Ha nem akarsz olyan válaszokat kapni, ami nem tetszik, akkor NE ÁLTALÁNOSÍTS.
2009. dec. 8. 00:01
2/12 anonim válasza:
Miért gondolod, hogy utálják? Elég sok protestánst ismerek, és egy se utál, pedig katolikus vagyok.
Azon kívül a protestáns elég tág fogalom. és az egyház/ak kialakulásában VIII. Henriknek semmi szerepe nem volt, tehát nem tudom miért őt kell szídni.
2009. dec. 8. 00:08
3/12 anonim válasza:
Én katolikus vagyok, de azért felháborít ahogy beszélsz mások hitéről. Mindenki abban hisz amiben akar. És volt is mit kritizálni akkoriban.. ha olvastad a történelemkönyveket.
A kereszténységnél is van régebbi hit, mégsem térsz át arra, mondván, hogy ez még csak 2000 éves vallás, mi ez ahhoz, amit mondjuk a sumérok vagy az ókori egyiptomiak hittek?
Szóval állítsd le Magad és inkább bújd a történelem könyvet az okokért, nézd meg a Luther című filmet meg ilyenek.
Ha katolikus vagy, akkor Neked elfogadónak kéne lenne, nem pedig támadónak.
2009. dec. 8. 00:10
4/12 anonim válasza:
8. henrik tudtommal az anglikán egyházat hozta létre az általad említett okokból...nem tudom h ez miért példa az összes protestáns egyházra. am szerintem legföljebb nagy- britanniában létezik ilyen konfliktus
2009. dec. 8. 00:40
5/12 anonim válasza:
A protetánsok nem utálják a katolikusokat. Egy az isten. Aki utálkozik, az gondolkodjon el, valyon Jézus katolikus volt-e? Útált-e valakit? Ha őt követed akkor ...??? Ez az egész űtálat szöveg csak duma. Aki keresztény nem útál senkit.
2009. dec. 8. 04:43
6/12 anonim válasza:
Nem vettem észre, hogy a protestánsok utálnák a katólikusokat, személy szerint én mindig is csodáltam a szép díszes templomokat, és a sokféle ünnepet, amit a katólikusok megtartanak, és megemlékeznek. Az, hogy ki mit tart elsődlegesnek a vallási gyakorlatban, az különbözik, de végeredményben az Isten az akiben hiszünk az közös, szóval nem is érteném, hogy miért kellene gyűlölködni. Ahol gyűlölködés van ott általában politikai dolgok is vannak a háttérben (itt Észak-Írországra gondolok, bár szerencsére mára már mondhatni ott sincs olyan nagy zavargás).
2009. dec. 8. 07:05
7/12 anonim válasza:
Mindegy, hogy melyik vallás hány éve van. A legrégebbi a zsidó vallás. Jézust kell követni, nem egy egyházat. Egyébként nem utálják, ez nem igaz. Nagyon sok vallásos katolikus protestáns hívővé lett, így akkor hogyan is utálhatják azokat az embereket, akikkel bálványt imádtak előtte? A cselekedeteket utálják, amit Isten is megvet.
2009. dec. 8. 16:46
8/12 anonim válasza:
Mondjuk van egypár vallás ami régebbi mint a zsidó, de teljesen mindegy.
Kérdésedre. a katolicizmusra mondhatod, hogy többezer éves, bár a kettőt és nem többnek nevezném.
A vallások kora irreleváns, ezzel az erővel a zsidó vallás, a brahmanizmus az egyiptomi és sumér vallás jóval régebbiek. HOgy az őskori politeista rendszerek igazabbak?
2009. dec. 8. 17:33
9/12 anonim válasza:
Katolikus embereket szerintem megtért protestánsok nem utálnak, max a bibliaellenes tanításokat...
Mert a katolikusok miat van túl népesedve a föld mert a fasizta pápájuk tiltja a kondom viselést.ÉN büszke protestáns vagyok és LUTHER Márton még nem fogta fel tettének fontoságát azért mert szembeszált a pápa demagog hatalmával szemben a VVI. században ma már azt húzok a gyíkomra amit akarok nem csak hogy elkerüljem a sex kínos következményeit de a sexuális elvezet fokozását segitő gumikat is húzhatok bármikor bemehetek a boltba és mondhatom kotont akarok venni pl.franci csiklandosat MERT ÉN PROTESTÁNS VAGYOK.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!