszexuális is lehet keresztény és lehet jó ember. /Nem értem, miért kellett macskakörmözni a keresztény szót./ Egy hívő homoszexuális nem hinném, hogy átírja a Bibliát. Tisztában van vele, hogy ki ő, és mi a bűne. És azzal is, hogy Isten szereti!

És még annyit tennék hozzá, hogy Jézus elítélte a farizeusi magatartást. Nem a mi dolgunk pálcát törni mások felett, és megmondani, hogy ki lehet keresztény és ki nem.

Megjegyzéseimmel nem állt szándékomban a téma felvetőjét megsérteni. Csupán a saját meglátásaimat írtam le.

-Egy egyszerű, hétköznapi ember.

2011. jan. 8. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!