Mi mormon vallás alapja?
valami olyasmit tudok hogy azt hiszik Amerikából ered az élet, Afrika helyett.szóval az érdekelne hogy szerintük hogy alakult ki a Föld, meg ilyesmik. Jah, és sok mormon van?
Nekem amúgy az jön le hogy az egész lényege a Biblia kifordítása, meg hogy egy férfinak több felesége is lehet (ráadásul férfi találta ki, véletlen? nem hiszem XD. én egyébként teljesen ateista vagyok)
... nem, nem azt kerdeztem hogy ki alapitotta, ill. az is nyilvanvalo volt hogy egy konyvbol terjesztik az iget...ez eddig egy nagy nulla
Mar mormonoktol is kerdeztem, es ok se valaszoltak nyiltan, csak kodositettek, wikipedian is utananeztem es ott se irtak konkretumokat. Akkor pontosabban; mi van diohejban a konyvben?
Szia! A válaszomat törölték, pedig voltak benne linkek, ahol utána olvashatsz a dolognak, talán pont ezért.
KB 15 millió mormon van a világon. A dolog nem a Biblia kiforditása, hanem egy másik tanúbizonyság Jézus Krisztusról. Ha elolvasod a Momon Könyve elejét, a bevezetést, akkor megtudod, hogy honnan is alakult ki az egész. A teremtéselmélet a mormon vallásban is ugyanaz, Isten teremtette a Földet. Az édenkert pontos helyzete meg amugy is egy érdekes dolog, arról is volt már kérdés feltéve itt gyakori kérdéseken. A Biblia kiforditása, és hogy egy férfinek több felesége is lehet... Hát, akkor ezek szerint nem olvastad a Bibliát, ahol szintén több felesége volt egy-egy férfinek, lásd Ábrahám, Jákob, Dávid. Csak gondolj bele, abban az időben a férfiak sokat háboruztak, meghaltak , a nők meg ott maradtak volna egyedül. Szóval ezt a dolgot nem egy férfi találta ki, hanem már az Ószövetség idején is volt ilyen:)
Viszont jelenleg a többnejűség tiltott az egyházban.
A könyvben pedig dióhéjban azt olvashatod, hogy egy csapat zsidó kivándorol Isten útmutatásával Amerikába még a Krisztus eljövetele előtti időkben. Ott aztán letelepednek, majd gonoszságuk miatt különválnak az Istent követők, és az Isten ellen fordulók, és az ő hadakozásaikat olvashatjuk, illetve történelmüket. De a bevezetésben ez is le van írva.
Igazából, ha tényleg kiváncsi vagy válaszokra, akkor nem az a legjobb megoldás, ha felteszel ide kérdéseket, mert itt aztán mindneféle válasz jön, hanem az, ha magad olvasol, és tanulmányozod a szentírásokat, és akkor majd te magad fogod megtalálni a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!