Udvarlás Jehova Tanúinál - szabad ezt?
Sziasztok!
Kérem, akik más vallásúak, rosszindulatúak, stb, azok kíméljék ezt a kérdést. Azért ide tettem fel, mert ha a Szerelem/szexbe teszem, elárasztják hülye kommentekkel.
Tudom, hogy olvassa egy-két tanú is az oldalt, így tőlük várok választ. Tanú szeretnék lenni a közeljövőben, de van egy kérdés, amire eddig még nem kaptam kielégítő választ. Ez pedig az udvarlással kapcsolatos, így inkább gyakorlati kérdés.
Szóval ha van egy tanú lány, aki tetszik és elkezdek neki udvarolni - akkor ha betartom azt, hogy nem fekszem le vele, csak az esküvő után - azért megcsókolni szabad, ugye? Mármint szabadni szabad ugye, mert szabad akarat, de ilyenért csak nem közösítik ki az illetőt. Mert azért az már túl erős lenne, ha még ez is tiltott lenne. Igazából lassan a biblia végére érek a személyes olvasásomban és nem találtam eddig erre vonatkozó tilalmat (Hóseás következik nekem és a kis próféták, a görög iratokat már elolvastam), így azt kell gondolnom, hogy "emberek okoskodásáról" van szó, amikor valaki azt mondja, hogy nem lehet. Ti mit gondoltok?
"Tanú szeretnék lenni a közeljövőben."
Kérlek, tájékozódj. Jehova Tanúi az igazságot hirdetik. Mindent megtesznek azért, hogy Istennek tetsző életet éljenek. Tiszták és őszinték. Önként segítenek másokon. Ha a Bibliáról szeretnél ismereteket szerezni, hozzájuk bátran fordulhatsz. Stb
Kedves kérdező! Az előbb említett és még hasonló mondatok szépen összefonódnak és egy kerítést fognak alkotni. Tegyük fel, hogy a fejedben lévő sok-sok gondolat egy kört alkot. Minél több ismerettel fogsz rendelkezni vallás terén, ez a kör egyre nagyobb lesz. Meg fog jelenni viszont a már említett kerítés, és a gondolataid nem tudnak majd jobban terjeszkedni. Így pl a Jehova Tanúiról érkező kritikákat nem fogod tudni értelmezni, kirekeszted őket, később meg figyelembe se veszed. Vagyis ez a kerítés meggátol a racionális gondolkozásban. Ha már ezt az üzenetet is rosszindulatúnak tekinted és végig se gondolod, akkor a kerítés már elérte a kívánt hatást.
Még egyszer kérlek, tájékozódj.
Kedves #11!
Tudom, hogy mit vállalok fel és jól átgondolt döntés. Arról nem beszélve, hogy nem erre irányult maga a kérdés. Nem veszem rossz néven, mert mindenkinek lehet saját véleménye, de ezt szükségtelennek érzem - mármint az óva intést. Megvannak az okai, hogy miért szeretném ezt az életet élni és racionális háttere legalább annyi van, mint érzelmi. Már több, mint egy éve elmélkedem a dolgon és bármikor mondhattam volna azt, hogy: "Köszi, de nem!". Nem mondtam, mert helyesnek találom.
11-es vagyok
Igazad van, valóban nem erre irányult a kérdés. Természetesen azt kívánom, hogy sikerüljön a célod és legyetek boldogok!
A kis "irományt" csak azért írtam ki mert nekem is vannak Tanú barátaim. (Csókolóztak az esküvő előtt.) Velük bármiről nagyon jól lehet beszélgetni, kivéve a hitbéli kérdéseket. Ahogy elemeztem, ennek hátterében az a "kerítés" van. A legerősebb oszlopok pedig a 144000 körül vannak, nyilván azért mert a legtöbb támadást az éri, nem alaptalanul. Ebbe viszont jobban nem megyek bele.
A lánnyal kapcsolatban meg még egyszer sok sikert! Tudom én is milyen a szerelem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!