Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van-e kis, nagy, kegyes...

Van-e kis, nagy, kegyes hazugság, vagy csak igazság, és hazugág van?

Figyelt kérdés
azaz a kis hazugság is hazugság-e, ésígytovább.
2009. dec. 6. 13:26
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%

Igazságnak, hazugságnak is megvan a "maga helye", és a kegyes hazugságoknak is.

Hazugság az is, ha egy biztosan haldokló betegnek azt mondod, hogy ne adja fel, meg fog gyógyulni, javulni fog az állapota, bízzon benne, de ezért senkit nem fognak elítélni, hogy önző szempontból és előre megfontolt szándékkal félrevezette a másikat.

Van különbség!

2009. dec. 6. 13:46
 2/35 anonim ***** válasza:
100%

De kevésbé súlyos dolgokban, csak hogy ne sértsük meg a másikat már csak illemtani szempontból is kötelező a hazugság: pl. nem tetszik az ajándék, sőt ha fizetnének sem kellene, akkor is mosolyogva megköszönöd, és megdícséred milyen szép.

A brutális őszinteségnek ára van! :)

2009. dec. 6. 13:54
 3/35 A kérdező kommentje:
hol van meg a helye a hazugságnak? jános 8:44
2009. dec. 6. 13:55
 4/35 A kérdező kommentje:
vajon így tanítod a gyermekeidet is?
2009. dec. 6. 13:56
 5/35 anonim ***** válasza:
80%

De egy nagy f@sz vagy te kérdező.

Most mit játszod itt a szentfazekat?? ne mondd már h te kapsz egy olyan ajándékot ami neked nem tetszik, kapásból az ember képébe vágod hogy neked ez nem kell...

2009. dec. 6. 14:16
 6/35 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szóló durván, de rátapintott az igazságra!
2009. dec. 6. 14:18
 7/35 anonim ***** válasza:
Kérdező! Félreértettél...A "maga helye" azért került idézőjelbe! Gondoltam a szimpla hazugságok erkölcsi oldalát nem kell magyarázgatni...
2009. dec. 6. 14:21
 8/35 A kérdező kommentje:
ezeket a szituációkat így szoktam kezelni: köszönöm. esetleg: örülök hogy gondoltál rám. azonban tényleg volt olyan, hogy konkrétan rákérdeztek, hogy tetszik? és nekem nem tetszett. ebben semmi bűn nincs. (legalábbis Isten szemében. én ugyanis nem embereknek akarok megfelelni)a szentfazékra: ez egy vallásokkal foglalkozó oldal. a biblia egyértelműen elítéli a hazugságot. sőt kijelenti, kogy a hazugság atyja sátán. ti, akik szentfazéknak tartjátok azt, aki ígyekszik nem hazudni, (a kis hazugság is hazugság is hazugság, legalábbis a biblia szerint)vajon vallásosak vagytok?
2009. dec. 6. 14:26
 9/35 anonim ***** válasza:

Kis és nagy hazugság között annyi lehet a különbség, mekkorát ártasz vele a másiknak! Vagy akár magadnak, vagy senkinek nem ártasz vele. Nem mindegy!

Nem mindegy, hogy egy 4-est már nem mondasz el otthon, vagy azt, ha bukásra állsz 4 tantárgyból.

2009. dec. 6. 14:26
 10/35 A kérdező kommentje:
kedves 14-21 elnézést a félreértésért
2009. dec. 6. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!