Miért tanítja azt a Mormon Egyház, hogy a paradicsom eredetileg az Amerikai Egyesült Államok területén helyezkedett el?
Jól hallottad...
És hogy miért?
Ismered te az amerikai felfogást?
Várj,itt egy egész jó ábra:
Szóval röviden annyi hogy amerika a legkirályabb,mindenki más meg szarjon sünt...
Na egy ilyen felfogású országban keletkezett vallás (mormon) ugyanilyen nacionalista barom lesz,és tényleg,az is.
Igen, nekem is ez volt az első (hátsó) gondolatom, de én az ő érveikre vagyok kíváncsi. Úgy értem, amikor a Biblia azt a helyet nevezi meg, ahol az Édenkert található, nemde Asszíriáról és az Eufráteszről beszél többek között.
(Ez nyilván azért van, mert az ókori zsidók földrajzi ismeretei ezeket a területeket foglalták magukban.)
Folyóvíz jő vala pedig ki Édenből a kert megöntözésére; és onnét elágazik és négy főágra szakad vala.
Az elsőnek neve Pison, ez az, a mely megkerüli Havilah egész földét, a hol az arany terem.
És annak a földnek aranya igen jó; ott van a Bdelliom és az Onix-kő.
A második folyóvíz neve pedig Gihon; ez az, a mely megkerüli az egész Khús földét.
És a harmadik folyóvíz neve Hiddekel; ez az, a mely Assiria hosszában foly. A negyedik folyóvíz pedig az Eufrátes.
Ez olvasható Mózes írásában. Ránézésre ez alapján el lehetne biztos helyezni az édenkertet, de ha rá keresel neten, ezek a földrajzi nevek már nem mind léteznek, így nehéz pontosan behatárolni. Egyes állítások szerint a földrajzi nevek nem számitanak, mert igazából csak a világ közepét akarták vele szimbolizálni. A Bibliában sokszor olvashatunk olyan részeket, amikor szimbolumokban magyaráznak vagy mutatnak meg dolgokat. Sokan, sok helyre próbálták már elhelyezni az édenkert földrajzi területét, de a kérdés az, hogy vajon tényleg ez a legfontosabb dolog? Vagy pedig az, hogy Krisztus megváltotta a bűneinket?
Azon sem vitatkozik senki, hogy hogyan teremtette meg Isten a világot 7 nap alatt, vagy hogy mi van a dinoszauroszokkal:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!