Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet, hogy ezért lázadt fel...

Lehet, hogy ezért lázadt fel Sátán?

Figyelt kérdés
Az elmélet szerint sátán egy magas beosztású angyal volt, aki fellázadt isten ellen, ő maga akart isten lenni. Nem gondoltatok még bele abba, hogy lehet azért történt ez a lázadás, mert sátán rájött isten titkaira, és látta, hogy isten nem a valóságos képet mutatja saját magáról? Például, hogy valójában nem az a szeretetteljes isten, aminek beállítja magát? Hogy nem más, mint egy nemtörődöm egoista? A teremtő reakciója az volt, hogy levetette sátánt még időben, nehogy kiderüljön minden.
2014. febr. 13. 13:36
1 2 3 4
 11/32 titak ***** válasza:
Sőt, az sincs benne, hogy Sátán volt a kígyó bőrébe bújva.
2014. febr. 13. 19:13
 12/32 anonim ***** válasza:
51%

Szia.

Ahogy olvasom a válaszokat, sokan komolytalannak tartják ezt pedig nem az. Valaki azt írta, hogy Ő akart lenni az Isten.

Így van. De azt "elfelejtette", hogy Ő egy teremtmény, és nem lehet Isten belőle, mert nem rendelkezik olyan hatalommal és képességekkel mint Isten,

ezért kérdőjelezte meg Isten hatalmát.

Ha Te leakarsz váltani valakit egy pozíciójából, akkor nyilván minden honnan igyekszel rossz képet festeni róla.

Sátán pedig nem egyből lett az égből kivetve, hanem amikor Jézus elfoglalta a királyi trónját,

2014. febr. 13. 19:16
 13/32 anonim ***** válasza:

"Sőt, az sincs benne, hogy Sátán volt a kígyó bőrébe bújva."

Ez azért nem egészen van így!

Jel 12,9 És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak...

De nagyon jó észrevétel, egy szóval sincs leírva, hogy a kígyó bőrébe bújt volna a sátán. Bár annyit azért megjegyeznék, hogy Mózes apokalipszisében, ahol az ominózus eset elég részletesen le van írva, ott bizony így van.

Részlet ebből:

"16. És az ördög beszélt a kígyóval, mondva: - Kelj fel, gyere hozzám, és hasznos dolgokat mondok neked! Akkor elment hozzá a kígyó és az ördög mondta neki: - Hallom, hogy értelmesebb vagy az összes állat között, és mind beszédbe elegyednek veled! Ugyanakkor megalázkodsz a legkisebb előtt is! Miért Ádám dudváját eszed meg az ő feleségéét, és miért nem a paradicsom gyümölcséből?

Kelj fel és menjünk, vetessük ki őket a paradicsomból, hogy mi is kivetessünk általa. Ezt mondja neki a kígyó: - Félek, nehogy megharagudjon az Úr! Ezt mondja neki az ördög: Ne félj! Legyél az én eszközöm és én a szád által szavakat, mondok, mely által megcsalhatod őt.

17. És átmászott a paradicsom falán azóratájban, mikor az angyalok elmentek Istent dicsérni. Akkor a sátán angyal formájában jelent meg és dicsérte istent, mint a többiek. És áthajoltam a falon és láttam őt angyalhoz hasonlóan. És ezt mondja nekem: - Mit csinálsz a paradicsomban? És mondom neki: - Isten tett ide minket, hogy őrizzük és együnk belőle. Az ördög ezt felelte nekem a kígyó szájával: - Jól teszitek, de nem esztek minden növényből. És mondom neki: De igenis, minden növényből eszünk- egy kivételével, mely a paradicsom közepén van, melyből megtiltotta Isten, hogy együnk, mert halálnak halálával halunk akkor. ..."

2014. febr. 13. 20:02
 14/32 anonim ***** válasza:
Ez nem biblia idézet, ezért elfogadhatatlan.
2014. febr. 13. 20:08
 15/32 anonim ***** válasza:

Ez bizony bibliai idézet:

Mózes I.könyve

3.

1. A kígyó pedig ravaszabb vala minden mezei vadnál, melyet az Úr Isten teremtett vala, és monda az asszonynak: Csakugyan azt mondta az Isten, hogy a kertnek egy fájáról se egyetek?

2. És monda az asszony a kígyónak: A kert fáinak gyümölcséből ehetünk;

3. De annak a fának gyümölcséből, mely a kertnek közepette van, azt mondá Isten: abból ne egyetek, azt meg se illessétek, hogy meg ne haljatok.

4. És monda a kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg;

5. Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói.

6. És látá az asszony, hogy jó az a fa eledelre s hogy kedves a szemnek, és kivánatos az a fa a bölcseségért: szakaszta azért annak gyümölcséből, és evék, és ada vele levő férjének is, és az is evék.

2014. febr. 13. 22:14
 16/32 anonim ***** válasza:

A Biblia kanonizált iratok gyűjteménye, mely természetesen nekem is sokat jelent. De nem jogosít fel minket, hogy emberek által kanonizált gyűjtemény csőlátásra sarkaljon. Amúgy természetesen a kígyó-sátán kapcsolatot alátámasztottam a Jelenések könyvével, mivel ott az a bizonyos régi kígyó van említve, márpedig kígyó jelenség, mint rossz, nem szerepel az iratokban. Ezt támasztja alá egy apokrif irat is, az idézett Mózes apokalipszise is.

Természetesen lehet profetikus jelentése is, mivel a kígyó okos állat (Mt 10,16 Ímé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok.) Tehát régen az ellenség okos volt (mint a kígyó), aztán erős lett (mint a sárkány). De mint említettem is, jó észrevétel, nincs a történetben, hogy a kígyó egyenlő lenne a sátánnal. Sőt, ezt még az is alátámasztja, hogy Isten nem a sátánt büntette meg, hanem konkrétan a kígyót. Érdemes lenne ezt bővebben kivesézni, persze fanatista hittétel-orientált gondolkodással nem lehet ilyen kérdésekben előrejutni. De talán lesz valaki... hátha lesz...

2014. febr. 13. 22:19
 17/32 anonim ***** válasza:
Kedves 15-ös! A beidézett részben hol is van, hogy a kígyó a sátán lenne? Ott csupán kígyóról olvasni. Egy szó sincs abban szerintem, hogy az ördög belement volna, vagy a kígyó szája által szólt volna, stb.
2014. febr. 13. 22:20
 18/32 anonim ***** válasza:
Én úgy olvasom, hogy maga a kígyó volt ravasz, méghozzá minden mezei vadnál jobban. Ráadásul az itt szereplő ravasz szó ('árúm) jelentése eszes is. Tehát minden mezei vadnál eszesebb volt. Ezt speciel Jézus kijelentése is alátámasztja. Tehát nem a sátán volt ravasz, és kihasználta a kígyót, hanem a kígyó volt az, és megcsalatta az asszonyt.
2014. febr. 13. 22:24
 19/32 anonim ***** válasza:

Mivel Sátán láthatatlan személy, ezért senki nem láthatja.

Az hogy egy kígyó épen ott tekeredett a fán az jó jött neki, mert így Éva arra gondolhatott, hogy az beszél.

Egyébként pedig Sátánt jelképesen nevezi Isten a Bibliában kígyónak, hogy szemléltesse, amilyen magas pozícióban volt, olyan alacsony helyzetbe lett mint a kígyó aki a porban csúszik...

Nem kell itt túl variálni egyszerű, a szó szerinti kígyó pedig ártatlan, semmi köze az egészhez.

2014. febr. 14. 00:20
 20/32 anonim ***** válasza:

19-es! Ez akár jól is hangozhatna, de nem hangzik. Ugyanis szinte egyetlen mondatod sem bibliai. Pusztán emberi következtetés, ami ráadásul hibás is.

IIPéter 20. Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.

2014. febr. 14. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!