Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Istennek mindegy,...

Vajon Istennek mindegy, milyen imádatot mutatunk be neki?

Figyelt kérdés
vagyis minden vallás a Teremtőhöz vezet?
2009. dec. 4. 09:29
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:
valójában igazad van. és mivel csak egy közbenjáró van, a te imád más emberért nem számít közbenjárásnak, hisz az nem garantálja, hogy úgy is történik. (mindamellett remek jellemre, és szeretetre vall) ellenben amiért Jézus közbenjár, az biztos, hogy teljesül is. ez természetesen nem zárja ki azt, hogy olyan dolgot "intézzen el", amit te is kértél.
2009. dec. 4. 18:36
 42/52 anonim ***** válasza:
62%

"Elvitte az egyház egy rossz irányba Mária szerepét, és túlbuzgón imádatra hívta fel a népeket. "....

Én katolikus vagyok, bátran állítom, nem "kényszerített", sőt még csak nem is kért az egyházam Mária-imádatra..., ahogy nem is imádjuk!!!!!!!!!

Kedves kérdező:

1.van kép a lakásodban a szeretteidről: édesanyádról, testvéredről, szerelmedről, esetleg gyermekedről???? HA igen, akkor jó úton járnál te is a bálványimádás felé?!...hm... nem!!!!!! Viszont a katolikusok számára sem jelent többet egy kép, szobor, urambocsá feszület, csak mint egy fénykép, vagy egy József Attila szobor: EMLÉKEZTET, ELMÉLKEDÉSEMET SEGíTI, GONDOLATOKAT ÉBRESZT, JÓ ÉRZÉST TÁMASZT.

2. Nehéz helyzetben kérted már mások imáját: édesanyádét vizsga előtt, betegség idején a barátaidét?? --- hidd el, ugyanilyen céllal, okkal fohászkodunk mi ISTEN mellett a szentekhez, Szűzanyához.

Szó sincs itt Máriaimádatról, bálványimádásról!!! Nyugodtan higgyétek el.

Kicsit bántó, hogy vannak emberek, akik elvárják, hogy nekik mindenben higgyenek, ha rólunk hamisat állítanak és cáfolni próbáljuk, azt nekünk viszont nem hiszik el. Csak jobban tudom én, katolikus, hogy miben hiszek, mint egy ateista vagy más vallású, aki látott egy-két túlbuzgó mamikát és megbotránkozott rajtuk. A többség nem ilyen.

Szép hétvégét!!

2009. dec. 4. 18:46
 43/52 A kérdező kommentje:
kedves 18 .46 elnézést, nem megbántani akartalak. a gondolataim a jános 14:6-on, ill. a máté 6:7 en alapulnak.
2009. dec. 4. 18:51
 44/52 anonim ***** válasza:
18:46. ez a jó látásmód!!!
2009. dec. 4. 20:14
 45/52 anonim ***** válasza:

Ezaz mindig a másikkal foglalkoznak. Máséban a szálkát magáéban a gerendát se veszi észre. S így imádják Istent. No nem mondom, jobb, mintha így sem.

Minden vallás a Teremtőhöz vezet, amelyik Őtőle is származik. Aki ezt nem érti meg, az csak magát imádja.

2009. dec. 4. 20:42
 46/52 A kérdező kommentje:
pontosan így van! Jézus is erről beszélt, amikor ezt mondta, én vagyok az út. éppen ezért, ha kb 30000 vallás van, abból 29999-et sátán hozott létre. aminek a vége... erről is beszél a biblia.
2009. dec. 6. 11:07
 47/52 anonim ***** válasza:
Igen csak egy vallás van mindegyik másik tévút. S igen ezt a vallást tanítja Jézus. De nem csak Ő. Nem az a lényeg minek képzeljük magunkat. Ez vagyok, az vagyok. Nem. Én Istennek a szolgája vagyok. S nem is az a kérdés, hogy én hiszek e Őbenne. Egyszerűen csak annyi, mit tegyek, hogy Ő higgyen énbennem. A Vallás az Istenszeretet. Nem holmi gyülekezet. Egy más dolog, hogy szükséges hozzá egy gyülekezet, egy szabályozott életrend.
2009. dec. 7. 18:03
 48/52 anonim ***** válasza:
ha egy jt olvassa, úgy gondolja ő tartozik ahhoz a valláshoz,a elyik a 3000ből az egyedüli. Ha egy katolikus, akkor ő. Ha egy Hgy-s akkor ő. Nem értitek a lényeget. Ha tegyük fel igaz és a sátán hozott létre 2999 vallást akkor azoknak a léte azért mégis jó, mert ez a 2999 vezetett el Istenhez végül 1 vallásban? Nem ellentmondás ez? A sátán nem alapított vallást De az "vallásokban", "emberi szívekben" közreműködik rendesen. a vallások egy helyről fakadnak egy modell alapján. Jött valaki, aki szerint nem jól magyaráznak valamit, alapított egy új irányzatot. Később megint jött valaki, szerinte még az se volt elég jó, alapított egy másik irányzatot. Jött a 3., neki nem tetszett az első kettő, újat akart... és ez így terjedt. A Jt se közvetlen Jézus tanítványaitól ered. Adventista kisegyházból szakadt ki. mert az "egyház" által megjövendölt világvége nem teljesült. Ennyire egyszerű...
2009. dec. 7. 18:45
 49/52 anonim ***** válasza:
köszönöm. Ez majdnem ugyanaz, csak más szavakkal.
2009. dec. 7. 19:05
 50/52 A kérdező kommentje:
valójában az, hogy keskenyaz az út, ami a megmentésre visz, és széles az az út, ami a pusztulásba visz, és soan vannak, akik azon járnak kizárja az elméleteteket, miszerint minden vallás Istenhez vezet. Jézus azt mondta, hogy egy általa meghatározott időpontban rátekint az összes, önmagát kereszténynek tartó vallásra, és amelyik tényleg követi, arra bízza mindenét. kinevezi mindene fülé. un. hű és értelmes rabszolgának nevezi, aki kiosztja majd aszellemi eledelt.
2009. dec. 8. 14:45
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!