Van, akit egy ateista győzött meg?
Én nagyjából 10-12 éves korom óta nem hiszek Istenben, szóval kb azóta, hogy mélyebben belegondoltam a dologba. Kiskorom óta odavagyok a tudományért és az univerzumról szóló filmekért, így elég egyértelműnek tűnt, hogy nem létezhet semmilyen isten. Előtte meg csak elfogadtam, hogy van, hiszen "a felnőttek mindent tudnak":D Pár évvel később azt is megtudtam, hogy akkor én ateista vagyok. A lényeg, hogy engem nem győztek meg, magamból gondoltam bele és lettem azzá. De így is minél többet próbáltam megtudni a vallásokról és a kereszténységről, mert érdekelt miért hisznek ebben az emberek(ez még mindig érdekel), és egyre csak erősebb lett az ateizmusom.
Az érdekelne, hogy van-e itt, aki nagyobb, esetleg felnőtt korában lett ateista vagy kezdett el kételkedni a hitében egy ateista hatására?
Nem ismerek ilyen embert.
Egyébként engem is érdekel a tudomány. Nagyon is, de számomra a tudomány nem teszi egyértelművé, hogy Isten nem létezhet, sőt.
Ja, én nem a teológiák által tanított Istenben hiszek, hanem a feltétel nélkül szerető Istenben.
Én azért nem építenék a tudományos alapokra, mint tény, mert nagyon sok szakember támadja.
Nézd meg a YouTube-on: Az evolucionista biológusok érveléséről
https://www.youtube.com/watch?v=ox7EI1YiAj0&feature=youtube_..
kérdező
Ő róluk írja a Biblia
I. Korintus levél:3:19 Mert e világ bölcsesége bolondság az Isten előtt. Mert meg van írva: Megfogja a bölcseket az ő csalárdságukban.
I. Korintus levél:3:20 És ismét: Ismeri az Úr a bölcsek gondolatait, hogy hiábavalók.
En a vallasosok hatasara kezdtem ketelkedni a hitemben.
Pontosabban: a viselkedesuk es gogjuk miatt.
"A világszínvonalú tudósok, vagyis a legnagyobb tudású és legintelligensebb emberek, akiknek nyomába sem érhet a misékre járó Mari néni, már rég túlléptek az egészen, és soha fel sem merül, hogy létezhet Isten. Mert rég tudják(kezdve a felvilágosodással), hogy ez hülyeség."
Még Stephen Hawking is hívő, csak hogy említsek egy valakit akit biztos te is ismersz azokból a filmekből. Rengeteg érdekes gondolat érkezett a kiírásod alá, de ez téged nem is érdekel, inkább provokálsz. Te nem ateista vagy kérdező, csak egy köldökét nézegető majom.Na gyere, nyomj egy lefelé-kezet!
"Még Stephen Hawking is hívő"
Ekkorát azért ne ferdíts! Stephen Hawking min. ,hogy agnosztikus. Nagyon óvatosan bánik a szavakkal ilyen téren, de sose adta jelét, hogy a hit felé billentette volna a mérleg nyelvét. Vagy bocs, ha nem szándékosan írtad, de akkor kérlek oszd meg velem azt az oldalt, vagy valamit, amiből ez derül ki, mert kíváncsi vok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!