Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden embert más istenség...

Minden embert más istenség kedvel. Avagy lehet-e hinni természetanyánkban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem tartom magam se babonásnak, se semmilyen fanatikusnak, viszont ettől a ráébredéstől picit kirázott a hideg. Jelentősebb vizsgáimon az időjárás pont úgy alakult, hogy nekem a legkényelmesebb legyen, írok párat:

- Érettségin erősen felhős nyár lágy széllel (június vége fele)

- Szakmai vizsgámon hűvös 16-17* celsius (szintén).

Ezeken még nem is kaptam fel a fejem, de a mai napon második nekifutásra végre átmentem forgalmi vizsgán. De az azt megelőző éjjelen álmomban jelent meg egy női alak. Izgultam és nagyon nehezen aludtam el, de azt mondta, hogy "Segítek ahogy eddig tettem. Viszont most pihenj".

Esett az eső, lassabban kellett haladnom, így hamarabb tudtam reagálni, jobban észrevettem a gyalogosokat a zebránál, és kerékpárosok sem voltak az úton egyáltalán.

Lehet ezért nem betegszem meg? Elképzelhető, hogy jó cselekedeteim végre megnyilvánultak? Örülök neki viccen kívül, de mégis furcsa érzés.

2013. nov. 5. 17:14
 1/5 anonim ***** válasza:
véletlen.
2013. nov. 5. 17:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálam meg dörgött, villámlott és szakadt az eső. A jogsimat is viharban szereztem meg. Forgalmi vizsga előtt szintén voltak rémálmaim, mert azt hittem már túl vagyok rajta.
2013. nov. 5. 17:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Az időjárás nem csak neked kedvezett, hanem rajtad kívül sok-sok ezer embernek, akik között a legtöbben nem érezték jutalomnak a szellőt, egyszerűen élvezték a szép júniusi időt.

A sikeres forgalmi vizsgához gratulálok,ügyes voltál, jól koncentráltál. A gyakorlatod már több volt a második vizsga alkalmával. Jól felkészültél rá, de valószínű, hogy napsütéses időben ugyanilyen ügyes lettél volna.

Egy izgulós félálomban elképzelt kép nem bizonyíték valamilyen "istenség" mellett. Viszont a Teremtő Istenről konkrét bizonyítékokat találtak sok-sok millióan, és őt együttesen (nem "kedvelik", hanem) imádják.

Hinni abban lehet, akinek a létezéséről bizonyítékok alapján meggyőződtél. Ha ez sikerült, akkor szilárdan hiszel benne. Más esetben csak fantáziaképekről van szó, amik segíteni sem képesek, nem élők.

2013. nov. 5. 21:36
 4/5 anonim ***** válasza:

kicsit a vallásokról....

érdemes a babonát, istenhiteket ,és a Teremtőben való hitet átgondolni, logikusan is elemezni...

annyira piti dolgok a halál-üdvösség kérdéséhez képest ,ami a legalapabb dolog, mer mindenki meghal, kikerülhetetlen.

Az apró dolgokért is érdemes hálásnak lenni, ezt nagyon értékelem, nagyon jó a szemléleted, de ne maradj meg ilen kis babonás megfigyelési dolgokban, szerencse is lehet... stb...

amit érdemes a vallásokkal kapcsolatban átgondolni:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

itt a 10 hozzászólásom ajánlom figyelmedbe.

2013. nov. 8. 10:25
 5/5 anonim válasza:
Szerintem ez nagyon szép történet és mért ne hihetnél benne. Szerintem mindenkinek van valami védelmezője ami olyan lehet mint az indiánoknak a totem állatjuk. Nekem is van ilyesmim lehet hogy neked ez a védelemeződ.
2013. nov. 22. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!