Jehova tanúi, hogy lett a JHVH bol JEHOVA?
Mennyire helyes az a név amivel Istent áldjátok? Vagy mennyire helytelen? Nektek mennyire számít,hogy Isten nevét helyesen vagy helytelenül mondjátok ki?
Nem gondoljátok,hogy ha netán nem helyesen használjátok a Mindenható nevét akkor parancsokatot szegtek meg?
kedves kérdezö!
Most egy kicsikét gondolkodjunk logikával!
A Biblia addig elmegy, hogy a legfelségesebb Istenröl ir, melynek eredeti mássalhangzói JHWH, és beszél a Fiárol, Jézusról, akinek talán pontosabban tudjuk az irásfórmáját következtetésekböl, de kötve hiszem, hogy eredetileg ugy ejtették ki, mint ahogy mi, magyarok ejtjük!
és milyen érdekes, hogy az senkit nem zavar, de Isten neve már igen!
Nem állitott egy Tanú sem olyant, hogy biztosan a "Jehova" kiejtésforma a helyes!
Ahogy egy tudos fogalmazott, "ez a forma nyert polgárjogot a mi nyelvünkön," és ennyi!
és nem az a lényeg, hogy a te nevedet hogy ejti ki, vagy hogy használja egy más nyelvü személy, hanem neked is az lenne a lényeg, hogy megtiszteljenek avval, hogy használják a nevedet!
Hogy esne neked, ha elutaznál mondjuk Németországba, és az ott levö munkaado megnézné a személyidet, elolvasná a nevedet, de nem ismer egy betüt belöle, ezért félredobná, és inkább ugy nevezne, hogy "a szüke" vagy az az "alacsony" vagy "a kövér" vagy csak egyszerüen "ember". Vagy ha a fiad nevén szolitana?
Pont ezt teszitek Istennel is, és azt akarjátok, hogy más is ezt tegye!
Nem ismerjük pontosan a nevét, hát ne is használjuk, vagy nevezzük a fia, Jézus nevén!
Elég siralmas az Isten iránti tiszteletetek!
Kedves utolsó :)
Nézd én 16 hónapot dolgoztam Portugáliában,ez nem hazugság!
A nevemet a portugálok nem tudták kiejteni de még nem is tudtak hasonlatot mondani a nevemre mert magyar név,és megmondom őszintén,hogy ez zavart.
Sokszor történt meg az,hogy nem figyeltem oda amikor szólítottak,főleg az első fél évben.
Persze utána megszoktam mert már a magyar kolegáim is úgy szólítottak de nem tetszett.
És ezt ne,m azért mondom mert te pont Jehova tanúja vagy,hanem azért mert ez a valóság.
Ha nekem nem tetszett,vajon Istennek tetszik amit ti csináltok?
Főleg ,hogy létezik egy parancsolat is...
Én ebben benne voltam és tudom,hogy milyen érzés,neked van tapasztalatod ezen a téren?
Kedves kérdezö, nekem van ezzel kapcsolatban szintén tapasztalatom.
Hosszú évek óta külföldön élek, és a férjemen kivül a barátaink mind más nyelven ejtik teljesen másképpen a nevemet.
Tudod mi az érdekes, az hogy tudom hogy ök engem szeretnek, tisztelnek, nem csúfolkodnak. A szüleimnek köszönhetem, hogy nem kényeztettek el. ...
Nem kívánnám, hogy azért mert magyar vagyok, hát hogy véletlenül meg ne sértsenek tiszteletböl ASSZONY szóval címeznének..... vagy NÖ....
Úgy hogy kedves kérdezö, a saját tapasztalatod alapján nem itélheted az Istent.
Látod, az neked nem baj, hogy Jézus nem Jézus héberül, mert másképp írják és ejtik ki. Itt a probléma nem ebben van, hanem abban, hogy meg akarod magadnak magyarázni, hogy helyesen cselekszel. De lehet, hogy a szíved mélyén kétségeid vannak és azért van szükséged erröl a témáról beszélgetni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!