Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem lehet a teremtéstört...

Miért nem lehet a teremtéstörténetet és az evolúciót közös nevezőre hozni?

Figyelt kérdés
Miért egymást kizáró lehetőségek ezek?
2009. dec. 2. 13:08
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
0%
hacsak nem úgy, hogy ami képes önmagát reprodukálni, az élő, ami zöld és téglalap alakú, az meg egyélettelen biliárdasztal. ha jól sejtem a kémiához való ragaszkodás miatt vágó istvánhoz van szerencsém.
2009. dec. 3. 16:29
 32/42 anonim ***** válasza:
56%

Igazán nem akarlak olyan primitív, légből kapott dolgokkal fárasztani, mint a kémia, úgyhogy zárjuk is ezt le. De még annyit elmondanék (ha már egyszer annyira ragaszkodsz a saját "élet" definíciódhoz) hogy jó ha tudod, hogy például a DNS molekula (remélem ismerős névről) képes önmagát reprodukálni, önmagát lemásolni. Akkor nyilván a DNS is élőlény.

A 33%-od sok mindent elmond egyébként rólad.

2009. dec. 3. 16:36
 33/42 anonim ***** válasza:

"ok... én úgy látom, hogy amikor Jézus rengeteg helyen (de most emeljük ki a máté 23-as fejezetet)nyíltan elítéli a farizeusokat (legalábbis soha nem szeretetteljesen tette ezt, gondolva a kígyók, viperafajzatok megnevezésre) az árúsokat saját kezével font ostorral zavarta ki a templomból, felborigatva asztalaikat.de a 1péter 2:22 mégis azt írja, hogy: "ő nem követett el bűnt, és csalárdság sem találtatott a szájában" miként lehet ez? úgy hogy az, ha valaki lerántja a leplet a hazugságról, vagy felhívja a figyelmet a helytelen cselekedetekre, nem riadva el a valóságnak megfelelő (de soha nem túlzó) szavak használatától, az pozitív cselekedet, hisz felhívja a figyelmet egy csapdára."

Úgy tudom manapság senki sem tevékenykedik közöttünk Isten fiaként, így nem biztos, hogy nagyon viperafajzatnak kéne becéznünk egymást. Nem ugyanaz, lehet a végtelenségig okoskodni. Ha valamelyikünk úgy gondolja, hogy a katolikus "túl elnéző", akkor alázattal tartsa meg magának, és próbáljon a jó dogokról (az általa jónak gondoltakról legalábbis) tanítani, ne mások "szennyesét" hozza elő. Miért? Na jó, elmondom, hogy van szerintem. Szerintem gusztustalanabb egyik igyekvő, de gyarló ember szájából a másik ugyanilyenre mondott elmarasztaló szó, mint az adott eltévelyedés maga. Mert gyarló emberek el-eltévelyednek, bármilyen igyekvők legyenek is. Ha pedig nyílt, szándékos, önző, Istennel szembenálló viselkedésről akarunk beszélni, tegyük ezt úgy, hogy mi se vagyunk szentek, és voltunk olyan rosszak, amilyenek sose szeretnénk lenni. Érthető? Nem kell mutogatni senkire, az ilyesfajta őrületek miatt szakítottam el a szálakat én is JT-val.

2009. dec. 3. 20:08
 34/42 anonim ***** válasza:
0%
pl a fentebb említett okok miatt. (a dns élőlény! a dns az, amival az élő szervezetek képesek reprodukálni magukat) de biztos a dns is véletlenűl jött létre. erre van is egy elméletem! a dénes nevű semmi feküdt az akkori dél-dakota helyén, arra ment egy májer nevű semmi, és szájbarúgta a dénes nevű semmit. ezen az úgy meglepődött, hogy elhagyta a magánhangzóit. így alakult ki a dns. (a májer nevű semmi felszedte a szabad prédává vált magánhangzókat, később ugyanilyen módon szert tett egy v és egy r betűre is, azóta véres májerként járja a semmit. ha semmit nem látsz, vigyázz, őt látod. mi az értelme ennek semmi. így ugyanazt mondtam, mint az előttem szóló) jó éjszakát gyerekek! (ja, mi az nagy ,zöld, és ha egy fáról rádveti magát meghalsz? biliárdasztal!)
2009. dec. 4. 09:39
 35/42 anonim ***** válasza:
Olvass többet, ne csak itt...
2009. dec. 4. 09:46
 36/42 anonim ***** válasza:
én is úgy gondolom, hogy az itt adott válaszok zöme nem hasznos, ezért is fordulok a bibliához, Isten szavához.
2009. dec. 4. 13:50
 37/42 anonim ***** válasza:
33%-os te egy igazán nagy idióta vagy
2009. dec. 4. 17:57
 38/42 anonim ***** válasza:
megtehetném, hogy új helyről jelentkezek be, és azt figyelném, hogy olyan válaszokat adjak, hogy megmaradjon a 100%-om, de valójában akkor képmutató lennék. valószínű, noénak is sokszor mondhattak ilyen, és ehhez hasonló dolgokat azok az emberek, akik végül is megfulladtak az özönvízben, de noé nem az embereknek akart megfelelni, hanem Istennek. egyébként már nagyon régóta 33%, szerintem nem leht lentebbvinni, akárhogy kattingattok, mert ha lehetne, szerintem már -1 lenne. :-)
2009. dec. 4. 18:29
 39/42 anonim ***** válasza:
Ember, az önzés és a gyűlölet a legnagyobb ellenséged. Nem mindenütt, magadban. Ó, tagadod? Ilyen az, amikor nincs betegségtudat. Hallgass rám, nem volt semmi szükségem rá, hogy leírjam.
2009. dec. 5. 13:13
 40/42 anonim ***** válasza:
köszönöm a diagnózist, igyekszek rajta változtatni.
2009. dec. 5. 13:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!