Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megrendült a hitem. Mit tehetnék?

Megrendült a hitem. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Szóval az van, hogy elkezdtem vonzódni a török kultúrához. Először még csak volt a zene, művészet építészet, stb. De... Utána jött a vallás. Sokat tanulmányoztam az Iszlámot, és nagyon furán érzem magam, mert már sokszor járt a fejemben, hogy áttérek. Sokszor már nem is Istent mondok, hanem Allahot. Segítsetek, nagyon rosszul ézem magam ez miatt, de egyszerűen nem birok ellenállni. Ha nem is térek át, akkor ez miatt el fogok kárhozni?

2014. jan. 17. 23:37
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
És azzal is egyet értek, hogy ha áttérnék az Iszlámra, akkor onnan nincs visszatérés. Ha netán vissza is térnék a Kereszténységre, akkor úgymond (isten bocsássa meg) ''köcsögnek'' érezném magam. Magamra haragítanám Istent.
2014. jan. 18. 11:56
 12/19 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy a kereszténységen belül melyik irányzathoz tartozol? (Római katolikus, református, stb.?)
2014. jan. 18. 12:40
 13/19 anonim ***** válasza:

szia, ha tanulmányoztad az iszlámot, akkor azt is tudod, mi a fő különbség egyes vallások/illetve itt és most az iszlám és a kereszténység fogalma közt (félretéve a külsőségeket; legyen az a parancsolatok betartása, életmód, öltözködés vagy egyéb) a fő eltérés abból adódik, hogy habár az egyes vallások követői tisztelhetik Jézust, mint példaértékű személyt, és tanításait, de pl. az iszlám illetőleg egyéb nem keresztény vallás hirdetői vallási alapokon nem mint Megváltó hisznek személyében. mondjuk akár előbbi gondolatmenetből kiindulva ugyanúgy lehet értékelni pl. keresztényként is Mohamed bölcsességeit vagy akár a világ többi vallásának tanításait, egyes kiemelkedő egyéniségét(anélkül, hogy valaki áttérne)

itt és most még adott témával kapcsolatosan néhány sorban egy gondolatmenetet idézve Faragó Ferenc Hamvas Béla kereszténységszemlélete című elemzéséből: "A vallás a nagy életkönnyítő. A vallás, mint búvóhely; a legjobb búvóhely, ide még Isten elől is el lehet bújni. Elegendő, ha betartjuk a vallási obszervanciákat. Jézus is ebből a rejtekhelyből akarta kipiszkálni a farizeusokat, akik alapjában véve igen vallásos és törvénytisztelő emberek voltak. Haragudott is rájuk Jézus, nem úgy a bűnösökre, hiszen ez utóbbiakért jött el (Mk 2,17); talán azért, mert ők nem bújnak el sehova, sem vallásba, sem ideológiába, sem világnézetbe."

2014. jan. 18. 13:16
 14/19 A kérdező kommentje:

# 12

Római katolikus vagyok.

2014. jan. 18. 18:49
 15/19 A kérdező kommentje:
Mondhatnám azt is, hogy az Iszlámban a legjobban az imára hívás varázsolt el a legjobban. Mikor voltunk Törökországban, és elkezdőtött az imára hívás, akkor direkt még megmozulni sem tudtam oly erősen hatott rám. Csak álltam, és néztem a minaretet. Az igazat megvallva akkor kezdett el bennem megfogalmazódni az áttérés gondolata.
2014. jan. 18. 20:16
 16/19 anonim ***** válasza:
kedves Kérdező, előző hozzászólásoddal kapcsolatosan a továbbiakban még annyit talán hozzáfűznék előbbi kommentáromhoz, hogy a hit valójában nem külsőségeken alapul/ nem külsőségekben nyilvánul meg (attól függetlenül, hogy a különböző vallások éppen milyen eszközökkel próbálják az embereket befolyásolni, legyen az a bizonyos eszköz/technika akármennyire is hatásos)
2014. jan. 18. 20:48
 17/19 anonim ***** válasza:

Szerintem várj még. Olvasd el a Bibliát és a Koránt. Járj el templomba és imádkozz. Szerintem fel fog éledni a hited. ÉS javaslom, hogy nézd meg ez az előadást: https://www.youtube.com/watch?v=fwaM6ZcVAVU

Sok sikert! :)

2017. jan. 22. 18:35
 18/19 anonim ***** válasza:
Jobb neked keresztényként.
2017. jan. 22. 18:47
 19/19 anonim ***** válasza:
Hol akarsz vallást gyakorolni? Mecsetben?
2017. jan. 22. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!