Mi az, amiben lehet hinni, Istenen kívül?
Nem azt mondom, hogy Istenben nem hiszek, de szeretnék valami olyanban hinni, amihez közvetlenebbül fordulhatok, hogy segítsen. Gondoltam, hogy valami őrangyal, vagy ilyesmi, de nem tudom.
Ha van valaki aki érti a kérdést, örülnék, ha válaszolna.
Köszönöm előre is :)
Esetleg hihetnél magadban.
(Nem viccnek szántam.)
Hogy érted?
Mit jelent számodra hinni?
Milyen segítségre gondolsz? Ami nem él, miért segítene? Te vagy más tud csak segíteni. A véletlen nem. Az időhöz is te kellenél.
Esetleg a természet? Bár hogyan segít és mit jelent számodra? Mit kell tenned hozzá?
Valami ijesztő élethelyzetben jó lenne tudni, hogy van egyfajta külső segítség. Például hegyre fel egy szakadékokkal teli úton, autóval (valaki más vezet), amikor magamra nem igazán számíthatok.
Nincs valami őrangyalszerűség, vagy ilyesmi? Nekem nem az a lényeg, hogy tényleg létezzen, hanem hogy hihessek benne. Az Istenes dolog viszont nekem nem megy.
Mert rosszul gondolsz rá. Gondolj akkor valami energia lényre, de az önbecsapás nem jò ötlet...
Néha gondoltam rá, hogy leugrok valahonnan, mert nekem semmi sem árt, de szerencsére rögtön beláttam, hogy az egomnak nincs igaza. Nem akkor leszel biztonságban, ha becsapod magad.
Szia
Egyszerűen hihetetlen! Keresed a módját, hogyan csaphatod be magadat! Nem elég, hogy a Sátán az egész világot félrevezeti? Te még repetát is kérsz?
Hihetetlen!!
"Keresed a módját, hogyan csaphatod be magadat!"
Vicces ezt egy fanatikus és bigott vallásos "szájából hallani". :)
Semmi, de ha komolyan érdekel a dolog akkor az első hozzászóló már meg is adta a választ. Jó lenne ha tudomásul vennéd, hogy Isten nem egy valaki rajtad kívül, Isten a te saját lényed, az aki azt mondja rólad, hogy ÉN VAGYOK. A bibliában már az elején találkozunk ezzel a kifejezéssel “ÉN VAGYOK a te urad Istened,” Ez az Én nem más mint a te isteni kiléted. Mikor Jézus olyan dolgokat mondott mint “Én vagyok az út, az igazság és az élet,”, “Én vagyok a kapu,” vagy “Én vagyok a jó pásztor,” stb. Akkor Ő nem a saját személyére célzott, hanem az ÉN VAGYOK -ra minden emberben, az Isten egyszülött Fiára, Leányára, a Krisztusra.
Isteni kiléted gondoskodik rólad, neki köszönheted életedet a mai napig, ez nem azonos a személyiségeddel, az ego -val, ez a te valódi kiléted, ezt nevezik a vallások tévesen őrangyalnak, mintha egy valaki lenne rajtunk kívül.
Könnyebbem megértheted ezt, ha beláthatod, hogy Isten nem egy valaki, nem egy személy aki téged teremtett, hanem akiből te kifejlődtél, te Isten fejleménye vagy, nem teremtménye, úgy mint egy fa legfrissebb hajtása nem a fa teremtménye, hanem fejleménye. Ha isteni kilétedre tudsz ébredni, a Krisztusra, akkor ez nem hit hanem tudat lesz benned, akkor tudni fogod, hogy semmi sem veszélyeztetheti épségedet életedet és bármikor fordulhatsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!