Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten egy személytelen erő?

Isten egy személytelen erő?

Figyelt kérdés

Számodra mit jelent Isten?

Mi jut leghamarabb eszedbe róla?

Mi a Biblia tanitása Istenröl?

#Isten #Biblia #személytelen erő
2014. febr. 5. 18:47
1 2
 1/14 KZitus ***** válasza:
47%

Szervusz

"Mi a Biblia tanitása Istenröl?"

A Biblia például beszél Isten arcáról (Zsoltárok 27:8 Szívem a parancsolatodat szólja: „Keressétek arcomat!” Arcodat, ó, Jehova, azt keresem én.),szeméről, füléről (1Péter 3:12 Mert Jehova szeme az igazságosakon van, és füle a könyörgésük felé fordul; de Jehova arca a rossz dolgokat cselekvők ellen van.”) kezéről (Zsoltárok 18:16 16 Lenyúlt a magasságból, megfogott,Kihúzott a nagy vizekből.), lábáról (Ézsaiás 60:13 13 Hozzád jön a Libanon dicsősége, a borókafenyő, a kőrisfa és a ciprus egyaránt, hogy ékesítse szentélyem helyét;+ és megdicsőítem lábam helyét.)

Bár az ilyen jelképes értelemben mondott kifejezéseket nem kell szó szerint venni,. Nem többek, mint amikor a Biblia úgy utal Istenre, hogy "kőszikla", vagy "paizs"(Zsoltárok 84:12,5Mózes 32:4)

Mivel Isten szeretné ha mi emberek közelednénk hozzá, ezért kedvesen, számunkra érthető kifejezésekkel segít nekünk "látni" őt. Időnként szóképekkel és hasonlatokkal él,és általunk ismert dolgokhoz hasonlítja magát. Sőt, ahogyan feljebb idéztem, úgy beszél magáról, mintha bizonyos emberi vonásai lennének.

Számomra Isten az életemet jelenti. Hiszen tőle, az ő jóindulatától, és szeretetétől függ minden lélekzetem.

Leghamarabb róla a mérhetetlen szeretete jut eszembe, amelyet, és az, hogy minél közelebb szeretnék kerülni hozzá. Vágyom a közelségére, és a törődésére...

2014. febr. 5. 19:10
 2/14 anonim ***** válasza:
71%
Számomra egy személytelen erő, ami áthatja a világot. A keresztény istenképben nem tudok hinni, mert szerintem túlságosan emberi. Számomra Jehova egy kategória Zeusszal és Vénusszal.
2014. febr. 5. 19:30
 3/14 anonim ***** válasza:
44%

Szia.

Isten nem személytelen mert van egyénisége, s rendelkezik intelligenciával, de egyféle személyisége, egyénisége van nem három.

az ereje vagy szelleme az személytelen, hiszen a képesség, vagy erő, energia, az nem személy, hanem a képesség egy személyhez tartozik. Nem választható szét a kettő.

Számomra Isten a minden, Célt és értelmet ad az életre, hogy legyen miért élni kedve az embernek. S abban lehet csak igazán örömet és megelégedettséget találni, ha egy célunk van Isten akaratával.

2014. febr. 5. 19:56
 4/14 anonim ***** válasza:
45%

Isten, Ő Isten! Ő a VAGYOK jelenlegi elmenkel nem igen tudjuk felfogni,hogy Isten milyen. Emberi "változatban" viszont megismerhettük Jézus Krisztus személyében,nekünk egyelőre ennyi adatott.

Elégedjünk meg ezzel és imádjuk Jézust mert általa Istenhez közeledünk.

2014. febr. 5. 19:57
 5/14 anonim ***** válasza:

Ez a jehovista azért írta ki a kérdést, mert nekem priviben bemásolta az általuk elfogadott igéket, amiben Jézus az Atyát dicsőiti és megkérdezte, hogy akkor hogyan is lehet Jézus maga Isten? Ez volt a válaszom, amit, ó szánalom, nem értett, szerinte személytelen erőnek tituláltam Atyám:

" Pedig pofon egyszerű. Az Atyánk maga a teremtő

erő, az erős Isten, Jézus pedig a láthatatlan Isten

képmása, aki emberré lett értünk, megüresítve

magát. És ez mind a Bibliából van. Attól mert te

nem érted, hogy Isten miként képes erre, az nem

azt jelenti, hogy nem képes."

Így most priviket írogat, játszva az értetlent.

2014. febr. 5. 20:07
 6/14 anonim ***** válasza:
34%

szerintem isten maga a hit, ezért mondják, hogy mindenkiben benne van

ha azt nézzük mindenki hite szerint cselekszik, ahogy azt hiszi neki jó, ami őt belül motiválja, stb

2014. febr. 5. 20:54
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Milyen nehéz valakinek ki írni azt hogy Jehova Tanúja, vagy Tanú.

Muszáj Jehova nevét izmusokkal, meg istákkal megszentségteleníteni

2014. febr. 5. 21:38
 8/14 anonim ***** válasza:
92%

Ha valaki megkérdezi tőlem,hogy milyen vallású vagyok én azt félelem,Bapt-ista vagyok, vagy Advent-ista vagyok vagy Budh-ista stb akkor te miért sértődsz meg ha netán Jehov-ista nak neveznek? Hisz ez a vallásod nem?

Ne legyetek már selyemhernyók nem kell mindnt szívre venni.

2014. febr. 5. 21:59
 9/14 anonim ***** válasza:
72%
Én a fizika egyik fő törvényében hiszek: Energia nem vész el, csak átalakul. Lényegében emiatt a mondat miatt vagyok agnosztikus.
2014. febr. 6. 01:21
 10/14 anonim ***** válasza:

Egy isten nem lehet személytelen soha.

Akkor már nem isten, hanem tényleg egy személytelen erő.

2014. febr. 6. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!