Hogyan lehet hinni?
Elsőre elég buta kérdésnek látszik de szerintem nem az. Hogyan lehet hinni? Minden vallás azt hangoztatja hogy az ő vallásuk az egyetlen igaz vallás. Hogy lehet így bárkinek is hinni? Én nem tartom magam vallásosnak de ateistának sem.
Ha esetleg valakit érdekel: 16/F
Cselekedetek 17:11 -> Ezek pedig nemesebb gondolkodásúak voltak, mint a tesszalonikaiak, ugyanis a legnagyobb készséggel fogadták a szót, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok.
Ebből a versből kitűnik, hogy a Biblia pozitívan beszél arról, ha valaki utánnajár a dolgoknak. De erre nem csak egy Bibliavers van. Nem akarok vitatkozni, őszíntén. Tisztelem a véleményed, csak szeretném ha látnád, hogy én nem bigottan hiszem, amit hiszek.
1Timóteusz 2:4 -> akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson.
Számomra ez a Bibliavers azt jelenti, hogy a hithez elengedhetetlen a pontos ismeret. Vagy, higy ne mond, hogy akárhonnan idézek a Bibliából, a 3. válaszodban idézted:
Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.
Róma 10:17
Ebből talán nem az tűnik ki, hogy a hit Isten ígéjén alapszik?
A 9. válaszban pedig azt írtad, hogy nem elég hinni abban hogy Isten létezik, ezzel egyet is értek. De akkor az a személy, aki mindennemű ismeret nélkül tért meg csak Istenben hisz, masban hogyan tudna, ha nem is ismeri?
Egy utolsó gondolat, ha hinni kell vakon, ismeret nélkül, akkor miért beszél a Biblia pozitívan a bereaiakról, akik nem hitték el amit Pál mondott, henm előbb utánnajártak, hogy úgy van-e, ahogyan mondja?
Cselekedetek 17:11 -> Ezek pedig nemesebb gondolkodásúak voltak, mint a tesszalonikaiak, ugyanis a legnagyobb készséggel fogadták a szót, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok.
Kedves kérdező.
Csak megerősíteni tudom amit már előttem elmondtak.
A HIT hallásból van a hallás az Isten igéje által.
Vegyél egy Bibliát keress egy gyülekezetet. Járj a közösségbe hallgasd a prédikációkat imádkozz és . olvasd a Bibliát . Az evangéliumokkal kezd.Imádkozz , olvass. A Szent Lélek tanítani fog legyél kitartó.
Isten áldjon meg és őrizzen.
Kér Istent hogy adjon neked valakit akivel ezt közösen csinálod. Beszéljétek meg amit olvastok.
Vidiripi
Megemlíteném nektek az etióp udvari főember példáját.
ApCsel 8:30 Fülöp tehát odafutott, és hallotta, hogy Ézsaiás prófétát olvassa. Megkérdezte tőle: Érted-e, amit olvasol?
ApCsel 8:31 Ő pedig azt mondta: Hogyan érthetném, hacsak valaki meg nem magyarázza nekem? És kérte Fülöpöt, hogy szálljon fel, és üljön mellé.
Alapvetoen ketfele beallitottsagu ember van: racionalis es spiritualis.
Akik racionalisan gondolkodnak, azok azt fogadjak el, amit sajat maguk is meg tudnak tapasztalni es kikovetkeztetni; nem tudnak hinni termeszetfeletti dolgok letezeseben (legyen az vallas, ezoteria, stb), meg akkor is, ha erosen vallasos csaladban vagy kozegben nevelkednek. Egyszeruen nincs szukseguk arra, hogy ilyen dolgokban higgyenek ahhoz, hogy teljes eletuk legyen. Nem feltetlenul tagadjak egy Teremto letezeset, de azt nem azonositjak a vallasok isteneivel.
Akik spiritualis beallitottsaguak, azok ugy tartjak, hogy a vilag tobb es nagyobb, mint amennyit az erzekeinkkel felfoghatunk. Ok elobb-utobb meggyozodeses hivok lesznek, meg ha nem is reszesultek vallasos nevelesben; es ha el is hagyjak a vallasukat, hamarosan egy masik hitrendszer hivei lesznek. (Nemcsak a vallas-hivoket sorolnam ide, hanem az ezoteria, konteo stb hivoket is).
Osszefoglalva... a hit nem elhatarozas kerdese; nem ugy van, hogy eldontod, hogy "na en matol hivo leszek".
Parancsra hinni nem lehet. Akkor sem, ha te parancsolod meg magadnak. Ez nem így működik.
A legjobb, ha keresed az igazságot, utánaolvasol, elmélkedsz rajta. Nem tudom, melyik valláshoz tartozol, egyáltalán meg vagy-e keresztelve. Ha ilyen formában van vallásod, azt ajánlom, először is kezdj el azzal ismerkedni - persze más vallások tanulmányozása sem bűn.
Az is sokat segít, ha beszélgetsz hívő emberekkel.
"Egyetlen igaz vallás" pedig nem létezik. Legalábbis nem a földön. Minden egyház maga felé torzítja kissé az igazságot. Ez azonban ne tántorítson el téged, tekintsd emberi gyarlóságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!