Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlimok! Felelnétek néhány...

Muszlimok! Felelnétek néhány kérdésemre a nem muszlimokkal való kapcsolatról?

Figyelt kérdés
Van egy muszlim barátom, akit nagyon megkedveltem. El is kezdtem olvasni a Koránt, hogy jobban megértsem őt, viszont az ottani információk számomra vegyesek...nem tudom eldönteni, hogy végeredményben milyen hozzáállást ír elő a nem muszlimokhoz. Félek tőle, hogy talán emiatt ő nem szeret úgy viszont engem, mint én őt, vagy nem számíthatok teljes, kölcsönös bizalomra, tiszteletre. Tényleg nagyon megkedveltem, és szeretném tudni, hogy egyáltalán megengedett e neki egy ilyen barátság vagy rosszat teszek a közeledésemmel? Többről nem lesz és nem lenne szó, tényleg csak barátságról...
2014. febr. 9. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Ha egyikötök lany, a masik pedig fiu, akkor a baratsag lehetetlen. Az iszlam ezt tiltja.

A muszlimoknak tiszteletben kell tartani a mas vallasu embereket is.

2014. febr. 9. 15:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Én lány vagyok, ő fiú
2014. febr. 9. 15:52
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

:) Gondoltam. Ha igazhitü muszlim lenne, akkor ö sem baratkozna lanyokkal. Ha nem nagyon tartja a vallast, akkor lehet hogy baratkozik.

Amugy azon is sok mulik, hogy hol született. Mert aki esetleg arab orszagbol jön, biztos hogy nem csak baratkozni akar. Ezt elhiheted. Nem akarlak bantani, de ez az igazsag.

Akik mar itt születnek Europaban, teljesen masabb a felfogasuk. Ök el tudnak kepzelni egy fiu lany baratsagot(neveles kerdese).

2014. febr. 9. 15:59
 4/9 anonim ***** válasza:
60%

Na, ez aztán az elfogulatlanság!

Bibliai választ adtam, hogy ne legyünk felemás igában (vagyis nem ajánlott házasságkötés nem kereszténnyel), és azokat töröltetted.

Tényleg igaz az - szintén a Bibliából - hogy sokan nem fogadják el az Igazságot, hanem viszket a fülük és számukra kedves szavakat részesítenek előnyben az Igazsággal szemben.

Csak azt nem értem: miért írod ki a kérdést, ha nem fogadod el azt, amit a Bibliából idéztem?

Ja,csak önigazolást keresel...

2014. febr. 9. 17:18
 5/9 anonim ***** válasza:
89%

Bocs! Elnéztem a kérdést!

Így a 4. válasz tárgytalan, nem ide szántam! Bocsánat!

2014. febr. 9. 17:19
 6/9 anonim ***** válasza:
4-es :D Tenyleg eltevedtel
2014. febr. 9. 17:44
 7/9 A kérdező kommentje:

Én is furcsállottam :-) de ha nem ide szántad akkor jó

Egyébként várok még válaszokat vagy magyarázatokat.

2014. febr. 9. 18:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Attol fugg mennyire vallasos, nezd meg, imatkozik-e, alkoholt fogyaszt-e ilyenekbol kiderulhet.
2014. febr. 10. 11:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Én muszlima vagyok, de nincsenek fiú barátaim, mivel nem helyes a nő-férfi barátság. De ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok a fiú ismerőseimmel jóba.. :)

Viszont a te esetedben, mivel te nem vagy muszlim, még jobban nem megengedett a barátságotok. De azért lehettek jóban, nem kell ezért haragudnod rá. :)

17/L

2014. máj. 6. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!