Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki komolyan megtér...

Ha valaki komolyan megtér Istenhez, akkor normális, ha nem érdeklik hirtelen olyan dolgok amelyek korábban igen?

Figyelt kérdés
Plázák, elektronikus kütyük, számítógépes játékok hirtelen jelentéktelen dolgoknak tűnnek, amik korábban kitöltötték az életemet. A pénz is csak annyiban bír értékkel, hogy a lakhatási, testi, kikapcsolódási szükségleteimet kielégítse. Nem akarom mindenáron halmozni. Megváltoztam.
2014. jan. 15. 13:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Igen,normális,úgy is mondhatnám,hogy ez a normális út.Ezt úgy értem,hogy vannak,akik alapból ítélkezéssel indítanak,hogy ez meg az rossz,főként mert ezt mondta nekik az egyházuk.Ez viszont bűntudatból,és félelemből indul el,aminek rendszerint nincs jó vége.Aki kisgyerekként még játszadozik a fakockával,legoval,dömperrel,az optimális esetben nem azért teszi félre később a játékait mert meg van fenyítve,hogy rossz az amit csinál,hanem azért,mert fejlődik.Már nincs rá szüksége.Az élet változás,fejlődés.A plázák,elektronikus kütyük,pénz,számítógépes játékok fontossága háttérbe szorul,és helyükbe lép egy másfajta minőség.
2014. jan. 16. 07:57
 12/14 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Más lett az értékrended. Már nem úgy látod a világot, mint előtte. Minél jobban megtanulsz Isten szerint gondolkodni, úgy egyre inkább másként látod majd a világot. Meglátod az életnek azon szép oldalait is észrevenni, amelyek mellett eddig elmentél, pedig megszépítik, tartalmassá teszik az életet. Csak légy kitartó, és akkor rajtad is beteljesednek a zsoltáros szavai:

Zsoltárok 1:1–3 Boldog ember az, ki nem jár a gonoszok tanácsa szerint,

Bűnösök útjára nem áll,

És gúnyolódók székébe nem ül,

Hanem Jehova törvényében leli gyönyörűségét,

És törvényét olvassa halk hangon éjjel-nappal.

Olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa,

Amely megtermi gyümölcsét a maga idején.

Nem hervad el lombja,

És minden tettét siker koronázza.

2014. jan. 17. 08:15
 13/14 A kérdező kommentje:
Korábban magamnak akartam mindent, egy önző gyerek voltam, de 29 évesnek kellett lennem ahhoz, hogy nyissak más emberek felé. És igen, egy durva betegségből gyógyultam ki, és mivel nincs sok barátom a korábbi pénzközpontú világomból, elkezdtem imádkozni, majd egy hónap szenvedés után más lett a gondolkodásom, már nem akarok a régi lenni. És rájöttem, hogy a pénz akkor is jön, ha csak becsületes munkára figyelek. Tehát nyomorognom nem kell attól, hogy úgy érzem, megtértem.
2014. jan. 18. 05:46
 14/14 KZitus ***** válasza:

Szervusz

A Biblia több helyeen beszél a pénzről. Azt is írja róla, hogy "van némi haszna". Hiszen élnünk kell valamiből.

Prédikátor 10:19 "A kenyér arra van, hogy nevessenek a munkások, a bor pedig megvidámítja az életet; de a pénz az ellenérték mindenért."

De sehol nem ír arról, hogy pénz kellene ahhoz, hogy boldog, sikeres, kiegyensúlyozott és békés életet éljünk.

De figyyelmeztet arra, hová vezet a pénz SZERETETE, amely csapdában ma sok milló ember él:

1Timóteusz 6:10–13 "Mert a pénz szeretete mindenfajta ártalmas dolognak gyökere, és erre a szeretetre törekedve némelyek eltévelyedtek a hittől, és mindenütt sok fájdalommal szegezték át magukat.

Te azonban, ó, Isten embere, menekülj ezektől a dolgoktól. Törekedj pedig az igazságosságra, az Isten iránti odaadásra, a hitre, a szeretetre, a kitartásra, a szelídségre. Harcold meg a hit kiváló harcát, ragadd meg szilárdan az örök életet, amelyre elhívtak,..."

2014. jan. 18. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!