Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem lehet a teremtéstört...

Miért nem lehet a teremtéstörténetet és az evolúciót közös nevezőre hozni?

Figyelt kérdés
Miért egymást kizáró lehetőségek ezek?
2009. dec. 2. 13:08
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem a hívő emberek többségének nem egymást kizáró lehetőségek. A katolikus, a magyarországi protestáns egyházaknak semmi baja vele.

Van egy-két szekta, elsősorban amerikai eredetű vallások, akiknek gondot okoz, azoknak akik szó szerint veszik a Bibliát. Bár nem tudom ők hogyan egyeztetik össze a Bibliában szereplő kétfajta, különböző teremtéstörténetet.

Tehát a történelmi egyházak tanításával nem ellenkezik az evolúció.

2009. dec. 2. 13:24
 2/42 anonim ***** válasza:
83%
Mert a teremtéstörténet szerint a fajok állandóak és változatlanok a teremtésük óta. Az evolúciós elmélet értelmében pedig folyamatosan változnak, új fajokká alakulnak/alakulhatnak.
2009. dec. 2. 13:25
 3/42 anonim ***** válasza:
35%
mert az egyik hazugság
2009. dec. 2. 13:32
 4/42 A kérdező kommentje:
éspedig melyik?
2009. dec. 2. 13:35
 5/42 Dymo ***** válasza:
44%
Ez kérdés hogy melyik? Na akkor mostantól kezdve megalapítottam a saját vallásomat,ami szerinte én teremtettem az egész világot. Szerintem az enyém az igazi.
2009. dec. 2. 14:04
 6/42 anonim ***** válasza:
74%

a katolikus egyház már közös nevezőre hozta.

a vatikán hivatalosan is elismeri az evolúció létét.

a teremtéstörténet nem azt mondja ki, hogy a fajok állandóak, hanem azt, hogy a kezdet nem spontán történet, hanem a teremtő alkotása - így a kettő nem zárja ki egymást.

az, pedig, hogy melyik tan az igaz, nem hit kérdése.

az evolúcióra számos tudományos bizonyíték van, míg a teremtésre nem nagyon - sőt, egyáltalán nincs...

2009. dec. 2. 14:29
 7/42 anonim ***** válasza:
77%
Azért mai ésszel szemlélve az a verzió, hogy Éva Ádám oldalbordájából teremtetett, egy kissé meredek. Meg az is, hogy Káin, aki, miután megölte testvérét, egy másik népcsoportot talált (Nód földjén), és ott meg is nősült. (Addig úgy tudtuk, hogy a szülei az első emberek a Földön). Persze aki szó szerint értelmezi a Bibliát, az meg is érdemli :-DDD
2009. dec. 2. 14:31
 8/42 anonim ***** válasza:
44%

"a teremtéstörténet nem azt mondja ki, hogy a fajok állandóak, hanem azt, hogy a kezdet nem spontán történet, hanem a teremtő alkotása - így a kettő nem zárja ki egymást."

A Biblia azt írja, hogy a kezdet kezdetén Isten megteremtte az élővilágot is.

Egy részlet Mózes I. könyvéből, az 1. fejezetből :"24. Azután monda az Isten: Hozzon a föld élő állatokat nemök szerint: barmokat, csúszó-mászó állatokat és szárazföldi vadakat nemök szerint. És úgy lőn."

Magyarul megteremtette a ma élő állatokat. Azért a ma élőket, mert amikor ezt írták nyilvánvalóan csak azokkal találkoztak. Akkor viszont gondolhatjuk a később előkerült leletekről, tehát a kihalt fajokról (mondjuk a dinoszauruszokról), hogy azokat is Isten teremtette. Viszont akkor nincsen evolúció, közös ős, és leszármaztatott fajok, hiszen Isten mindent megteremtett a kezdet kezdetén.

2009. dec. 2. 14:50
 9/42 anonim ***** válasza:
Csak közbevetésképp: Mivel cáfolható 14:04 állítása hitelt érdemlően?
2009. dec. 2. 15:31
 10/42 anonim ***** válasza:
'mert az egyik hazugság' Ez egy stupiditas, szépen kifejezve. Isten teremtette a világot, majd útjának indította (evolúció). Miért ne lehetne??
2009. dec. 2. 16:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!