Van, akit egy ateista győzött meg?
Én nagyjából 10-12 éves korom óta nem hiszek Istenben, szóval kb azóta, hogy mélyebben belegondoltam a dologba. Kiskorom óta odavagyok a tudományért és az univerzumról szóló filmekért, így elég egyértelműnek tűnt, hogy nem létezhet semmilyen isten. Előtte meg csak elfogadtam, hogy van, hiszen "a felnőttek mindent tudnak":D Pár évvel később azt is megtudtam, hogy akkor én ateista vagyok. A lényeg, hogy engem nem győztek meg, magamból gondoltam bele és lettem azzá. De így is minél többet próbáltam megtudni a vallásokról és a kereszténységről, mert érdekelt miért hisznek ebben az emberek(ez még mindig érdekel), és egyre csak erősebb lett az ateizmusom.
Az érdekelne, hogy van-e itt, aki nagyobb, esetleg felnőtt korában lett ateista vagy kezdett el kételkedni a hitében egy ateista hatására?
Te tudod... de én az első válasszal értek egyet és nem csak azért, mert keresztény vagyok. Sölőt, én tudományos ateistából lettem keresztény. Mert tudom, hogy semmit sem tud a tudomány. Mutasd a lelket, mutasd meg az 'ént', mutass egy átmeneti fajt, vagy mutass bármit, ami igazol téged. Semmid sincs.
Ezzel szemben minél okosabb egy ember, annál inkább hallgat az élet keletkezésének rejtélyéről, mert pontosan tudja, hogy amit az iskolában tanítanak, az mind elmélet.
Okosnak hiszed magad, mert ateista lettél? Ez csak azt mutatja, hogy elindultál egy úton és mivel a feltett kérdéseidre nem tudtad a választ, ezért feladtad. Más nem adja fel ennyire könnyen, te viszont a rangokért, az emberi elismerésért elhagytad Istent.
Én éppen úgy látom, hogy a keresztény az aki feladta a válaszok keresését. Hiszen az ő válaszuk minden kérdésre, hogy "Mert Isten így akarta". Hah.. kényelmes.
A tudomány keresi, és rendre meg is találja a válaszokat. Nem várhatjuk el, hogy rögtön a legnagyobb kérdésekre találjon feleletet, minthogy kik vagyunk, honnan jöttünk, és miért vagyunk itt. Ehhez idő kell, a tudomány pedig még fiatal. De így is több mint elég dologra válaszolt ahhoz, hogy végképp elvethessük az isten-elméletet.
Kérdezőnek mondanám, hogy nem a vallás tiltja a kérdéseket és válaszolja azt, hogy ez isten akarata, hanem az egyház.
Ez fontos, mert a vallást meggyalázza az egyháza én ezt látom.
Én az életem első részében nem hittem istenben, de minnél többet foglalkozom a tudománnyal én annál jobban hiszek benne (villamosmérnök leszek egyszer, de szeretek mindent). A tudomány jó és szép dolog, de elvakultnak sem szabad lenni, lásd hol tart az orvostudományunk(nincs lélek csak test).
Még fiatal vagy és van időd gondolkodni sokat ahogy nekem is, de egyre szeretnélek figyelmeztetni: rang, pénz, név, dicsőség soha ne jelentett semmit és soha nem is fognak. Az egyén számít.
22/F
Érdekes, hogy a nagy kérdésekre, amire a gyakorikérdések vallásosai szerint nincsen válasza a tudománynak, már létezik rengeteg válasz, csak ők sosem néztek utána, hiszen az ezeréves könyvecske nekik kellően up-to-date.
A témához: Szerintem a legtöbb ateistát nem kell sokat győzködni, hiszen rendelkeznek a kritikus gondolkodás képességével, és maguktól kialakítják a saját álláspontjukat. Én is már gyerekként eldöntöttem, hogy a mesekönyvek közül Tolkien jobban tetszik mint a Biblia, tehát azt olvastam inkább.
Kedves kérdezö, azt írod, hogy fontos az hogy "legyél valaki"....
Abban igazad van, hogy az embernek nincs halhatatlan lelke. Tudod mit ír a Biblia?
A Prédikátor 9:7 : "Mert az élök tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmuk nincs többé, mivelhogy emlékezetük elfelejtetett".
Mond milyen nevet szerezhet az ember? A sok-sok millió halott közül csak néhánynak a nevét tudjuk.
A Biblia szerint csupán olyanok vagyunk mint a füszál, amely hamar elszárad.
Azért fontos egy kis alázatosság.
Abban a városban ahol én lakok, egy néhány évtizeddel ezelött élt egy politikus, aki ismert fog istentagadó nézeteivel. Nem volt jó ember. Amikor a halálos ágyán feküdt a kórházban, egyszer csak az Istenhez kezdett fohászkodni. A növér nem bírta ki hogy megjegyezést nem tegyen neki ezzel kapcsolatban... hogy most miért imátkozik az Istenhez, ha eddig csupán tagadta létezését. Nem a növér viselkedését akarom komentálni, nem volt szerintem helyes, hanem arra szeretnék rámutatni, hogy az ateizmus nem felel meg a mély emberi gondolatokra, kérdésekre....miért vagyunk, hová megyünk, mi az élet értelme?
"hanem arra szeretnék rámutatni, hogy az ateizmus nem felel meg a mély emberi gondolatokra, kérdésekre....miért vagyunk, hová megyünk, mi az élet értelme?"
Még jó, hogy nem ez a "feladata".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!