Megrendült a hitem. Mit tehetnék?
szia, ha tanulmányoztad az iszlámot, akkor azt is tudod, mi a fő különbség egyes vallások/illetve itt és most az iszlám és a kereszténység fogalma közt (félretéve a külsőségeket; legyen az a parancsolatok betartása, életmód, öltözködés vagy egyéb) a fő eltérés abból adódik, hogy habár az egyes vallások követői tisztelhetik Jézust, mint példaértékű személyt, és tanításait, de pl. az iszlám illetőleg egyéb nem keresztény vallás hirdetői vallási alapokon nem mint Megváltó hisznek személyében. mondjuk akár előbbi gondolatmenetből kiindulva ugyanúgy lehet értékelni pl. keresztényként is Mohamed bölcsességeit vagy akár a világ többi vallásának tanításait, egyes kiemelkedő egyéniségét(anélkül, hogy valaki áttérne)
itt és most még adott témával kapcsolatosan néhány sorban egy gondolatmenetet idézve Faragó Ferenc Hamvas Béla kereszténységszemlélete című elemzéséből: "A vallás a nagy életkönnyítő. A vallás, mint búvóhely; a legjobb búvóhely, ide még Isten elől is el lehet bújni. Elegendő, ha betartjuk a vallási obszervanciákat. Jézus is ebből a rejtekhelyből akarta kipiszkálni a farizeusokat, akik alapjában véve igen vallásos és törvénytisztelő emberek voltak. Haragudott is rájuk Jézus, nem úgy a bűnösökre, hiszen ez utóbbiakért jött el (Mk 2,17); talán azért, mert ők nem bújnak el sehova, sem vallásba, sem ideológiába, sem világnézetbe."
# 12
Római katolikus vagyok.
Szerintem várj még. Olvasd el a Bibliát és a Koránt. Járj el templomba és imádkozz. Szerintem fel fog éledni a hited. ÉS javaslom, hogy nézd meg ez az előadást: https://www.youtube.com/watch?v=fwaM6ZcVAVU
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!