Mikor lelek nyugalmat? Hogyan kaphatok Istentől világos félreérthetetlen választ?
tudom,h elvileg a hátasságon kívüli szex bűn,de én úgy érzem,ha esetleg odaállnék,odaállok egy lánnyal az oltár elé,és Isten áldását adja a frigyünkre,akkor sem mernék együtt lenni vele.úgy érzem,h a hatodik parancsolat csak arra jó,h "állandóan" lelkiismeret furdalásom legyen.úgy érzem Isten megbüntetne ,ha házasság előtt lefeküdnék valakivel (akár szerelemből akár nem).minden nap önkielégítek,ha nem nappal akkor éjszaka "jön rám az 5 perc"...persze emiatt is bűntudatom van.lányokkal nem merek ilyen irányú kapcsolatot kezdeményezni,de tudom,h ez így nem lesz rendjén.évek óta képtelen vagyok belenyugodni abba,h most bűn vagy nem bűn?
gyerek korom óta járok hittanra templomba, ismerem a Bibliát,sokat kutattam ez ügyben,de...nem találtam választ.
kérlek csak értelmes válaszokat írjatok, "papolásból" hallgattam eleget...emberek vagyunk a tapasztalataitokra gondolataitokra vagyok kíváncsi.okkal írtam ide,és nem a valláskritika topicba
Nem szoktam ezt a rovatot olvasni, de azért válaszolok.
1.A Bibliát is emberek írták, és bizony elég sok idővel a történések után, utána pedig mindig belenyúltak, hogy a tanai az aktuális uralkodóknak kedvezzenek, cserébe az uralkodó támogatta az egyházat (birtokokkal), mivel így volt az embereket a legkönyebb irányítani, így inkább hittek az emberek a túlvilági üdvösségben, és elfogadták a sorsukat, nem pedig lázongtak az aktuális rendszer ellen.
2. Pápa is szült(!) már a húsvéti körmeneten.... (akit érdekel, hogy ki, nézzen utána :) )
3. Abban az időben 11-13 évesen házasodtak, így a házasság előtti szex teljesen mást jelentett.
4. Ha valamit nem meggyőződésből csinálsz, hanem azért mért félsz a várható büntetéstől, akkor az már rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!