Mikor lelek nyugalmat? Hogyan kaphatok Istentől világos félreérthetetlen választ?
tudom,h elvileg a hátasságon kívüli szex bűn,de én úgy érzem,ha esetleg odaállnék,odaállok egy lánnyal az oltár elé,és Isten áldását adja a frigyünkre,akkor sem mernék együtt lenni vele.úgy érzem,h a hatodik parancsolat csak arra jó,h "állandóan" lelkiismeret furdalásom legyen.úgy érzem Isten megbüntetne ,ha házasság előtt lefeküdnék valakivel (akár szerelemből akár nem).minden nap önkielégítek,ha nem nappal akkor éjszaka "jön rám az 5 perc"...persze emiatt is bűntudatom van.lányokkal nem merek ilyen irányú kapcsolatot kezdeményezni,de tudom,h ez így nem lesz rendjén.évek óta képtelen vagyok belenyugodni abba,h most bűn vagy nem bűn?
gyerek korom óta járok hittanra templomba, ismerem a Bibliát,sokat kutattam ez ügyben,de...nem találtam választ.
kérlek csak értelmes válaszokat írjatok, "papolásból" hallgattam eleget...emberek vagyunk a tapasztalataitokra gondolataitokra vagyok kíváncsi.okkal írtam ide,és nem a valláskritika topicba
Neked tényleg ez a legnagyobb bajod?
Van miből élnd? Vagy az Úr fizeti a számláidat?
Esetleg a hívők?
Hogy a mennykő vílágítsa meg az elméd!
1. Akar Ő neked rosszat?
2. Lehetséges, hogy magaddal tolsz ki? Esetleg tévhitet erősítesz még a bűntudattal is? Úgy értem: akkor legyen bűntudatod, amikor teljesen tiszta fejjel, szántszándékkal, gonosz kis vigyorral teszed azt, amit bűnnek gondolsz.
3. Lehet, hogy nem is lenne bűn, csak annak gondolod.
Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy minden ízében túlvetíted. Leülsz, nem csinálsz semmit, néha alszol, máskor eszel. Ennyi a megoldás, és kivitelezhető lenne gond nélkül (még a fenékfájás ellenére is). Nem eltéríteni akarlak a hitedtől, de tanulj nyugalmat a buddhistáktól. Ha sallangmentesen, rituálékhoz és bonyolult nevekhez ragaszkodás nélkül tennéd, akkor Eckhart Tolle. Meggyőződésem, hogy ő se véletlenül idéz lépten-nyomon Krisztust.
- a szerelem Istentől való
- az önkielégítés nem bűn (Onán vétke NEM erről szól)
- a szexualitást Isten ajándékozta az embernek
- a "paráznaság" akkori és mai értelme nem ugyanaz!
- gondolom katolikus lehetsz---biztos jó helyen vagy, ha ilyen nehéz ez neked?
Mit jelentett régen a paráználkodás,és mit jelent ma?
23/F református vagyok.
Őszintén azt gondolom,h az egyház nagyon leszabályozza ezt a dolgot,és az hiányzik,h nem magyarázzák el,h miért nem szabad( sztem ez a nem kívánt terhesség, AIDs ilyenek ez csak mumus.Isten szava más.)szóval mit akar ezzel Isten elérni....miért olyan jó ez nekem,h teljesen megtagadom ezt az érzést...ill miért jó a bűntudat,ha nem tagadom meg.életembe egyszer volt olyan,h azt éreztem,h bűntudat nélkül le tudtam volna feküdni egy lánnyal...valószínűleg mert szerettem-de nem feküdtem le vele. (sajnos még most is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!