Vajon Istennek mindegy, milyen imádatot mutatunk be neki?
"Elvitte az egyház egy rossz irányba Mária szerepét, és túlbuzgón imádatra hívta fel a népeket. "....
Én katolikus vagyok, bátran állítom, nem "kényszerített", sőt még csak nem is kért az egyházam Mária-imádatra..., ahogy nem is imádjuk!!!!!!!!!
Kedves kérdező:
1.van kép a lakásodban a szeretteidről: édesanyádról, testvéredről, szerelmedről, esetleg gyermekedről???? HA igen, akkor jó úton járnál te is a bálványimádás felé?!...hm... nem!!!!!! Viszont a katolikusok számára sem jelent többet egy kép, szobor, urambocsá feszület, csak mint egy fénykép, vagy egy József Attila szobor: EMLÉKEZTET, ELMÉLKEDÉSEMET SEGíTI, GONDOLATOKAT ÉBRESZT, JÓ ÉRZÉST TÁMASZT.
2. Nehéz helyzetben kérted már mások imáját: édesanyádét vizsga előtt, betegség idején a barátaidét?? --- hidd el, ugyanilyen céllal, okkal fohászkodunk mi ISTEN mellett a szentekhez, Szűzanyához.
Szó sincs itt Máriaimádatról, bálványimádásról!!! Nyugodtan higgyétek el.
Kicsit bántó, hogy vannak emberek, akik elvárják, hogy nekik mindenben higgyenek, ha rólunk hamisat állítanak és cáfolni próbáljuk, azt nekünk viszont nem hiszik el. Csak jobban tudom én, katolikus, hogy miben hiszek, mint egy ateista vagy más vallású, aki látott egy-két túlbuzgó mamikát és megbotránkozott rajtuk. A többség nem ilyen.
Szép hétvégét!!
Ezaz mindig a másikkal foglalkoznak. Máséban a szálkát magáéban a gerendát se veszi észre. S így imádják Istent. No nem mondom, jobb, mintha így sem.
Minden vallás a Teremtőhöz vezet, amelyik Őtőle is származik. Aki ezt nem érti meg, az csak magát imádja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!