Féltek a Sátántól? Miért?
Szerintem nem érdemes félni tőle, mert 1. Isten úgyis erősebb, 2. a félelmein keresztül az ember nagyszerűen manipulálható. A Sátánt legyőzni pedig úgy a legegyszerűbb, hogyha nem félünk tőle.
Onnan jutott eszembe ez a kérdés, hogy főleg vallási fanatikus oldalakon olvasok néha egészen elképesztő írásokat... ijesztegetnek a Sátánnal, hogy bármikor belecsúszhatsz a markába és pokolra kerülsz stb. Kicsit kiakaszt, hogy ilyenekkel próbálnak félelmet kelteni az emberekben és így akarják "megtéríteni" őket.
mivel nem letezik, felni sem kell tole.
na de hogy ne gondold, hogy csak trollkodni akarok:
Tehat, Isten ugyis erosebb? Hm... akkor magyarazd mar meg legy szives, hogy hogyan tudta a Satan ravenni az Isten altal a maga kepere s hasonlatossagara teremtett embert az 'eredendo' bunre? Ez ugyanis epp arra bizonyitek, hogy Isten akarata gyengebb volt, hiszen a Satan ra tudta venni az embert, hogy ellene cselekedjen...
Én hiszek mindkettőben.
De egyiktől sem félek :P
Szervusz
Én úgy gondolom, nem lehet a kérdésedre igennel, vagy nemmel válaszolni.
Mindent amit tudhatunk Sátánról, az a Bibliában van leírva róla. Ot két fontos dolgot tudhatunk meg.
Az egyik:
1Péter 5:8 " Maradjatok meggondoltak, legyetek éberek. Ellenségetek, az Ördög, fel-alá jár, mint egy ordító oroszlán, és azon igyekszik, hogy felfaljon valakit."
A másik:
elenések 12:12 " Ezért örvendjetek, ti egek, és ti, akik azokban lakoztok! Jaj a földnek és a tengernek, mert lejött hozzátok az Ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy rövid ideje van.”
Mivel itt élek a földön, én is azok között vagyok, akikre Sátán vadászik, egyre dühödtebb erővel, fáradhatatlanul. De nem vagyok védtelen vele szemben, mert megtanulhatom, hogyan védhetem meg magamat tőle.
Az egyik fontos tanács: „álljatok ellen az Ördögnek, és elmenekül tőletek” (Jakab 4:7) Megtanultam Jézustól, ezt hogyan tehetem meg.. Ő ebben is példát hagyott.
Vidiripi
3. válaszoló!
"Tehat, Isten ugyis erosebb? Hm... akkor magyarazd mar meg legy szives, hogy hogyan tudta a Satan ravenni az Isten altal a maga kepere s hasonlatossagara teremtett embert az 'eredendo' bunre? Ez ugyanis epp arra bizonyitek, hogy Isten akarata gyengebb volt, hiszen a Satan ra tudta venni az embert, hogy ellene cselekedjen..."
Nézd el nekem de ezzel én vitába szállok.
A Sátán nem Istent csapta be. Hanem az egyik teremtményét. S ez a teremtmény azért tehette meg hogy Isten ellen fordul mert nem programozott érző lénynek lett teremtve hanem szabad akarattal lett megteremtve.
Isten azt mondta az ember párnak hogy sokasodjanak és töltsék be a Földet.
De Nimród idejében az emberek "egy helyen" maradtak és nem azon voltak hogy betöltsék a Földet. Mit tett Isten összezavarta az emberek "nyelvét".
A mai napig vannak Istenhívő emberek az egész világon. Isten akarata megvalósult. Nem teljesen úgy ahogyan azt Isten akarja. De eljön az ideje amikor minden úgy lesz ahogyan azt Isten akarta és amire minta volt az Édenkert.
'Nem teljesen úgy ahogyan azt Isten akarja.'
Tehat NEM mindenhato, kulonben ugy lenne, ahogyan o akarja. Erre meg a szokasos 'Isten utjai kifurkeszhetetlenek' maszlagot sem lehet rahuzni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!