Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor lelek nyugalmat? Hogyan...

Mikor lelek nyugalmat? Hogyan kaphatok Istentől világos félreérthetetlen választ?

Figyelt kérdés

tudom,h elvileg a hátasságon kívüli szex bűn,de én úgy érzem,ha esetleg odaállnék,odaállok egy lánnyal az oltár elé,és Isten áldását adja a frigyünkre,akkor sem mernék együtt lenni vele.úgy érzem,h a hatodik parancsolat csak arra jó,h "állandóan" lelkiismeret furdalásom legyen.úgy érzem Isten megbüntetne ,ha házasság előtt lefeküdnék valakivel (akár szerelemből akár nem).minden nap önkielégítek,ha nem nappal akkor éjszaka "jön rám az 5 perc"...persze emiatt is bűntudatom van.lányokkal nem merek ilyen irányú kapcsolatot kezdeményezni,de tudom,h ez így nem lesz rendjén.évek óta képtelen vagyok belenyugodni abba,h most bűn vagy nem bűn?

gyerek korom óta járok hittanra templomba, ismerem a Bibliát,sokat kutattam ez ügyben,de...nem találtam választ.

kérlek csak értelmes válaszokat írjatok, "papolásból" hallgattam eleget...emberek vagyunk a tapasztalataitokra gondolataitokra vagyok kíváncsi.okkal írtam ide,és nem a valláskritika topicba

2009. dec. 3. 23:23
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

mire akarsz utalni ezzel a kérdéssel? nem értem még:(

( a "parázna" gondolatok miért ismétlődnek .....vagy a "miért? " gondolat miért ismétlődik? )

2009. dec. 7. 19:10
 12/21 Srapnel ***** válasza:
66%

Tudom, hogy nem a valláskritika rovatba írtad a kérdésed, de nem tudtam megállni, hogy ne válaszoljak én is.

Az előző válaszoló jó utalást tett: ismétlődő gondolatok. Tehát az információ nem elég ahhoz, hogy megnyugtató választ találj.

Egy dolgot tudok javasolni. Tedd egy kicsit félre a Bibliát és olvass mást is. Pszichológiát, biológiát, fizikát, matematikát, történelmet, szociológiát. (ismeretterjesztés szintjén) Vallástörténelmet(!). Más vallások tanait. Filozófiát. Hosszú út ez, de nyitnod kell másfelé is. Mert bizony akárhogy is nézzük, ha te ülsz egy szobában és kezedben a Biblia, prózai szempontból van egy könyv a kezedben, amit rég élt sok ember írt, átdolgozta más sok ember, majd összegyűjtötte és szelektálta további sok ember, majd a végén lefordították neked (az sem tökéletes), aztán most van a kezedben egy könyv, számodra idegen emberek véleményével. Végül is ez a helyzet. A Bibliát emberek írták és emberek juttatták a kezedbe. Már hallom is az ellenvetéseket, de ha csak nem az Úr adta a kezedbe saját kezével, akkor ez a helyzet végeredményben. Na most, vegyél elő sok más könyvet is (ld. feljebb), amit szintén más emberek írtak, de a világ más szempontú megközelítéséből és olyan gondolati sémákkal, amik a Biblia megírása UTÁN keletkeztek.

2009. dec. 11. 14:22
 13/21 anonim ***** válasza:
65%
ilyen tanáccsal ne foglalkozz! jób "barátai" is hasonlókat mondtak. igenis, olvasd a bibliát továbbra is! Isten szava élő, és erőt fejt ki! tarts ki, hiszen Isten egyértelműen csak a HÁZASSÁGON BELŰL fogadja el a szexualitást. minden más paráznaság. a lelkiismeret áldás, amit érzel, helyes. de gondolj bele Isten hogy örülhet annak, hogy te komoly erőfeszítés árán is ragaszkodsz az "elveidhez! noé is ezért talált kegyet Isten előtt. ne add fel, keress olyan lányt magadnak, aki úgyanígy gondolkodik, mint te. én sok ilyen lányt ismerek. habár ez a világ kinevet, kineveti őket is, hiszen akkora szabadelvűség uralkodik most itt, mint kb szodomában. de neked nem az embereknek, neked Istennek kell megfelelned. ne feledd, sok csatát elveszthesz, attol még a háborút megnyerheted. kicsi célokat tűzz ki magad elé, és ha ismét bűnbe esel, kérj bocsánatot, és ne rágd magad, hisz Isten megbocsájt, ha öszintén kéred, te is bocsájts meg magadnak. imádkozz sokat, és örülj a részeredményeknek is. Isten a küzdelmedért nem ítél el! inkább örűl, hogy végre valaki!
2009. dec. 11. 16:39
 14/21 A kérdező kommentje:

kérlek olvassátok el!

valaki meg tudja állni,h nem csinál semmit

meg ha házasság előtt bűn a szex...akkor a házasság után miért nem lesz bűn? van olyan,h időszakos bűn? eddig bűn ezután már nem?sztem vmi vagy mindig bűn vagy nem.

paráználkodást?:)

igazából vmi feloldozó válaszra vártam. a templomban sokat hallottam már,h:"... ha ismét bűnbe esel, kérj bocsánatot, és ne rágd magad, hisz Isten megbocsájt, ha öszintén kéred, te is bocsájts meg magadnak. ..."

most vagy megcsinálom azt,h semmi szex....vagy topogok a fertőben(egy helyben),és a megbocsátáson lovagolok.

belefáradtam ebbe,h nem lehetek 100%ig szerelmes egy lányba,mert nem szabad vele szexelnem:)

Isten vagy nagyon szigorú...és tudatosan meglehetetleníti az életemet( mint az alkoholista édesapám tette 20 éven keresztül:) ) vagy egészen más célja volt ezzel a parancsolattal,csak a templomba túllihegik.

azért bocs,de...ez engem nyomaszt,és szép nagy görcs alakult ki bennem,h mit szabad meg mit nem.ki vállalja ezért a felelősséget amit a papok prédikálnak?

meg h fogom megtalálni a középutat,ha mindig nyomulnak a képmutatók,akik a szöveget nyomják,de cselekedetbe nagy nullák?

Isten szavát h halljam meg ilyen zajban??????

2009. dec. 11. 16:52
 15/21 anonim ***** válasza:
81%

Drága fiú!!!

Ebből látszik,hogy a biblia milyen szépen NEM írja le egyes bűnök súlyát,és az ember belebonyolódik,hogy akkor most mit szabad,mit nem?

Szörnyű,hogy keserves fiatal kort kell élned,mert azt hiszed,hogy ezek olyan bűnök,ami miatt pokolra mész???

Az lehet a probléma,ahogy a szüleid neveltek..sajnos néha a buzgó vallásosság elég csúnyán elnyomja az ember életét.

A szex nem bűn,hisz senkinek nem ártassz vele,csak ha nem védekeztek,gyereked lesz belőle,ami szerintem még ráér..Ha bűn lett volna,akkor régen mindenki a pokolra jutott???

Nem ártassz vele senkinek,az meg,hogy rádjön az 5 perc,büszke lehetsz,mert van aki meg azért szenved,mert nem tud mit kezdeni a potenciaproblémáival!

Örülhetsz,hogy egészséges fiatal forró vérű srác vagy,és keress egy magadhoz való barátnőt,ha lefekszel vele,lefekszel,ha nem,nem,de hogy ezért valakinek lelkiismeretfurdalása legyen?

Védekezzetek gumival,és akkor nem kell aggódni,hogy hová teszitek a gyereket..a gumitól meg ne félj,úgy is ugyanolyan jó.

Az istentől se félj,egyszerűen szólj neki,hogy szerinted mi a meglátásod,mond neki,hogy reméled nem haragszik,de nem bírod ki az esküvőig,mivel mi lesz,ha szexuálisan abszolút mást szerettek csinálni,és kderül mindez a nászéjszakán,és az egész életed omlik össze a szemed előtt,akkor már összeházasodtatok,és minden este ezzel kell megelégedned,akkor meg viták születnek,és válásig fajul a dolog,jobbik esetben,ha nem halállal..

tudod az a dolog,amit spermának hívnak ki kell,hogy jöjjön belőled,különben úgy mondják ezt férfiaknál,hogy "nyomja az agyadat",és más módja nincs,csak egy nő..ez teljesen természetes,vagy neadj isten elveszted a fejedet,nem tudod uralni a testedet,és megerőszakolsz valakit??Úgy hallottam ebből már volt eset!ha nem cselekedsz,nagy bajok is lehetnek egészségileg is!Isten a nőt a férfinak teremtette,teremtette a szexszet is nekik,hogy jó legyen,ésen gyereket is csinálni!De mivel te még nem tudnál hova gyereket csinálni,ezért szólj istennek,ha imádkozol,hogy ez és ez van,és ha neki nem tetszik,bocsájtson meg neked,és segítsen tovább az utadon!Meg fogja érteni,felméri a mai helyzetet,és meg fog bocsájtani,mert isten jó,intelligens,tudja mi miért van,nem bánt senkit sem,főleg,ha mint te nem tesz semmi rosszat!Inkább azzal foglalkozz,hogy körülötted mindenki renben van e,egészséges e,nem e szorul segítségre,tudnál e neki segíteni,vagy ilyenek..adj pénzt a hajléktalanoknak,had legyen nekik is egy kis örömük!Ha jó vagy,isten látja,hidd el minden rendben lesz!!!

Élj boldogan,figyelj másokra!

2009. dec. 11. 17:29
 16/21 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a Biblia azért követel szexmentes, de az élet más területén is önmegtartóztató életet, hogy földi létünk során ne a vágyainknak éljünk. Azt akarja ezzel elérni, hogy szakadjunk el földi vágyainktól és lélekben éljünk.
2009. dec. 11. 21:26
 17/21 anonim ***** válasza:
Túl sok hülyesé'el nyomták tele a fejed. Te is érzed hogy ez butas'g különben nem kérdeznéd. A szabályokat az emberek alkották nem isten. Ha találsz egy partnert aki mellet szível lélekel együtt vagy ki álsz melette az nem bűn. De ha nem veszed el az első ilyen embert az se bűn. Ha van egy kapcsolatod ami boldogá tesz téged és a párod az nem bűn.
2009. dec. 12. 00:58
 18/21 anonim ***** válasza:
49%
természetesen az előző válasz az emberek szemszögéből értendő. Isten egyértelműen csak a házasság után engedi meg az együttlétet. kedves kérdező! tényleg túlliheged. döntsd el, mit akarsz. Istennek engedelmeskedni, vagy a vágyaid után menni. ilyen egyszerű. sátán és démonai elhagyták égi helyeiket, és emberi formát öltöttek, hogy együtt lehessenek a földi lányokkal.(1mózes 6:2-) őket is követheted. mindent szabad neked, de nem minden hasznos. egy szemléltetés: bün-e ha elviszel 10 millát a bankból? igen. de nem bűn, ha azután viszed el, miután lekérted a saját számládról. úgyanígy azzal, hogy tudod, mi Isten tanácsa, és ellentétesen cselekszel, őt lopod meg. azt látom, hogy te azt szeretnéd elérni, hogy arról győzzenek meg téged, hogy nem bűn a házasság előtti együttlét, mert akkor azt gondolod, be tudnád mesélni magadnak, hogy a többiek ezt tanácsolták, és azért teszed meg. hárítani akarod a felelősséget. nem fog sikerűlni. a tiéd marad a felelősség, mert tudod, mit kell tenned. sajnos úgy látom, te a szívedben már döntést hoztál. egyébként mi az, hogy nem lehetsz 100%-ig szerelmes egy lányba, ha nem fekszel le vele? ez hülyeség.
2009. dec. 12. 06:49
 19/21 ceri ***** válasza:

Nos ez az, amikor azt mondom, hogy isten törvényeinek szellemében kell élnünk, és nem a bibliát kell szó szerint betartani. Mégpedig azért, mert azt is emberek írták, másrészt meg a biblia álltalános iránymutatást ad.

Először is szerintem az ember istent csak abban az esetben fogadja el, ha feltételezi róla, hogy törvényeivel segíteni akarja őt a földi élet nehézségeiben, nem pedig felesleges szenvedést, kínokat okozni neki. Ha nem így gondolkodnék istenről, akkor semmiképp sem fogadnám el, mert aki engem kínozni, sanyargatni akar azt nem istennek hanem ördügnek hívják. Ha pedig engedelmeskednék neki (csak azért mert hatalmas és megbüntethet), nem tekinthetném magamat embernek, csak egy jellemgyenge, gerinctelen féregnek. Mint ahogy ezt néhány szűklátókörű ateista feltételezi minden hívőről.

Most pedig a paráznaságról. A szó jelentésén is sokan vitatkoznak. A biblia szerint nem szűkíthető le a szexualításra. Inkább valami hűtlenséget, megcsalást jelent, de nem csak szexuális értelemben, hanem általánosan. Ezt sikerült néhány ezer év alatt úgy átértelmezni, hogy minden házasságon kívüli szexet paráznaságnak aposztrofálnak egyes felekezetek.

A fentiekből az következik, hogy nem követed el a paráznaság bűnét, csupán azzal ha házasságon kívül élsz szexuális életet. Viszont ha ezt úgy teszed, hogy megcsalsz valakit, vagy szerelmet hazudsz, akkor igen.

Isten embernek teremtett minket, nem állatnak és nem istennek. Az elvárható és helyes magatartás középen van. Nem kell rávetnünk magunkat minden darab húsra, legyünk mértékletesek, igényesek. A sportból űzött, mennyiségi szex, igénytelen emberre vall. Ennél még a kutyám is különb.

Na de neked nem is ez a problémád, hanem pont az ellenkezője. Kérdem én, mi köze ehhez a papnak vagy az anyakönyvvezetőnek. Egymás között kell szövetséget kötnötök, és azt betartani. Istennek nincs szüksége ahhoz, hogy közvetítse neki ezt valaki.

2009. dec. 12. 10:03
 20/21 anonim ***** válasza:

1. Isten nem létezik De ha mégis létezik, akkor se kapsz tőle választ.

2. Ne vedd komolyan a vallást és ne akard vallási törvények szerint élni az életedet. (Lentebb részletezem miért.)

3. Ha egy olyan lányra vársz akivel, csak az esküvő után akarsz közösülni, akkor szűzen fogsz meghalni, mert ritka az olyan lány aki az esküvőig várna.

4. Ha mégis ilyen vallási fanatikus lányt akarsz, akkor néz körül az ilyen közösségekben.

Manapság már nagyon kevesen élnek a vallás korlátain belül, így nagyon nehéz dolgod lesz.

Persze vannak olyan lányok, akik ha nem is vallási okokból, de tartogatják magukat a nagy ő-nek. (Sajnos ritka kincs az ilyen lány.)

Szerintem szakadj el ezektől a szigorú vallási szabályoktól, úgy nagyobb esélyed lesz párt találni...

2009. dec. 12. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!