Hogyan lehet valaki "keresztény", ha homoszexuális?
Hálás vagyok az elöttem szólóknak a segítségért!
A témában, amit indítottam teljesen egyetértünk.
OFF, de erre itt kell válaszolni
Az apokrif evangéliumok
1. nem keresztény, hanem pl. gnosztikus körökben keletkeztek
2. időben is jóval később
3. jellemzően pszeudoepigráf munkák (azaz egy híres ember, pl. apostol neve alatt megjelentetett, de nem tőle származó művek.)
Pl. Tamás evangéliumának, ami kb. a Kr. u. 2. században íródott, semmiképpen sem lehet Tamás apostol a szerzője
Mindezek miatt bele sem kerültek soha a hívők közössége által hitelesnek elfogadott írások közé --> tehát nem volt mit átírni
nem nagy része - egy része.
nem hiszem, hogy a papoknál a homoszexualitás szignikánsabb lenne, mint a "normál" életben.
egyes esetekben, ill. szituációkban esetleg a "koncentráltság" nagyobb (kolostorok, zárdák), de általánosságban a normális/homoszexuális arány ua. mint a nem papoknál.
...nem vagyok teológus, sem nagy bibliatudós, de egyet tudok, érzek, tapasztalok , érzek...:
...ISTEN SZERET...VÉGTELENÜL...MINDENNÉL és MINDENKINÉL JOBBAN...
Ez egészen biztos, hisz nap mint nap ebben élek...
Az is biztos, hogy Ő hagyta, hogy leszbikusként szülessek erre a világra, és hogy bár mennyire is szerettem volna, egyenlőre nem tett heterová...
nem tudom, mi miért van...nem tudom, miért alakította így az életem, vagy hogy miért nem változtat meg, - hisz ez neki semmibe se tellene... - és már letettem a latolgatásról, hogy meg akarjam érteni Isten útját és terveit... - Vele élhetek, benne járhatok, ez az én boldogságom, mégha azt nem is tudom tökéletesen tenni...
de Ő szerető és Irgalmas Isten, aki a szíveket és a veséket vizsgálja, és jól tudja, hogy mi nekem a legjobb, és hogyan szolgálhatom leginkább őt... - talán pont úgy, ha azoknak a "leprásoknak" hirdetem az ő szeretetét, akiket a keresztények többsége leír, és akik éppen úgy, ha nem jobban éhezik Isten szeretetét, mint bárki más...
Tehát, nem óhajtom átírni a Bibliát. De szeretném minél inkább megélni, amire Krisztus hív.
De had idézzek még a Római levél leírójától,- hogy vajon Ő hogy állt a bűnnel, még ha valószínűleg nem is egy problémával "küzdöttünk".:
"Rómabeliekhez írt levél 7. rész
1. Avagy nem tudjátok-é atyámfiai, mert törvényismerőkhöz szólok, hogy a törvény uralkodik az emberen, a míg él?
2. Mert a férjes asszony, míg él a férj, ehhez van kötve törvény szerint, de ha meghal a férj, felszabadul az asszony a férj törvénye alól.
3. Azért tehát az ő férjének életében paráznának mondatik, ha más férfihoz megy; ha azonban meghal a férje, szabaddá lesz a törvénytől, úgy hogy nem lesz parázna, ha más férfihoz megy.
4. Azért atyámfiai, ti is meghaltatok a törvénynek a Krisztus teste által, hogy legyetek máséi, azéi, a ki a halálból feltámasztatott, hogy gyümölcsöt teremjünk Istennek.
5. Mert mikor a testben voltunk, a bűnök indulatai a törvény által dolgoztak a mi tagjainkban, hogy gyümölcsözzenek a halálnak;
6. Most pedig megszabadultunk a törvénytől, minekutána meghaltunk arra nézve, a mely által lekötve tartattunk; hogy szolgáljunk a léleknek újságában és nem a betű óságában.
7. Mit mondunk tehát? A törvény bűn-é? Távol legyen: sőt inkább a bűnt nem ismertem, hanem csak a törvény által; mert a kívánságról sem tudtam volna, ha a törvény nem mondaná: Ne kívánjad.
8. De a bűn alkalmat vévén, a parancsolat által nemzett bennem minden kívánságot; mert törvény nélkül holt a bűn.
9. Én pedig éltem régen a törvény nélkül: de ama parancsolatnak eljövetelével felelevenedék a bűn,
10. Én pedig meghalék; és úgy találtaték, hogy az a parancsolat, mely életre való, nékem halálomra van.
11. Mert a bűn alkalmat vévén, ama parancsolat által megcsalt engem, és megölt általa.
12. Azért ám a törvény szent, és a parancsolat szent és igaz és jó.
13. Tehát a jó nékem halálom lett-é? Távol legyen: sőt inkább a bűn az, hogy megtessék a bűn, mely a jó által nékem halált szerez, hogy felette igen bűnös legyen a bűn a parancsolat által.
14. Mert tudjuk, hogy a törvény lelki; de én testi vagyok, a bűn alá rekesztve.
15. Mert a mit cselekeszem, nem ismerem: mert nem azt mívelem, a mit akarok, hanem a mit gyűlölök, azt cselekeszem.
16. Ha pedig azt cselekszem, a mit nem akarok, megegyezem a törvénnyel, hogy jó.
17. Most azért már nem én cselekszem azt, hanem a bennem lakozó bűn.
18. Mert tudom, hogy nem lakik én bennem, azaz a testemben jó; mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom.
19. Mert nem a jót cselekeszem, melyet akarok; hanem a gonoszt cselekeszem, melyet nem akarok.
20. Ha pedig én azt cselekeszem, a mit nem akarok, nem én mívelem már azt, hanem a bennem lakozó bűn.
21. Megtalálom azért magamban, ki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt, hogy a bűn megvan bennem.
22. Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint;
23. De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ád a bűn törvényének, mely van az én tagjaimban.
24. Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?
25. Hálát adok Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által. Azért jóllehet én az elmémmel az Isten törvényének, de testemmel a bűn törvényének szolgálok.
Rómabeliekhez írt levél 8. rész
1. Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint.
2. Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől." ...
Isten kegyelme és irgalma tud győzni mindannyiunk felett, és Ő tud üdvözíteni kegyelem által, és nem a tetteink...
Mi mást tehetnék, mint hogy Őrá bízom magam...?
Igen, talán a "küzdelemben" is van különbség Pál és közted.
Nos, úgy írsz a leszbiségedről, mintha ez valami elrendelt dolog lenne Istentől.
De a bibliában nincs személyes "eleve elrendelés", mindenkinek szabad akarata van. Másrészt aki erősen befolyásólhatja a gondolataidat, és szinte sorsszerű hatással lehet rád, azt a Biblia valóban egy istennek írja le: "e világ istenének" nevezi, vagyis Sátánról van szó!
A saját nemünkhöz vonzódás az ember esetében sohasem leküzdhetetlen gond, inkább a szellemi beállítódásunk lehet nagy akadály.
Érdekelne a módszer, mert én még tuti nem próbáltam... - Neked sikerült? - Vagy számodra ez sose volt probléma, és elméletileg vagy szakértő a szexuális irányultság megváltoztatásában.
Félre ne érts!
Nem hiszek a személyre szabott "eleve elrendelés"ben, és tudom, HISZEM, hogy az Úrnak semmiből se tartana megváltoztatni, de azon felül, hogy kértem erre, és küzdöttem én magam is, nem tudom, hogy ember még mit tehet... - egy biztos, egyenlőre nem változtatott meg, és erre tuti van valami (számomra ismeretlen) jó oka....
- Szerinted???
Köszi írásod!
Biztosan nem egyszerű a helyzet, hiszen ha az lenne, már sikerült volna neked is leküzdened.
De ez is azt bizonyítja, mennyire Istenre vagyunk utalva a segítségben. Már most mondom, hogy van biztos módszer, sikerülni fog, ha akarod!
Ha jól tudom, ugyanolyan elkötelezett ragaszkodást lehet kifejleszteni a leszbi, vagy homoszexuális kapcsolatban, mint a heteróban, igaz? Tehát nyílván senkit sem lehet csak úgy lebeszélni a társáról, mert ez sokszor olyan lenne, mintha a férjedről akarna valaki lebeszélni, akit történetesen nagyon szeretsz.
De kértél már segítséget az Igaz Istentől? Tudom, ez most furcsán hangzó kérdés, hiszen írtad, hogy sokat imádkoztál ez ügyben az Úrhoz. De neked kicsoda az "Úr"? Mert ez csak egy cím, mint az "isten" kifejezés, hiszen "sok isten van, és sok úr, de nekünk csak egy van, az Atya" - írja a Biblia? Jézus Krisztus, a megtestesült Teremtő Isten? Vagyis szerinted Jézus egyenlő az Ószövetségi Jehovával?
A Szentírás azt mondja, "mindenki, aki segítségül hívja Isten (Jehova/Jahve) nevét, az megmenekül.
Mert tudod, amíg nincs kialakult pontos "képed" Istenről, addig olyan az ima, mint a placebó (ami csak az elhitetés alapján hatásos. Egészségügyis vagyok, komoly pszichikai hatása miatt, mi is használjuk), az imának, ha az Igaz Istenhez fordulsz, nem egyszerűen placebó hatása van, hanem valóságos! De mindaddig, míg az istenképed homályos, nem világos kihez is szólsz, olyan az ima, mint a pusztába kiálltott szó!
Szerinted miért van ilyen szellemi állapotban a keresztény világ? Csak nézz a történelmükre, és a közelmúltjukra. Biztosan az Biblia Istenéhez ragaszkodik, és hozzá imádkozik a legtöbb magát kereszténynek valló ember???
Te kérj segítséget a Biblia Istenétől, aki nem Jézus, hanem akit Ő is sokszor az Atyjának nevezett (és használta az Ő nevét), Jehovától, és érezni fogod az ima erejét!
Kérlek nézd át (nem túl hosszú), ezt a kérdést, ha jól tudom, a valláskritika alatt néhány oldallal visszább:
Az Ószövetségi Jehova = Jézus Krisztus? Fontos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!